Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Sushi vegetal

36 peces

-Feu makis d’arròs integral. És molt més saludable que l’arròs blanc refinat que s’utilitza generalment per fer els makis.

-Si no t’has introduit en el món de les algues, aquest és el millor començament.

-L’alga nori és rica amb fòsfor i té un lleuger gust de sardina. Torreu-la utilitzant la paella o passant-la per sobre de la flama dels fogons.

-El picant del wasabi i del gingebre estimula la circulació de la sang -ajuda a desfer les obstruccions- i activa les funcions del fetge.

Foto: Pau Escúlies

Ingredients:

  • 200 g d’arròs integral
  • 440 g d’aigua
  • 25 g de vinagre blanc d’arròs
  • 6 g de sal gris
  • 15 g de concentrat d’atzavara
  • 4 làmines d’alga nori
  • Cogombre
  • Pastanaga
  • Alvocat
  • Tamari
  • oli de sèsam
  • oli de girasol ppf
  • wasabi
  • làmines de gingebre

Elaboració:

 

  1. Poseu l’arròs en una olla exprés, amb l’aigua.
  2. Coeu-lo a 14’ a pressió.
  3. Espereu 14’ més abans d’obrir l’olla.
  4. Poseu l’arròs en un bol.
  5. Refredeu-lo.
  6. Incorporeu-hi el vinagre blanc d’arròsla sal i el concentrat d’atzavara.
  7. Remeneu.
  8. Estireu l’arròs en una capa fina sobre 4 làmines d’alga nori.
  9. Guarniu amb tires, de 5mm2 i de l’amplada de les làmines, de cogombre sense pelar i sense la part central de les llavors, de pastanaga i d’alvocat.
  10. Enrotlleu-ho.
  11. Pressioneu.
  12. Reserveu-ho 15’ a la nevera abans de fer les porcions.
  13. Un cop al suport de servei, ruixeu cada peça amb tamari i una barreja d’olis de sèsam i gira-sol ppf.
  14. Acompanyeu-ho amb wasabi i làmines de gingebre molt fines i confitades.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt