Condiment de maduixa i coco

Condiments i salses  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una alternativa al sucre, nutritiva, saborosa i vistosa per condimentar i guarnir batuts, cremes de fruites, iogurts, creps amb alvocat, torrades amb oli de coco i, també, per aportar color i sabor a una amanida verda.  

  • Racions:
    120 ml
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 4 cullerades (60 ml) de coco ratllat deshidratat
  • 4 cullerades (60 ml) de maduixetes liofilitzades

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Condiment de maduixa i coco

Condiments i salses  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    120 ml
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts

Una alternativa al sucre, nutritiva, saborosa i vistosa per condimentar i guarnir batuts, cremes de fruites, iogurts, creps amb alvocat, torrades amb oli de coco i, també, per aportar color i sabor a una amanida verda.  


Ingredients

  • 4 cullerades (60 ml) de coco ratllat deshidratat
  • 4 cullerades (60 ml) de maduixetes liofilitzades

Elaboració

  1. Poseu el coco i les maduixetes en un molinet elèctric i moleu-ho més o menys fi, segons vulgueu una pols fina i homogènia o una textura més granulosa.
  2. Conserveu-ho tancat hermèticament, preferiblement a les fosques.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Poseu el coco i les maduixetes en un molinet elèctric i moleu-ho més o menys fi, segons vulgueu una pols fina i homogènia o una textura més granulosa.
  2. Conserveu-ho tancat hermèticament, preferiblement a les fosques.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Els condiments són uns dels pilars de l’alquímia culinària, especialment quan es tracta de crear variants i de generar polaritat amb textures fines i homogènies com les d’una crema o una compota. Poden aportar un contrast de sabors, colors i textures que sorprèn i estimula el paladar. D’aquí l’èxit dels tòpings als comerços de iogurts gelats. Aquesta proposta és una alternativa saludable al sucre, gràcies al sabor intens dels fruits del bosc liofilitzats i del coco.

Les fruites liofilitzades absorbeixen humitat ràpidament. Procureu conservar-ho ben tancat i en pot petit perquè hi hagi poc aire. Trieu un coco ben sec i no gaire fi, si us agrada una textura cruixent com es veu a la foto.

La recepta admet varietat d’ingredients i sabors: llavors de sèsam, de gira-sol o de lli, ametlles deshidratades, gerds o nabius liofilitzats, cacau pur cru, fulles seques de menta i d’estèvia.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La carn del coco deshidratada és molt rica en fibra i nutrients. Pel que fa a la fibra, en una tassa de coco trobem aproximadament uns 7 grams de fibra, és a dir, més del 15-20% de la quantitat diària recomanada de fibra per un adult. També és una bona font de minerals com el coure, el calci, el ferro, el manganès, el magnesi, el potassi i el zinc; i en vitamines del grup B com els folats, riboflavina, niacina, tiamina i piridoxina.

També destaca pels greixos, principalment saturats, però a diferència d’altres greixos saturats que són poc beneficiosos per a la salut de l’organisme (àcids grassos de cadena llarga), el del coco són àcids grassos de cadena mitjana (MTC) que es descomponen molt ràpid i no contribueixen a augmentar els nivells de colesterol; al contrari: el greix de coco, pot ajudar a disminuir els nivells de colesterol “dolent” (LDL-colesterol) i augmentar els nivells de colesterol “bo” (HDL-colesterol).

La proteïna que hi ha en la carn de coco conté quantitats significativament altes en l’aminoàcid L-arginina. L’efecte potencial que té en l’homeòstasi de la glucosa fa que sigui un aliment que les persones amb diabetis haurien de valorar, ja que té possibles efectes beneficiosos en la regulació de la glucèmia.

Les maduixes són molt riques en antioxidants com la vitamina C i els antocians. Com que no es pelen, es recomana consumir-les sempre ecològiques.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat