Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Unes postres simples i ràpides de fer que ofereixen unes propietats medicinals excel·lents donada la combinació dels ingredients.
Per evitar que les peres s’ennegreixin, peleu-les amb ganivet o pelador de ceràmica.
El ratllador per al gingebre ha de ser de pas fi, per extreure’n bé el suc. La polpa es pot utilitzar per fer-ne una infusió o es pot afegir a un caldo, especialment el de pollastre, perquè ajudarà a pair els greixos. Trieu el gingebre turgent i conserveu-lo a la nevera destapat.
Per saber que les peres són cuites, punxeu-les amb un ganivet fi de cuina i, quan no costi clavar-lo, vol dir que són prou fetes. Eviteu que quedin massa toves perquè perdrien presència.
Unes postres simples i ràpides de fer que ofereixen unes propietats medicinals excel·lents donada la combinació dels ingredients.
El gingebre és una espècie picant i de naturalesa calorífica que combina molt bé amb les peres cuites i resulta una bona manera de menjar la fuita a l’hivern, pel seu efecte calorífic i expectorant. Els principis actius del gingebre són volàtils i convé esprémer el suc just quan es necessita. El gingebre té propietats antiinflamatòries naturals. Alleuja els dolors i processos inflamatoris com el reuma o l’artrosi. Les infusions de gingebre van molt bé contra el refredat i la grip. Millora els símptomes de la grip com ara congestió i el dolor muscular i té efectes mucolítics que milloren l’expectoració.
Pel que fa al kudzú, la doctora Olga Cuevas al llibre El equilibrio a través de la alimentación explica que el kudzú s’utilitza a casa per als problemes de pulmó, budell gruixut, fetge i vesícula. En especial per a fetges sobrecarregats i per a budells debilitats. És un excel·lent remei per a les mucoses, tant digestives com respiratòries.
La pera és una fruita ideal quan és cuita per ajudar en situacions de problemes de baixes defenses com ara refredats i grips. Quan es cuina, ens nodreix més i ens relaxa.
I la combinació amb gingebre també potencia les defenses. Aquesta arrel ha estat utilitzada durant milers d’anys per la medicina tradicional xinesa i la medicina ayurvèdica. Té activitat antibacteriana i antiviral i antiinflamatòria.