Rotllets de poma, canyella i fruita seca

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Aquests rotllets fets amb paper d’arròs són els mateixos que serveixen per fer els clàssics rotllets de primavera vietnamites fregits, però en aquest cas en una versió lleugera i saludable.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • Paper d’arròs (3 o 4 per persona)
  • 2 pomes a làmines fines o a trossets
  • 1 grapat d’orellanes d’albercoc laminades
  • 1 grapat de panses
  • 1 grapat de pinyons
  • 1 cullerada de gingebre pelat i ratllat fi
  • ½ culleradeta de canyella en pols
  • 1 pessic de sal marina fina

Per enrossir-los a la paella

  • Oli de coco
  • Concentrat de poma

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Rotllets de poma, canyella i fruita seca

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Aquests rotllets fets amb paper d’arròs són els mateixos que serveixen per fer els clàssics rotllets de primavera vietnamites fregits, però en aquest cas en una versió lleugera i saludable.


Ingredients

  • Paper d’arròs (3 o 4 per persona)
  • 2 pomes a làmines fines o a trossets
  • 1 grapat d’orellanes d’albercoc laminades
  • 1 grapat de panses
  • 1 grapat de pinyons
  • 1 cullerada de gingebre pelat i ratllat fi
  • ½ culleradeta de canyella en pols
  • 1 pessic de sal marina fina

Per enrossir-los a la paella

  • Oli de coco
  • Concentrat de poma

Elaboració

  1. Salteu les pomes amb la resta d’ingredients en una paella untada amb oli de coco, fins que comencin a estar toves. Deixeu-ho refredar una mica.
  2. Remulleu el paper d’arròs un parell de minuts amb aigua tèbia i esteneu-lo sobre el marbre humit.
  3. Poseu 1 cullerada plena de farciment sobre el paper d’arròs i embolcalleu-lo doblegant els costats cap a l’interior perquè tanquin els laterals. Feu-ho rodar per acabar de tancar el rotllet.
  4. Escalfeu una paella untada amb oli de coco. Enrossiu els rotllets per dues bandes i, si els voleu més dolços, pinzelleu-los amb concentrat de poma deixant que es vagi caramel·litzant lleugerament per tots els cantons.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Salteu les pomes amb la resta d’ingredients en una paella untada amb oli de coco, fins que comencin a estar toves. Deixeu-ho refredar una mica.
  2. Remulleu el paper d’arròs un parell de minuts amb aigua tèbia i esteneu-lo sobre el marbre humit.
  3. Poseu 1 cullerada plena de farciment sobre el paper d’arròs i embolcalleu-lo doblegant els costats cap a l’interior perquè tanquin els laterals. Feu-ho rodar per acabar de tancar el rotllet.
  4. Escalfeu una paella untada amb oli de coco. Enrossiu els rotllets per dues bandes i, si els voleu més dolços, pinzelleu-los amb concentrat de poma deixant que es vagi caramel·litzant lleugerament per tots els cantons.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

El paper d’arròs no ha d’estar gaire estona en remull perquè queda massa distès i el rotllet no queda prou ferm. Tan bon punt s’estova, traieu-lo de l’aigua i farciu-lo. Procureu posar poc farcit per poder compactar bé el rotllet.

Un cop fets els rotllets, els podeu conservar sense passar per la paella fins a l’hora de menjar-los. Conserveu-los ben tapats per evitar que el paper s’assequi.

El gingebre es distribueix millor si es ratlla directament sobre la resta de farciment un cop ja ho teniu tot a la paella.

Varieu el farciment, procurant posar-hi ingredients secs: panses, musli torrat, nous, ametlles o avellanes, llavors torrades, coco ratllat, fruita deshidratada o liofilitzada.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La poma és una fruita molt preuada pels seus beneficis nutricionals. És rica en vitamina C, potassi i pectina, una fibra soluble que es troba principalment a la pell de la fruita. És per això que sempre recomanem la fruita ecològica per poder menjar la pell i beneficiar-nos de la pectina sense consumir pesticides. La pectina ajuda a millorar els nivells de colesterol en sang, i també a reduir l’ansietat i l’acumulació de metalls pesants.

La canyella ajuda a controlar l’ansietat pel dolç; és un dels aliments amb més propietats antioxidants i ajuda a controlar els nivells de sucre en sang.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat