Plat principal | Consol Rodríguez
L'amanida és el plat de crus més important de cada àpat; ens assegura una aportació important de clorofil·la, vitamines, minerals, omegues i proteïnes. No us perdeu aquesta recepta amb flors de temporada que podeu trobar a l'ETS paper nº 1.
Acostumar els nens de ben petits a prendre una bona amanida per començar cada àpat és la millor inversió que podem fer per a la seva salut a través de l’alimentació.
Si les fem amb molt de color, ens assegurem una gran varietat de fitonutrients, nutrients i antioxidants. Feu servir fruita de color intens i fosc, que és la que més beneficis atresora; afegiu arrels de color intens tallades ben finetes o ratllades al moment, decoreu amb brots i flors quan sigui temporada. La fulla tendra és més agradable de mastegar per als nens; més sucosa i dolça.
Convidar els nens sempre que puguem a preparar l’amanida és, sense dubte, un acte que els ajudarà a prendre consciència de la importància del que mengem cada dia. Fer servir la imaginació i la creativitat serà un estímul interessant per als sentits i un atractiu extra per atreure el seu interès.
També poden escollir els ingredients naturals que més els agradin, que segurament són els aliments que se’ls posen més bé. A banda, preparar un plat que, com el de la recepta que proposo, es pugui menjar amb les mans els donarà seguretat, diversió i informació extra sobre els aliments que menjaran.