1-Dejuni intermitent saludable / Ayuno intermitente saludable, de Carla Zaplana

La nutricionista i autora de bestsellers d’alimentació saludable, Carla Zaplana, acaba de publicar un llibre sobre un dels temes del moment: el dejuni intermitent.

La Carla ens ofereix la seva visió del dejuni per practicar-lo amb seguretat. Revela quin tipus de dejuni ens convé segons el nostre estil de vida i ens ensenya com iniciar-nos en aquesta pràctica de manera saludable, per a així maximitzar-ne els avantatges (pèrdua de pes, millora de la longevitat i descans, control dels nivells metabòlics, descans digestiu, etc.).

A més a més, ens proporciona les claus per distingir la gana real de l’emocional, idees d’exercicis per fer en dejú i més de 25 receptes senzilles i delicioses per aprendre a trencar el dejuni i sentir-nos bé.

2-Delicious Martha. Mis recetas saludables y sencillas, de Marta Sanahuja

En el seu segon llibre, Marta Sanahuja –més coneguda com a Delicious Martha–, explica com va començar en aquest món i per què és tan important seguir una alimentació saludable. Això sí, defensa a mort les postres com a cirereta de qualsevol àpat.

A banda de menús setmanals i consells nutricionals, inclou receptes tan espectaculars com un curri ramen vegetarià a l’estil delicious amb fideus d’arròs, pizza amb base cruixent de carbassa, creps de cigrons amb pulled chicken, pastís de formatge de te matxa o un formatget vegà amb polpa d’ametlles.

3- Quatre estacions per estar sa i feliç, de Neus Elcacho

La dietista Neus Elcacho publica el seu tercer llibre i fa un recorregut pels símptomes i necessitats més habituals de cada època de l’any.

Entre altres temes, parla del sistema immunitari, de reforçar ossos i articulacions, com millorar l’estat de la pell i els cabells, com potenciar l’energia o com compensar els excessos de diferents festivitats.

En definitiva, una guia de salut, bellesa i benestar a través de la natura, amb pròleg d’Olga Cuevas. A més, inclou un menú i calendari de cada temporada.

Podeu escoltar la Neus al podcast de Núria Coll.

 

4-¡Es la microbiota, idiota!, de Sari Arponen

Després de veure molts pacients desesperats per problemes que no sabien com resoldre, la doctora Arponen va començar a investigar a fons la microbiota intestinal. Des d’aleshores, ha dedicat la seva carrera a l’estudi d’aquest camp i el seu impacte en el cos humà.

En aquest llibre, comparteix el que ha descobert amb un llenguatge senzill. No només descobrireu què és la microbiota, també aprendreu com podem establir les bases per equilibrar-la i quins hàbits podem incorporar en el nostre dia a dia per aconseguir un nivell més alt de benestar.

Podeu escoltar la Dra. Arponen al podcast de Núria Coll.

 

 

5-Biotiful kids, de Chloé Sucrée

Després de Being biotiful i Simply Biotiful, arriba el tercer llibre de Chloé Sucrée: Biotiful Kids.

Un llibre amb 90 receptes per atendre les necessitats nutricionals dels infants i no caure en la monotonia. Els nens i nenes tenen gustos canviants i ella ha après a ser més flexible i creativa per satisfer el paladar dels seus dos fills.

 

 

 

 

6-Llet amb galetes, de Juan Llorca i Melissa Gómez

És el tercer llibre dels dos influenciadors de menjar saludable en nens. En aquesta ocasió, els autors conviden els avis a la revolució de l’alimentació saludable.

Els infants sovint passen moltes estones amb els avis i hi ha un xoc entre les diferents generacions. Aquest llibre ofereix informació i consells nutricionals perquè els avis entenguin què és una alimentació saludable i que els ultraprocessats no són una bona opció. A més, ofereix menús i més de 50 receptes de dinars, sopars i esmorzars que fusionen plats tradicionals amb les necessitats nutritives dels més petits.

 

7-El placer de comer sin remordimientos, del Chef Bosquet

Us imagineu poder cuinar croquetes, pizzes, arrossos o dolços saludables? Després de l’èxit del seu primer llibre, Fast food saludable, el Chef Bosquet ha reunit les 70 receptes més desitjades pels seus milers de seguidors.

A més, us ensenya com comprar els ingredients més idonis, a preparar cada aliment de la manera més adequada o a fer substitucions més saludables. Tot el que necessiteu perquè les vostres receptes triomfin.

 

 

8-Respira, de James Nestor

Un llibre revelador que explica la importància de respirar bé i els grans perjudicis de fer-ho per la boca en comptes de fer-ho pel nas.

Nestor explica que fa dos segles que els humans patim una involució amb greus conseqüències per a la nostra salut física i mental. Aprendreu com podem revertir aquesta situació i acabar per sempre amb problemes d’insomni, de roncar, mal d’esquena, estrès, entre d’altres. Encara que mengeu bé o feu exercici, si respireu malament no tindreu salut.

 

 

 

9-Saludable mente, de Marcos Vázquez

L’autor del conegut blog, Fitness Revolucionario, dedica el seu últim llibre a parlar d’hàbits saludables per optimitzar la salut del nostre cervell a qualsevol edat.

La salut del cervell depèn de la resta del cos, i no podem optimitzar-ne el funcionament sense entendre abans com hi influeixen la dieta, l’activitat física o l’estrès ni considerar l’estreta relació entre la nostra microbiota i el nostre estat d’ànim, així com l’impacte del contacte social a la nostra salut mental.

Les recomanacions de Marc Vázquez us ajudaran a millorar la vostra capacitat d’aprendre i recordar, a augmentar la vostra resistència enfront de la malaltia mental, a entendre com potenciar la plasticitat cerebral i a millorar la vostra reserva cognitiva.

 

10-Salud con razón, de Judit Soto

Judit Soto, coneguda a xarxes com a @dracookinghealthy, publica el seu segon llibre dedicat a la prevenció de les malalties cardiovasculars fent un bon ús de la dieta mediterrània.

En aquest llibre descobrireu quins són els factors de risc per desenvolupar una malaltia cardiovascular (ictus, infart o angina de pit), coneixereu els mecanismes pels quals causen dany a l’organisme i també aprendreu a identificar-los i fins i tot calcular el vostre risc personal. Així us podreu marcar uns objectius per millorar la vostra salut de manera fàcil. Inclou 50 receptes inspirades en la cuina mediterrània.

 

 

 

11-Healthy Kitchen, de Xavier Pellicer

En Xavier Pellicer és un dels xefs més coneguts del nostre país i que millor sap cuinar les verdures i hortalisses de proximitat. El seu restaurant, Healthy kitchen, és reconegut com el millor restaurant de verdures del món, segons la prestigiosa We’re Smart Green Guide.

El llibre és un recorregut per un camí que va començar el 2012, quan Pellicer va començar a interessar-se per la cuina biodinàmica. Aquest descobriment el va portar a aprofundir en la nutrició aiurvèdica i en la gestió de les energies, cosa que va suposar un canvi fonamental no només en l’àmbit professional, sinó també en el personal, en la seva manera d’enfrontar-se al món i en la gestió dels equips amb els quals treballa.

 

12-Happy food therapy, de Mareva Gillioz

La dietista i coach Mareva Gillioz ens proposa emprendre un camí integral d’autoconeixement per comprendre la relació de l’intestí amb la salut i les emocions.

En el seu primer llibre, la Mareva ens brinda les claus per poder dur una alimentació i higiene de vida que potenciïn la nostra felicitat i bon humor i reforcin la nostra immunitat. Així podrem prevenir malalties i virus a través de la cura de la nostra microbiota.

Des d’un rigorós abordatge científic i integratiu, aquesta guia proporciona una infinitat d’eines per posar en pràctica hàbits per a la nostra autocura física i psicoemocional: rutines senzilles, reflexions per «canviar el xip», consells de nutrició antiinflamatòria i més de 30 receptes pre i probiòtiques per abraçar un estil de vida més saludable i feliç.

13-Si no quieres tomar pastillas, toma decisiones, de David Vargas

El psiconeuroimmunòleg David Vargas explica les decisions que haurem de prendre si volem recuperar el control de la nostra salut i benestar i deixar de prendre pastilles. En el seu primer llibre, parla de psiconeuroimmunologia, alimentació i microbiota com a eines per recuperar la salut.

Fa un paral·lelisme entre la nevera plena i l’ànima buida. De fet, assegura que la nevera plena és una metàfora de patologies com l’obesitat, la diabetis tipus II i les malalties cardiovasculars, mentre que l’ànima buida simbolitza problemes com l’ansietat i la depressió.

 

 

14- Mi libro de cocina vegana, de Deliciously Ella

L’últim llibre d’Ella Mill, més coneguda com a Deliciously Ella, presenta més de 100 noves receptes per demostrar que la cuina basada en vegetals és exquisida.

Les seves receptes, senzilles de preparar i sempre veganes, cobreixen un ampli ventall de possibilitats: des d’amanides de colors fins a hamburgueses i falàfel vegetarians, salses, acompanyaments cremosos, guisats i curris energètics, esmorzars ràpids, brunch de cap de setmana, pastissos i brownies.

Un llibre imprescindible per als amants dels plats saludables i una guia necessària per als que busquin experimentar amb la cuina vegana per primera vegada.

 

15- Cocina, come y pierde grasa: Recetas deliciosas para una vida saludable, de Paloma Quintana

La nutricionista Paloma Quintana s’estrena com a autora amb un llibre per entendre com funciona el procés de pèrdua de pes i quins hàbits hem d’incorporar en la nostra rutina diària perquè, a més de reduir el percentatge de greix, aconseguim portar un estil de vida saludable.

Inclou més de 60 receptes delicioses, fàcils i saludables i un pla d’activitat física per assolir els vostres objectius.

Lluca Rullan
Lluca Rullan

Periodista i dietista integrativa

  @llucarullan   @llucarullan_dietista