Iogurt de nous de Brasil i remolatxa

Postres, esmorzars i berenars  |  Consol Rodríguez

Si heu eliminat els lactis de la vostra dieta i els trobeu a faltar aquesta recepta és per a vosaltres. Aquest iogurt vegà el podeu preparar i guardar en la nevera per tal de tenir-lo llest per quan ens vingui de gust.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    20 minuts + 8 h remull + 24 h fermentació

Ingredients

  • 500 ml d’aigua filtrada
  • 1 tassa (125 g) de nous de Brasil
  • 1 remolatxa, amb la pell i rentada
  • 200 ml de mantega de coco, en estat líquid

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Iogurt de nous de Brasil i remolatxa

Postres, esmorzars i berenars  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    20 minuts + 8 h remull + 24 h fermentació

Si heu eliminat els lactis de la vostra dieta i els trobeu a faltar aquesta recepta és per a vosaltres. Aquest iogurt vegà el podeu preparar i guardar en la nevera per tal de tenir-lo llest per quan ens vingui de gust.


Ingredients

  • 500 ml d'aigua filtrada
  • 1 tassa (125 g) de nous de Brasil
  • 1 remolatxa, amb la pell i rentada
  • 200 ml de mantega de coco, en estat líquid

Elaboració

  1. Remulleu les nous de Brasil en una quantitat d'aigua filtrada per cobrir-les durant unes 8 hores o durant la nit. Descarteu l'aigua i renteu.
  2. En una batedora de vas, poseu les nous de Brasil, l'aigua i la remolatxa trossejada. Bateu fins a obtenir una mescla tan homogènia com sigui possible.
  3. Passeu aquest batut a un recipient de vidre amb tapa, que quedi mig buit. Deixeu fermentar en un racó càlid a la cuina o a la fermentadora durant 24 hores.
  4. Passades les 24 hores, filtreu amb una bossa de fer llets vegetals i descarteu la fibra (no patiu: els nutrients més importants queden dissolts en la beguda obtinguda; a la fibra hi queda ben poc).
  5. Aquesta beguda que teniu ara ja és una llet probiòtica deliciosa.
  6. Barregeu la beguda fermentada en una batedora de vas amb la mantega de coco i bateu fins a obtenir una crema sedosa.
  7. Poseu-la en gotets de vidre amb tapa, idealment que es puguin servir de manera individual a l'hora de consumir, i guardeu-los a la nevera.

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Remulleu les nous de Brasil en una quantitat d’aigua filtrada per cobrir-les durant unes 8 hores o durant la nit. Descarteu l’aigua i renteu.
  2. En una batedora de vas, poseu les nous de Brasil, l’aigua i la remolatxa trossejada. Bateu fins a obtenir una mescla tan homogènia com sigui possible.
  3. Passeu aquest batut a un recipient de vidre amb tapa, que quedi mig buit. Deixeu fermentar en un racó càlid a la cuina o a la fermentadora durant 24 hores.
  4. Passades les 24 hores, filtreu amb una bossa de fer llets vegetals i descarteu la fibra (no patiu: els nutrients més importants queden dissolts en la beguda obtinguda; a la fibra hi queda ben poc).
  5. Aquesta beguda que teniu ara ja és una llet probiòtica deliciosa.
  6. Barregeu la beguda fermentada en una batedora de vas amb la mantega de coco i bateu fins a obtenir una crema sedosa.
  7. Poseu-la en gotets de vidre amb tapa, idealment que es puguin servir de manera individual a l’hora de consumir, i guardeu-los a la nevera.

Els apunts de Consol Rodríguez

Duren setmanes a la nevera, perquè el fred alenteix el procés de fermentació, però no l’atura completament, per tant es van tornant àcids. Això no vol dir que els iogurts estiguin en mal estat, sinó que els bacteris han continuat la lactofermentació i han consumit el sucre natural de la mescla.

Si els guardeu a la nevera, solidificaran a causa de la presència de la mantega de coco. Per a menjar-los cremosos, treure els iogurt de la nevera un parell d’hores o tres abans de consumir.

No hi afegiu cap sucre ni xarop per endolcir-los: espereu fins al moment de consumir-los si us ve de gust, ja que el sucre ajuda a continuar la fermentació. El millor, però, és afegir fruita de temporada ben madura per endolcir: caqui, raïm, pruna, magrana, gerds… Vosaltres trieu.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat