Batut cremós de nabius, te verd i llimona

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Un batut deliciós i molt saludable, ideal per quan es té gana entre àpats. Destaquem les seves propietats antioxidants, antiinflamatòries, antimicrobianes, antifúngiques, antienvelliment, etc. És a dir, tot allò que desitgem a mesura que passa la vida.  

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1-2 vasos de te verd ecològic, infusionat deu minuts
  • 1 vas de suc de nabius 100%, sense sucre afegit
  • ½ got de llet de coco
  • ½ plàtan de Canàries madur
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades de llavors de lli mòltes
  • ½ culleradeta de canyella en pols
  • 1/8 de culleradeta d’estèvia Instant Be Sweet * o 2 cullerades de melassa d’arròs

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Batut cremós de nabius, te verd i llimona

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts

Un batut deliciós i molt saludable, ideal per quan es té gana entre àpats. Destaquem les seves propietats antioxidants, antiinflamatòries, antimicrobianes, antifúngiques, antienvelliment, etc. És a dir, tot allò que desitgem a mesura que passa la vida.  


Ingredients

  • 1-2 vasos de te verd ecològic, infusionat deu minuts
  • 1 vas de suc de nabius 100%, sense sucre afegit
  • ½ got de llet de coco
  • ½ plàtan de Canàries madur
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades de llavors de lli mòltes
  • ½ culleradeta de canyella en pols
  • 1/8 de culleradeta d’estèvia Instant Be Sweet * o 2 cullerades de melassa d'arròs

Elaboració

  1. Bateu els ingredients i preneu-vos-ho tot immediatament per evitar que s'oxidi.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Bateu els ingredients i preneu-vos-ho tot immediatament per evitar que s’oxidi.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

  • Per extreure els antioxidants del te verd cal infusionar-lo amb aigua que no passi dels 90 ºC aproximadament i deixar-ho reposar deu minuts. Si no us interessa prendre teïna, escaldeu i llenceu el primer te o bé substituïu el te per aigua o llet vegetal.
  • Adequat per a joves, però especialment indicat per a la mitjana edat i la gent gran. En cas de diabetis i candidiasi, no hi poseu el plàtan. En cas de congestió hepàtica, no hi poseu el coco.
  • Opteu per un suc de nabius pur i ecològic, sense sucre afegit ni fructosa, com el de Beutelsbacher. La recepta també admet nabius frescos o congelats.
  • Opteu també per l’estèvia integral i completa, no la refinada. L’Stevia Instant Be Sweet és l’extracte natural de la fulla d’estèvia liofilitzada i micropolvoritzada. La solució extractora és l’aigua calenta, ja que manté els principis actius. Soluble en aigua, es presenta com una pols de color marró que conserva tots els flavonoides. Guardeu-la hermèticament i utilitzeu-ne poca quantitat.

Els apunts energètics

Un batut deliciós, ideal per quan es té gana entre àpats, especialment a mig matí. Resulta satisfactori gràcies a la fibra del lli i als greixos saludables que conté. Té moltes propietats beneficioses des de diversos punts de vista, tal com remarca la Jordina Casademunt als seus apunts. Un còctel antioxidant, antiinflamatori, antimicrobià i antifúngic.

En cas de diabetis i candidiasi només caldria eliminar el plàtan i gaudir principalment dels efectes medicinals de l’estèvia integral.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Els fruits vermells són rics en fitoalexines, unes substàncies que tenen un poder antimicrobià i antifúngic molt gran. Normalment les fitoalexines es troben en concentracions més altes en les fruites que no han estat tractades per pesticides perquè les fitoalexines se sintetitzen com un mecanisme de protecció de la planta per protegir-se de possibles infeccions. S’ha vist que les fitoalexines inhibeixen el metabolisme d’estrògens procarcinògens. A les dones amb miomes, endometriosi i que han tingut la regla molt aviat (als 10 anys) els pot anar molt bé. Els nabius i el te verd estan farcits d’antioxidants.

A més, la vitamina C és una vitamina hidrosoluble que participa en la síntesi de col·lagen i, a més, té propietats antioxidants que protegeixen de l’oxidació de la matriu de col·lagen de l’os. Les llavors de lli destaquen pel seu contingut en àcids grassos essencials omega-3, imprescindibles per a la síntesi de prostaglandines de tipus 3, que afavoreixen els processos antiinflamatoris i la reducció de dolor i rigidesa articular. Per tant, són greixos importantíssims per reduir el risc de fractures. Podem dir que, des d’una visió holística, els antioxidants són fins i tot més importants que el calci en els casos d’osteoporosi.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat