Gelatina de verdures i tofu fumat

Plat principal, Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Un entrant ideal, refrescant i lleuger per als dies més calorosos i una manera diferent i original de menjar verdura que pot ajudar a despertar l’interès per la verdura entre els més petits de casa.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 2 hores de nevera
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 pastanaga, en flors o daus d’1 cm
  • 8 mongetes tendres rodones, tallades per la meitat
  • ½ bloc de tofu fumat, en daus d’1 cm
  • 1 cullerada de tàperes en oli d’oliva Rapunzel
  • 1 cullerada d’olives trossejades

Per a la gelatina

  • 2 vasos (500 ml) de caldo vegetal
  • 2 culleradetes (10 ml) d’agar en pols Porto-Muiños
  • 3 cullerades (45 ml) de salsa de soja (si no hi ha sal al caldo)
  • 1 cullerada (15 ml) de vinagre de poma no pasteuritzat
  • 1 culleradeta (5 ml) de ratlladura de llimona eco

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Gelatina de verdures i tofu fumat

Plat principal, Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 2 hores de nevera

Un entrant ideal, refrescant i lleuger per als dies més calorosos i una manera diferent i original de menjar verdura que pot ajudar a despertar l’interès per la verdura entre els més petits de casa.


Ingredients

  • 1 pastanaga, en flors o daus d'1 cm
  • 8 mongetes tendres rodones, tallades per la meitat
  • ½ bloc de tofu fumat, en daus d'1 cm
  • 1 cullerada de tàperes en oli d’oliva Rapunzel
  • 1 cullerada d'olives trossejades

Per a la gelatina

  • 2 vasos (500 ml) de caldo vegetal
  • 2 culleradetes (10 ml) d’agar en pols Porto-Muiños
  • 3 cullerades (45 ml) de salsa de soja (si no hi ha sal al caldo)
  • 1 cullerada (15 ml) de vinagre de poma no pasteuritzat
  • 1 culleradeta (5 ml) de ratlladura de llimona eco

Elaboració

  1. Refredeu un motlle a la nevera.
  2. Feu bullir amb sal les pastanagues, durant 2 o 3 minuts, fins que quedin al dente. Escorreu-ho i deixeu-ho refredar en un plat pla.
  3. En la mateixa aigua, feu bullir les mongetes durant uns 5 minuts, al dente. Escorreu-ho i deixeu-ho refredar també en un plat pla.
  4. Barregeu l’agar amb el caldo vegetal i deixeu-ho bullir un parell de minuts. Deixeu-ho refredar tot remenant-ho de tant en tant, fins que comenci a espessir-se com un xarop. Afegiu-hi la salsa de soja, el vinagre i la ratlladura de llimona.
  5. Cobriu el fons del motlle amb una capa de gelatina i poseu-hi els ingredients alternant colors. Cobriu-ho amb gelatina i deixeu-ho refredar a la nevera.
  6. Serviu-ho sobre una base d'enciam tallat ben petit, acompanyat d'una salsa saborosa o d'un tàrtar d'algues com el de Porto-Muiños.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Refredeu un motlle a la nevera.
  2. Feu bullir amb sal les pastanagues, durant 2 o 3 minuts, fins que quedin al dente. Escorreu-ho i deixeu-ho refredar en un plat pla.
  3. En la mateixa aigua, feu bullir les mongetes durant uns 5 minuts, al dente. Escorreu-ho i deixeu-ho refredar també en un plat pla.
  4. Barregeu l’agar amb el caldo vegetal i deixeu-ho bullir un parell de minuts. Deixeu-ho refredar tot remenant-ho de tant en tant, fins que comenci a espessir-se com un xarop. Afegiu-hi la salsa de soja, el vinagre i la ratlladura de llimona.
  5. Cobriu el fons del motlle amb una capa de gelatina i poseu-hi els ingredients alternant colors. Cobriu-ho amb gelatina i deixeu-ho refredar a la nevera.
  6. Serviu-ho sobre una base d’enciam tallat ben petit, acompanyat d’una salsa saborosa o d’un tàrtar d’algues com el de Porto-Muiños.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

El tofu és una excel·lent font de proteïna d’alta qualitat. Per a les persones que no heu tastat mai el tofu, el fumat és una bona manera d’introduir-lo a la dieta.

L’alga agar és perfecta per elaborar gelatines i postres. És una manera ideal d’aportar més fibra a la dieta. Per comprovar la textura que tindrà la gelatina, refredeu-ne un parell de cullerades en un plat a la nevera durant uns minuts. Si la gelatina queda massa dura, afegiu-hi més caldo. Si queda massa tova, afegiu-hi més pols d’agar i feu que torni a arrencar el bull.

Al web de l’aula de cuina de Porto-Muiños hi trobareu informació sobre l’agar i l’ús que se n’ha de fer per obtenir la textura que us agradi més.

Si feu servir un motlle rígid, escalfeu-lo amb aigua calenta per desemmotllar-lo fàcilment. Els motlles de silicona de platí com l’acanalat de Lékué que hem utilitzat per a la foto faciliten la feina i eviten que es malmeti la gelatina.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Una manera diferent i original de menjar verdura. Pot ser realment una proposta interessant per despertar l’interès d’aquest grup d’aliments entre els més petits. Un plat ric en fibra gràcies a les verdures i també a l’agar. Un plat ideal també per a les persones que segueixen un programa de pèrdua de pes.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat