Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Aquests rotllets fets amb paper d’arròs són els mateixos que serveixen per fer els clàssics rotllets de primavera vietnamites fregits, però en aquest cas en una versió lleugera i saludable.
El paper d’arròs no ha d’estar gaire estona en remull perquè queda massa distès i el rotllet no queda prou ferm. Tan bon punt s’estova, traieu-lo de l’aigua i farciu-lo. Procureu posar poc farcit per poder compactar bé el rotllet.
Un cop fets els rotllets, els podeu conservar sense passar per la paella fins a l’hora de menjar-los. Conserveu-los ben tapats per evitar que el paper s’assequi.
El gingebre es distribueix millor si es ratlla directament sobre la resta de farciment un cop ja ho teniu tot a la paella.
Varieu el farciment, procurant posar-hi ingredients secs: panses, musli torrat, nous, ametlles o avellanes, llavors torrades, coco ratllat, fruita deshidratada o liofilitzada.
La poma és una fruita molt preuada pels seus beneficis nutricionals. És rica en vitamina C, potassi i pectina, una fibra soluble que es troba principalment a la pell de la fruita. És per això que sempre recomanem la fruita ecològica per poder menjar la pell i beneficiar-nos de la pectina sense consumir pesticides. La pectina ajuda a millorar els nivells de colesterol en sang, i també a reduir l’ansietat i l’acumulació de metalls pesants.
La canyella ajuda a controlar l’ansietat pel dolç; és un dels aliments amb més propietats antioxidants i ajuda a controlar els nivells de sucre en sang.