Guisat d’azukis amb carbassa

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Un plat de tardor-hivern enfortidor i calorífic, excel·lent per aportar dolçor natural al la teva dieta sense caure en productes de pastisseria o a la xocolata

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 40 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

Per a la cocció de les azuki

  • 1 vas (250 ml) d’azuki
  • 4 vasos d’aigua bona
  • 5 cm d’alga kombu
  • ¼ – ½ culleradeta de sal marina

Per al guisat de carbassa

  • 2 cebes mitjanes en mitja lluna
  • 2 vasos de carbassa en daus
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • 2 cullerades d’oli de sèsam per amanir
  • Oli d’oliva verge extra per saltar les verdures
  • Julivert picat

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Guisat d’azukis amb carbassa

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 40 minuts

Un plat de tardor-hivern enfortidor i calorífic, excel·lent per aportar dolçor natural al la teva dieta sense caure en productes de pastisseria o a la xocolata


Ingredients

Per a la cocció de les azuki

  • 1 vas (250 ml) d’azuki
  • 4 vasos d’aigua bona
  • 5 cm d’alga kombu
  • ¼ - ½ culleradeta de sal marina

Per al guisat de carbassa

  • 2 cebes mitjanes en mitja lluna
  • 2 vasos de carbassa en daus
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • 2 cullerades d’oli de sèsam per amanir
  • Oli d’oliva verge extra per saltar les verdures
  • Julivert picat

Elaboració

Per a coure les azuki

  1. Porteu a ebullició les azuki amb la kombu i cuineu-les a foc lent. A pressió: 60 minuts; bullit: 90 minuts.
  2. Obriu l’olla, afegir la sal, remenar i cuineu-ho 10 minuts més destapat, fins a obtenir la consistència desitjada.

Per al guisat

  1. Salteu la ceba amb oli d’oliva i sal, fins que comenci a daurar-se. Afegiu la carbassa i una mica de sal. Coeu-ho tapat a foc lent, fins que la carbassa estigui al dente, i afegiu-hi un fons d’aigua si fes falta perquè no s’enganxi.
  2. Incorporeu les azuki cuites i una mica d’aigua per barrejar-ho tot. Coeu-ho 5 minuts més i condimenteu-ho amb salsa de soja.
  3. Poseu-hi julivert picat i amaniu-ho amb oli de sèsam.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

Per a coure les azuki

  1. Porteu a ebullició les azuki amb la kombu i cuineu-les a foc lent. A pressió: 60 minuts; bullit: 90 minuts.
  2. Obriu l’olla, afegir la sal, remenar i cuineu-ho 10 minuts més destapat, fins a obtenir la consistència desitjada.

Per al guisat

  1. Salteu la ceba amb oli d’oliva i sal, fins que comenci a daurar-se. Afegiu la carbassa i una mica de sal. Coeu-ho tapat a foc lent, fins que la carbassa estigui al dente, i afegiu-hi un fons d’aigua si fes falta perquè no s’enganxi.
  2. Incorporeu les azuki cuites i una mica d’aigua per barrejar-ho tot. Coeu-ho 5 minuts més i condimenteu-ho amb salsa de soja.
  3. Poseu-hi julivert picat i amaniu-ho amb oli de sèsam.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Un mètode tradicional per estovar més la pell de les azuki: coeu-les a pressió amb només la meitat de l’aigua, durant 30 minuts. Refredeu l’olla i obriu-la amb cura. Afegiu la resta d’aigua freda reservada: aquest contrast de temperatura estova la pell. Coeu-les a pressió un altre cop durant 30 minuts més, a foc lent i amb difusor.

Els apunts energètics

Un plat de tardor-hivern enfortidor i calorífic, excel·lent per enfortir els ronyons i escalfar el cos.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Les azuki i l’alga kombu ajuden a desintoxicar i alliberar de forma natural l’excés de líquid de l’organisme. Per aquesta raó són ingredients que es fan servir terapèuticament (o en nutrició terapèutica) en casos de cistitis i problemes de pròstata o uretra.

També serveix per ajudar a mantenir una bona salut dels ossos (sempre i quan la resta de la dieta sigui equilibrada). Això és degut al seu efecte alcalinitzant, o el que és el mateix, a la seva riquesa en minerals, nutrients imprescindibles per l’equilibri ossi i el manteniment d’un pH sanguini saludable (tendint a l’alcalininat, 7,4).

Sou dels que sempre que voleu menjar o picar alguna cosa us ve al cap el sabor dolç que proporcionen els productes de pastisseria o la xocolata? Incorporeu a la vostra alimentació diària aliments i plats que aportin dolçor natural, com aquest plat d’azuki amb carbassa. La dolçor que prové de la carbassa i de la cocció de les azuki ajuda a regular el sucre en sang. Per tant, és un plat ideal per a les persones que pateixen d’hipoglucèmies i per a les que tenen diabetis.

 

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat