Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una proposta original i exquisida per menjar verdura rica en antioxidants sense que es perdin les propietats nutricionals.
La tècnica del wok es fa sense tapa i movent constantment la paella per dinamitzar les verdures i evitar que s’enganxin. Si la paella resulta massa pesada per moure-la, feu servir un parell d’espàtules per remenar les verdures constantment.
L’oli de coco és l’oli més estable i més resistent a les altes temperatures del wok, per tant és més convenient que el d’oliva per als saltats.
El vinagre d’ume s’utilitza per fer pujar el vermell de la col llombarda.
L’alga espagueti de mar fresca en salaó que comercialitza Porto-Muiños és tendre i amb un intens sabor a mar. Només cal dessalar-la i amanir-la.
Afegiu-hi varietat de proteïna (seitan, tofu fumat, tempeh a la planxa, gambes) i verdures de temporada (porro, col verd, bròcoli, mongetes tendres, fonoll fresc, carabassó). La verdura verda i la que provoqui flatulència val més que la bulliu prèviament uns minuts per facilitar-ne la digestibilitat.
Segons el doctor Jorge Pérez-Calvo, aquesta tècnica de cocció ajuda en estats de frustració emocional o excés de tensió nerviosa. Indicat si hi ha molt de desig de crus (amanida, fruita…) i s’han d’evitar perquè la digestió és pobra.
El gingebre ajuda a digerir, elimina els gasos i escalfa el cos. A la primavera resulta útil per escalfar i descarregar els greixos acumulats durant l’hivern. S’ha d’evitar a l’estiu o quan fa calor i també les persones que tenen símptomes de calor interna (sufocacions, cara i llengua vermella, etc.).
Una proposta original de menjar verdura rica en antioxidants sense que perdi les propietats nutricionals, gràcies a la cocció ràpida. L’espagueti de mar és una alga molt remineralitzant, molt eficaç contra les anèmies. Aquest plat és ideal per a les persones que busquen menús saludables per incloure’ls en una dieta d’aprimament.