Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un plat de tardor-hivern enfortidor i calorífic, excel·lent per aportar dolçor natural al la teva dieta sense caure en productes de pastisseria o a la xocolata
Un mètode tradicional per estovar més la pell de les azuki: coeu-les a pressió amb només la meitat de l’aigua, durant 30 minuts. Refredeu l’olla i obriu-la amb cura. Afegiu la resta d’aigua freda reservada: aquest contrast de temperatura estova la pell. Coeu-les a pressió un altre cop durant 30 minuts més, a foc lent i amb difusor.
Un plat de tardor-hivern enfortidor i calorífic, excel·lent per enfortir els ronyons i escalfar el cos.
Les azuki i l’alga kombu ajuden a desintoxicar i alliberar de forma natural l’excés de líquid de l’organisme. Per aquesta raó són ingredients que es fan servir terapèuticament (o en nutrició terapèutica) en casos de cistitis i problemes de pròstata o uretra.
També serveix per ajudar a mantenir una bona salut dels ossos (sempre i quan la resta de la dieta sigui equilibrada). Això és degut al seu efecte alcalinitzant, o el que és el mateix, a la seva riquesa en minerals, nutrients imprescindibles per l’equilibri ossi i el manteniment d’un pH sanguini saludable (tendint a l’alcalininat, 7,4).
Sou dels que sempre que voleu menjar o picar alguna cosa us ve al cap el sabor dolç que proporcionen els productes de pastisseria o la xocolata? Incorporeu a la vostra alimentació diària aliments i plats que aportin dolçor natural, com aquest plat d’azuki amb carbassa. La dolçor que prové de la carbassa i de la cocció de les azuki ajuda a regular el sucre en sang. Per tant, és un plat ideal per a les persones que pateixen d’hipoglucèmies i per a les que tenen diabetis.