Begudes, Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Aquesta beguda d’azuki és un remei tradicional macrobiòtic per desinflamar els ronyons, eliminar els càlculs renals, prevenir-ne la formació i per a falta de vitalitat.
Les azuki es poden posar en remull la vigília per iniciar-ne la germinació, que n’incrementa el contingut nutricional i la digestibilitat. En aquest cas, llenceu l’aigua de remull. Després d’1 hora de cocció, el gra hauria d’estar tou i es pot utilitzar com a base de diverses preparacions com un guisat amb verdures o un paté. Si el caldo colat quedés massa espès, rebaixeu-lo amb aigua.
Quan bulliu les azuki per menjar-les com a plat de llegum, tant si les feu a pressió o bullint, podeu aprofitar per treure una part del caldo a mitja cocció i fer aquesta beguda. Incorporeu un raig d’aigua freda a l’olla i continueu la cocció. Els llegums tipus mongetes i llenties queden més tous s’“espanten” amb un raig d’aigua freda a mitja cocció; en canvi els cigrons requereixen una temperatura de cocció constant.
Aquesta beguda d’azuki és un remei tradicional macrobiòtic per desinflamar els ronyons, eliminar els càlculs renals i prevenir-los. En aquests casos es recomana veure’n ½ vas amb unes gotes de tamari, 3 cops al dia durant 3 mesos o fins que desapareguin els símptomes. Com que reforça el sistema renal endocrí, també es fa servir per enfortir els ossos i a la cuina antienvelliment per retardar els símptomes d’envelliment general, tot i que un consum regular de llegums tindria efectes similars a llarg termini, especialment si són ecològics.
L’aigua de coure les azuki es converteix en un caldo medicinal per revitalitzar la salut dels ronyons i així ajudar a revertir alguns dels factors d’estrès que debiliten aquests òrgans.
Les azuki són un tipus de llegum molt nutritiu i medicinal. Reforcen l’energia dels ronyons i es recomana prendre’n quan falta vitalitat. També ajuden a regular els nivells de sucre en sang, per això van bé per als diabètics. Com que són molt riques en minerals, són molt recomanables durant l’embaràs, a més d’afavorir la producció de llet materna.