Copa de cacau i coco

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

La combinació de kudzú i llet de coco és una alternativa vegana i saludable a les mousses convencionals fetes amb lactis i midons molt refinats.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

Per a les cremes de coco i de cacau

  • 100 g de crema de coco Rapunzel (2 paquets)
  • 4 cullerades (60 ml) de melassa d’arròs
  • 1/8 de culleradeta de sal marina fina
  • 400 ml de llet d’arròs
  • 3 cullerades (45 ml) de kudzú
  • 2 cullerades (30 ml) de cacau en pols

Per al cruixent de fruita seca

  • 1 cullerada (15 ml) de canyella en pols
  • 2 cullerades (30 ml) de sèsam torrat
  • 4 cullerades (60 ml) de coco ratllat
  • 4 cullerades (60 ml) de panses o sucre de coco
  • 4 cullerades (60 ml) d’ametlles pelades
  • 1 pessic de sal marina fina

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Copa de cacau i coco

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

La combinació de kudzú i llet de coco és una alternativa vegana i saludable a les mousses convencionals fetes amb lactis i midons molt refinats.


Ingredients

Per a les cremes de coco i de cacau

  • 100 g de crema de coco Rapunzel (2 paquets)
  • 4 cullerades (60 ml) de melassa d’arròs
  • 1/8 de culleradeta de sal marina fina
  • 400 ml de llet d’arròs
  • 3 cullerades (45 ml) de kudzú
  • 2 cullerades (30 ml) de cacau en pols

Per al cruixent de fruita seca

  • 1 cullerada (15 ml) de canyella en pols
  • 2 cullerades (30 ml) de sèsam torrat
  • 4 cullerades (60 ml) de coco ratllat
  • 4 cullerades (60 ml) de panses o sucre de coco
  • 4 cullerades (60 ml) d’ametlles pelades
  • 1 pessic de sal marina fina

Elaboració

Per a la base cruixent

  1. Tritureu tots els ingredients amb un robot de cuina i ompliu una quarta part de cada copa.

Per a les cremes de coco i de cacau

  1. Diluïu el kudzú en un bol amb 3 cullerades de llet i reserveu-ho.
  2. En un cassó barregeu la crema de coco amb la melassa, la llet d’arròs i la sal. Poseu-ho al foc i, quan la crema de coco estigui ben desfeta, incorporeu-hi el kudzú tot remenant vigorosament per evitar que s’agrumolli, fins que comenci a espessir, però sense que arribi a bullir.
  3. Retireu el cassó del foc i continueu remenant vigorosament fins a obtenir una crema fina.
  4. Passeu 1/3 de la crema a un bol i incorporeu-hi el cacau en pols tot remenant amb una vareta fins que quedi homogènia.
  5. Sense deixar que refredin les cremes, ompliu les copes fent capes.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

Per a la base cruixent

  1. Tritureu tots els ingredients amb un robot de cuina i ompliu una quarta part de cada copa.

Per a les cremes de coco i de cacau

  1. Diluïu el kudzú en un bol amb 3 cullerades de llet i reserveu-ho.
  2. En un cassó barregeu la crema de coco amb la melassa, la llet d’arròs i la sal. Poseu-ho al foc i, quan la crema de coco estigui ben desfeta, incorporeu-hi el kudzú tot remenant vigorosament per evitar que s’agrumolli, fins que comenci a espessir, però sense que arribi a bullir.
  3. Retireu el cassó del foc i continueu remenant vigorosament fins a obtenir una crema fina.
  4. Passeu 1/3 de la crema a un bol i incorporeu-hi el cacau en pols tot remenant amb una vareta fins que quedi homogènia.
  5. Sense deixar que refredin les cremes, ompliu les copes fent capes.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Un factor que cal tenir en compte en preparar els ingredients d’aquesta recepta és si es prendrà freda o a temperatura ambient, perquè l’oli de coco s’endureix quan es refreda; per tant, caldrà més o menys líquid segons una cosa o l’altra. La crema de coco Rapunzel resulta molt pràctica al rebost perquè està envasada en dos paquets de 50 g de concentrat de polpa i oli de coco, que un cop barrejat amb aigua es converteix en una deliciosa llet de coco d’alta qualitat. Si no en teniu, podeu fer servir llet de coco regular o bé una barreja de coco ratllat i oli de coco.

El kudzú és un midó saludable que espesseix quan es refreda i adquireix consistència de púding. Com tots els midons, arriba al punt màxim d’espessor just abans d’arrencar el bull; per tant permet preparar postres cremoses ràpidament. El més important que s’ha de tenir en compte és que cal desfer-lo amb qualsevol líquid fred i s’ha de remenar vigorosament mentre es posa al foc per evitar que faci grum

La recepta admet varietat d’endolcidors, però cal tenir en compte que segons quin podria canviar el color final de la crema de coco. Per exemple:

  • La melassa de cereals com l’arròs o el blat són d’un color suau que no altera el resultat. Compte amb la d’ordi perquè és massa fosca.
  • L’extracte casolà d’estèvia és una bona opció si agrada el sabor que hi deixa, perquè no fa pujar el sucre en sang i no tenyeix la crema de coco.
  • Els sucres integrals de canya o de coco poden enfosquir la crema de coco, depenent de la quantitat. El sucre integral de coco té una càrrega glucèmica molt baixa.
  • El xarop d’atzavara refinat és adient pel que fa al color, però té tanta fructosa que no es recomana habitualment.

 

Els apunts culinaris de la Jordina Casademunt

El coco conté molta fibra dietètica soluble i insoluble, que el fa ideal per elaborar postres amb índex glucèmic baix; pot tenir, a més, un paper significatiu en la reducció de colesterol-LDL.

El cacau pur en pols és considerat un superaliment. Les seves propietats antioxidants el converteixen en un aliment amb molts beneficis per a la salut. A més, és una gran font de vitamines, minerals i flavonoides. El cacau conté més antioxidants fenòlics (catequina, epicatequina i procianidides) que la majoria dels aliments, cosa que el fa un aliment molt bo per a la salut cardiovascular. Com que conté polifenols, també té propietats antiinflamatòries. Els efectes antioxidants del cacau poden influir directament en la resistència a la insulina i, al seu torn, reduir el risc de diabetis. També s’ha vist que pot protegir la pell del dany oxidatiu de la radiació UV en preparacions tòpiques, i té efectes beneficiosos sobre la sacietat, la funció cognitiva i l’estat d’ànim.

El kudzú (Pueraria lobataes fa servir com un remei tradicional a la Xina per als símptomes de la menopausa, així com també és un ingredient de preparacions per a condicions que afecten les dones menopàusiques, com ara osteoporosi, malaltia cardíaca coronària, i alguns càncers hormonodependents. La base científica de la seva acció es troba en els fitoestrògens que conté. També s’ha vist que té un efecte antiinflamatori.olls.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat