Beguda d’azuki

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Aquesta beguda d’azuki és un remei tradicional macrobiòtic per desinflamar els ronyons, eliminar els càlculs renals, prevenir-ne la formació i per a falta de vitalitat.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 10 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 vas (250 ml) d’azuki
  • 5 vasos d’aigua bona
  • 10 cm d’alga kombu
  • Salsa de soja o tamari o sal marina fina o aigua de mar

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Beguda d’azuki

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 10 minuts

Aquesta beguda d’azuki és un remei tradicional macrobiòtic per desinflamar els ronyons, eliminar els càlculs renals, prevenir-ne la formació i per a falta de vitalitat.


Ingredients

  • 1 vas (250 ml) d’azuki
  • 5 vasos d’aigua bona
  • 10 cm d’alga kombu
  • Salsa de soja o tamari o sal marina fina o aigua de mar

Elaboració

  1. Poseu les azuki a l’olla regular (no de pressió) amb l’aigua i la kombu. Bulliu-les sense sal, amb tapa i a foc suau 45-60 minuts. Incorporeu-hi una mica més d’aigua a mida que s’evapora, sense remenar-ho, per evitar que quedi massa espès.
  2. Coleu el caldo sense remenar les azuki.
  3. Beveu ½ vas (125 ml) de caldo calent amb unes gotes de tamari o un rajolí d’aigua de mar, 3 cops al dia.
  4. Conserveu el caldo restant a la nevera i reserveu la polpa per a altres preparacions.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Poseu les azuki a l’olla regular (no de pressió) amb l’aigua i la kombu. Bulliu-les sense sal, amb tapa i a foc suau 45-60 minuts. Incorporeu-hi una mica més d’aigua a mida que s’evapora, sense remenar-ho, per evitar que quedi massa espès.
  2. Coleu el caldo sense remenar les azuki.
  3. Beveu ½ vas (125 ml) de caldo calent amb unes gotes de tamari o un rajolí d’aigua de mar, 3 cops al dia.
  4. Conserveu el caldo restant a la nevera i reserveu la polpa per a altres preparacions.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Les azuki es poden posar en remull la vigília per iniciar-ne la germinació, que n’incrementa el contingut nutricional i la digestibilitat. En aquest cas, llenceu l’aigua de remull. Després d’1 hora de cocció, el gra hauria d’estar tou i es pot utilitzar com a base de diverses preparacions com un guisat amb verdures o un paté.  Si el caldo colat quedés massa espès, rebaixeu-lo amb aigua.

Quan bulliu les azuki per menjar-les com a plat de llegum, tant si les feu a pressió o bullint, podeu aprofitar per treure una part del caldo a mitja cocció i fer aquesta beguda. Incorporeu un raig d’aigua freda a l’olla i continueu la cocció. Els llegums tipus mongetes i llenties queden més tous s’“espanten” amb un raig d’aigua freda a mitja cocció; en canvi els cigrons requereixen una temperatura de cocció constant.

Aquesta beguda d’azuki és un remei tradicional macrobiòtic per desinflamar els ronyons, eliminar els càlculs renals i prevenir-los. En aquests casos es recomana veure’n ½ vas amb unes gotes de tamari, 3 cops al dia durant 3 mesos o fins que desapareguin els símptomes.  Com que reforça el sistema renal endocrí, també es fa servir per enfortir els ossos i a la cuina antienvelliment per retardar els símptomes d’envelliment general, tot i que un consum regular de llegums tindria efectes similars a llarg termini, especialment si són ecològics.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

L’aigua de coure les azuki es converteix en un caldo medicinal per revitalitzar la salut dels ronyons i així ajudar a revertir alguns dels factors d’estrès que debiliten aquests òrgans.

Les azuki són un tipus de llegum molt nutritiu i medicinal. Reforcen l’energia dels ronyons i es recomana prendre’n quan falta vitalitat. També ajuden a regular els nivells de sucre en sang, per això van bé per als diabètics. Com que són molt riques en minerals, són molt recomanables durant l’embaràs, a més d’afavorir la producció de llet materna.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat