Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Unes postres o un berenar fàcils, refrescants i molt ràpides de preparar. Un pastís que es pot preparar amb la fruita de temporada, de proximitat i ecològica que més us agradi.
A l’estiu s’agraeix el fet de no haver d’encendre el forn. Aquest pastís no es cou al forn. És fet amb una base de galetes i un farcit que no és altra cosa que una compota ràpida de fruita amb agar-agar, el qual es qualla en refredar-se.
Admet moltes variants, tant de fruites per al farcit com per a la cobertura. La fruita de temporada, local i ecològica, és la més saborosa: maduixa de primavera, préssec d’estiu i móres de finals d’agost, per exemple. Per evitar que la fruita s’ennegreixi un cop tallada, empreu un ganivet de ceràmica.
El volum d’agar-agar indicat en aquesta recepta es refereix a la presentació en flocs. Si feu servir l’agar-agar de Galícia en pols, n’hi haureu de posar menys quantitat. Seguiu les indicacions del paquet o bé consulteu les proporcions al web de l’Aula de Cocina Porto-Muiños.
Els motlles desmuntables de silicona de platí amb una base de vidre o ceràmica que no es ratlla en tallar són molt convenients per a aquest tipus de pastís, ja que permeten treure els laterals per cobrir el voltant del pastís amb coco ratllat.
Són unes postres refrescants per a la primavera i l’estiu. L’alga agar-agar té un efecte extremament refrescant, és laxant i molt depurativa.
Pel fet de no afegir-hi sucre refinat, un gran lladre de nutrients, ens assegurem que totes les vitamines, minerals i bioflavonoides que contenen aquestes postres actuïn en sinergia i s’assimilin en la seva totalitat.
La melassa d’arròs, fruit de la fermentació del cereal, és un endolcidor natural ric en enzims que ajuda a digerir millor el plat.
Pel que fa a l’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca per la seva riquesa en fibra soluble, fet que ajuda a regular el trànsit intestinal