Seques amb tomàquet mig cuit i wakame

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una proposta fàcil i ràpida de preparar les mongetes seques amb varietat de colors i sabors mediterranis. Un plat proteic que reforça, remineralitza i, alhora, resulta lleuger i saludable.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 pot de mongetes seques cuites
  • 2 cebes mitjanes tallades a mitja lluna
  • 2 tomàquets madurs, pelats i sense llavors
  • 1 pessic d’orenga seca
  • 1 grapat d’olives negres
  • 1 grapat de wakame gallega deshidratada, en remull
  • 1 polsim de pebre negre acabat de moldre
  • 2 cullerades de vinagre de poma no pasteuritzat
  • Sal marina fina i oli d’oliva verge extra

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Seques amb tomàquet mig cuit i wakame

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Una proposta fàcil i ràpida de preparar les mongetes seques amb varietat de colors i sabors mediterranis. Un plat proteic que reforça, remineralitza i, alhora, resulta lleuger i saludable.


Ingredients

  • 1 pot de mongetes seques cuites
  • 2 cebes mitjanes tallades a mitja lluna
  • 2 tomàquets madurs, pelats i sense llavors
  • 1 pessic d’orenga seca
  • 1 grapat d’olives negres
  • 1 grapat de wakame gallega deshidratada, en remull
  • 1 polsim de pebre negre acabat de moldre
  • 2 cullerades de vinagre de poma no pasteuritzat
  • Sal marina fina i oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Salteu les cebes en una cassola amb oli i sal fins que estiguin ben cuites.
  2. Remulleu l’alga 5 minuts amb aigua que tan sols la cobreixi. Escorreu-la i poseu-la a un costat de la cassola.
  3. Incorporeu-hi els tomàquets trossejats i salpebrats i les mongetes esbandides i ben escorregudes. Amaniu-ho tot amb un bon raig d’oli, feu que faci unes quantes voltes i passeu-ho a una plàtera per servir.
  4. Amaniu-ho amb vinagre de poma, espolseu-hi orenga seca pel damunt i guarniu-ho amb olives negres.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Salteu les cebes en una cassola amb oli i sal fins que estiguin ben cuites.
  2. Remulleu l’alga 5 minuts amb aigua que tan sols la cobreixi. Escorreu-la i poseu-la a un costat de la cassola.
  3. Incorporeu-hi els tomàquets trossejats i salpebrats i les mongetes esbandides i ben escorregudes. Amaniu-ho tot amb un bon raig d’oli, feu que faci unes quantes voltes i passeu-ho a una plàtera per servir.
  4. Amaniu-ho amb vinagre de poma, espolseu-hi orenga seca pel damunt i guarniu-ho amb olives negres.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Si les mongetes queden massa eixutes, incorporeu-hi una mica d’aigua, de caldo o de suc de tomàquet fresc. Com que és un saltat ràpid, amb l’oli cru per amanir-les n’hi hauria prou per mantenir-les untades i evitar que es ressequin.

L’alga wakame de Galícia es presenta deshidratada o fresca en salmorra.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Les mongetes seques són riques en hidrats de carboni, proteïnes i fibra. És un llegum ideal per a qui té colesterol alt, ja que ajuda a rebaixar-lo fins a un 20% gràcies a la fibra soluble que conté. També afavoreix un bon trànsit intestinal i és òptim per a les persones diabètiques, ja que redueix la velocitat d’absorció del sucre en sang (glucèmia) i ajuda a regular-lo.

Ja sabem que la proteïna del llegum es complementa perfectament amb la del cereal i que, per tant, és recomanable menjar cereal, si no pot ser en el mateix àpat, durant el dia. L’alga wakame ajuda a fer que la mongeta seca sigui més digestiva. Normalment el llegum s’acostuma a coure amb una mica de bicarbonat, però no és tan fàcil de pair com cuinat amb wakame; fins i tot en sistemes digestius dèbils pot ocasionar més problemes de flatulències i distensió abdominal.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat