Te kukicha amb regalèssia i pell de mandarina seca

Begudes  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

El te kukicha és una beguda remineralitzant, equilibrada i saludable que no conté teïna, té 6 vegades més calci que la llet de vaca i la pell de mandarina seca us ajudarà a eliminar la humitat interna i escalfar el cos.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 500 ml d’aigua
  • 1 culleradeta (5ml) de te kukicha
  • 1 culleradeta (5ml) de regalèssia trossejada
  • 5-10 cm de pell de mandarina seca

Dieta

  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Te kukicha amb regalèssia i pell de mandarina seca

Begudes  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

El te kukicha és una beguda remineralitzant, equilibrada i saludable que no conté teïna, té 6 vegades més calci que la llet de vaca i la pell de mandarina seca us ajudarà a eliminar la humitat interna i escalfar el cos.


Ingredients

  • 500 ml d'aigua
  • 1 culleradeta (5ml) de te kukicha
  • 1 culleradeta (5ml) de regalèssia trossejada
  • 5-10 cm de pell de mandarina seca

Elaboració

  1. Poseu tots els ingredients en un cassó i feu que arrenqui el bull. Deixeu-ho coure a foc suau durant 7 minuts com a mínim.
  2. Coleu-ho i preneu-ho a la temperatura que us agradi.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Poseu tots els ingredients en un cassó i feu que arrenqui el bull. Deixeu-ho coure a foc suau durant 7 minuts com a mínim.
  2. Coleu-ho i preneu-ho a la temperatura que us agradi.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

El te kukicha, també anomenat te de tres anys, són les branquetes torrades de la planta del te verd. La regalèssia també és una branca seca i esmicolada. Tant l’un com l’altra s’han de coure una mica perquè deixin anar tots els minerals i principis actius. Es pot elaborar per a tot el dia. Si us agrada fort, feu-lo coure més estona; si us agrada suau, poseu-ne menys quantitat. Reguleu la dolçor variant la quantitat de regalèssia.

En cas de diabetis o d’hipertensió, en què cal evitar la regalèssia, substituïu-la per una culleradeta de fulla seca d’estèvia: incorporeu-la just abans de retirar el te kukicha del foc perquè s’infusioni i deixeu-lo reposar mitja hora perquè les propietats medicinals de l’estèvia passin a l’aigua.

Per assecar la pell de mandarina, renteu i eixugueu una mandarina ecològica. Peleu-la de manera que n’obtingueu una tira llarga sencera. Pengeu-la en un lloc sec i airejat, i eviteu que hi toqui el sol directe. Un cop ben seca, guardeu-la en un pot hermètic.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Per què aquesta beguda és tan remineralitzant? Perquè té un gran poder alcalinitzador. Ajuda a alcalinitzar els teixits i fluids corporals alhora que equilibra els nivells d’acidesa que s’originen del metabolisme intern, fet que ajuda a prevenir moltes malalties. Hem de tenir en compte que la gran majoria de persones tendeixen a fer una dieta amb massa aliments que acidifiquen l’organisme, com ara carns, ous, lactis, farines refinades, sucres… Si acostumem l’organisme a consumir aliments que ajudin a alcalinitzar, com verdures, cereals integrals, algues i proteïna vegetal, i afavorim el consum d’aquestes begudes, de ben segur que no tindrem problemes ossis ni altres de derivats de l’acidesa de l’organisme.

És important comentar que, en cas d’hipertensió arterial, cal evitar la regalèssia perquè té un efecte mineralocorticode que pot provocar crisis hipertensives. Tampoc es recomana en cas de diabetis, perquè pot produir hipoglucèmies. Una alternativa excel·lent a la regalèssia és endolcir aquesta beguda amb una fulla d’estèvia.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat