Postres, esmorzars i berenars | Consol Rodríguez
Si heu eliminat els lactis de la vostra dieta i els trobeu a faltar aquesta recepta és per a vosaltres. Aquest iogurt vegà el podeu preparar i guardar en la nevera per tal de tenir-lo llest per quan ens vingui de gust.
Duren setmanes a la nevera, perquè el fred alenteix el procés de fermentació, però no l’atura completament, per tant es van tornant àcids. Això no vol dir que els iogurts estiguin en mal estat, sinó que els bacteris han continuat la lactofermentació i han consumit el sucre natural de la mescla.
Si els guardeu a la nevera, solidificaran a causa de la presència de la mantega de coco. Per a menjar-los cremosos, treure els iogurt de la nevera un parell d’hores o tres abans de consumir.
No hi afegiu cap sucre ni xarop per endolcir-los: espereu fins al moment de consumir-los si us ve de gust, ja que el sucre ajuda a continuar la fermentació. El millor, però, és afegir fruita de temporada ben madura per endolcir: caqui, raïm, pruna, magrana, gerds… Vosaltres trieu.