Crema d’albergínia amb xips d’alfàbrega

Plat principal  |  Laura Garcia

No us ha passat mai que heu comprat unes albergínies precioses pensant que faríeu un plat ben vistós, però es van quedant a la nevera i al final la pell es torna lletja i la polpa d’un color estrany? Aquesta crema és perfecta per a aquestes pobres oblidades.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

  • 2 c. s. d’oli d’oliva, ghee o mantega*
  • 2 albergínies, uns 300 g
  • 500 ml d’aigua o brou
  • 250 ml de llet de coco, una de ben cremosa
  • Sal
  • Pebre
  • Orenga
  • 15-20 fulles d’alfàbrega fresca
  • Llavors de cànem o unes altres per decorar

*Els intolerants a la lactosa has de descartar la mantega

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Crema d’albergínia amb xips d’alfàbrega

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

No us ha passat mai que heu comprat unes albergínies precioses pensant que faríeu un plat ben vistós, però es van quedant a la nevera i al final la pell es torna lletja i la polpa d’un color estrany? Aquesta crema és perfecta per a aquestes pobres oblidades.


Ingredients

  • 2 c. s. d’oli d’oliva, ghee o mantega*
  • 2 albergínies, uns 300 g
  • 500 ml d’aigua o brou
  • 250 ml de llet de coco, una de ben cremosa
  • Sal
  • Pebre
  • Orenga
  • 15-20 fulles d’alfàbrega fresca
  • Llavors de cànem o unes altres per decorar
*Els intolerants a la lactosa has de descartar la mantega

Elaboració

  1. Renteu les albergínies, descarteu la tija i talleu-les a daus petits de 2x2 cm aproximadament.
  2. Escalfeu a foc lent les 2 cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega en una cassola grossa.
  3. Poseu-hi els daus d’albergínia i remeneu-ho bé. L’albergínia és com una esponja i absorbirà el greix de seguida, és normal.
  4. Afegiu-hi un polsim de sal, un de pebre i orenga al gust. Remeneu-ho bé i salteu l’albergínia durant un parell de minuts.
  5. Aboqueu-hi els 500 ml d’aigua, tapeu la cassola i cuineu a foc mitjà durant uns 10 minuts fins que l’albergínia estigui tendra.
  6. Apagueu el foc, retireu la tapa i espereu que l’albergínia perdi una mica de temperatura.
  7. Poseu l’albergínia i l’aigua de cocció en una batedora de gerra i afegiu-hi els 250 ml de llet de coco. Tritureu-ho fins que tingueu una crema ben fina.
  8. Serviu la crema freda, tèbia o calenta en bols amb un toc cruixent. En aquest cas, porta llavors de cànem, un polsim més de pebre i xips d’alfàbrega.

Per a les xips d’alfàbrega

  1. Escalfeu 2 cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega en una paella petita
  2. Renteu les fulles d’alfàbrega i eixugueu-les bé; és important perquè no esquitxin després a la paella.
  3. Quan el greix de la paella estigui calent, afegiu-hi 4 o 5 fulles d’alfàbrega i cuineu durant uns segons per cada banda, fins que estiguin cruixents. Es fan molt de pressa; vigileu que no es cremin.
  4. A mesura que les feu, poseu-les en un plat sobre un tros de paper de cuina.
  5. Quan estiguin totes, poseu-ne 3 o 4 (o les que vulgueu) sobre cada bol.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Renteu les albergínies, descarteu la tija i talleu-les a daus petits de 2×2 cm aproximadament.
  2. Escalfeu a foc lent les 2 cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega en una cassola grossa.
  3. Poseu-hi els daus d’albergínia i remeneu-ho bé. L’albergínia és com una esponja i absorbirà el greix de seguida, és normal.
  4. Afegiu-hi un polsim de sal, un de pebre i orenga al gust. Remeneu-ho bé i salteu l’albergínia durant un parell de minuts.
  5. Aboqueu-hi els 500 ml d’aigua, tapeu la cassola i cuineu a foc mitjà durant uns 10 minuts fins que l’albergínia estigui tendra.
  6. Apagueu el foc, retireu la tapa i espereu que l’albergínia perdi una mica de temperatura.
  7. Poseu l’albergínia i l’aigua de cocció en una batedora de gerra i afegiu-hi els 250 ml de llet de coco. Tritureu-ho fins que tingueu una crema ben fina.
  8. Serviu la crema freda, tèbia o calenta en bols amb un toc cruixent. En aquest cas, porta llavors de cànem, un polsim més de pebre i xips d’alfàbrega.

Per a les xips d’alfàbrega

  1. Escalfeu 2 cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega en una paella petita
  2. Renteu les fulles d’alfàbrega i eixugueu-les bé; és important perquè no esquitxin després a la paella.
  3. Quan el greix de la paella estigui calent, afegiu-hi 4 o 5 fulles d’alfàbrega i cuineu durant uns segons per cada banda, fins que estiguin cruixents. Es fan molt de pressa; vigileu que no es cremin.
  4. A mesura que les feu, poseu-les en un plat sobre un tros de paper de cuina.
  5. Quan estiguin totes, poseu-ne 3 o 4 (o les que vulgueu) sobre cada bol.

La recepta en l'olla multifunció

  1. Renteu les albergínies, descarteu la tija i talleu-les a daus petits de 2×2 cm aproximadament.
  2. Inicieu el programa de saltat i afegiu les 2 cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega a la cubeta de l’olla.
  3. Afegiu-hi l’albergínia i salteu-la durant un parell de minuts.
  4. Afegiu-hi un polsim de sal, un de pebre i orenga al gust. Remeneu i atureu el programa de saltat.
  5. Aboqueu-hi els 500 ml d’aigua.
  6. Ajusteu la tapa de l’olla amb la vàlvula tancada.
  7. Programeu l’olla 4 minuts a pressió alta.
  8. Una vegada finalitzat el temps, deixeu que l’olla perdi pressió de manera natural durant 10 minuts i acabeu de treure-li la pressió. També podeu esperar que perdi la pressió del tot.
  9. Quan l’olla estigui despressuritzada, obriu la tapa i espereu que l’albergínia perdi una mica de temperatura.
  10. Poseu l’albergínia i l’aigua de cocció en una batedora de gerra i afegiu-hi els 250 ml de llet de coco. Tritureu-ho fins que tingueu una crema ben fina.
  11. Serviu la crema freda, tèbia o calenta en bols amb un toc cruixent. En aquest cas, porta llavors de cànem, un polsim més de pebre i xips d’alfàbrega.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat