Peres amb glacejat de gingebre

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Unes postres simples i ràpides de fer que ofereixen unes propietats medicinals excel·lents donada la combinació dels ingredients.    

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    25 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 4 peres tipus conferència
  • Uns granets de sal marina

Per al glacejat de gingebre

  • 1 cullerada (15 ml) de kudzú
  • ½ vas de suc de poma, sense sucre ni fructosa afegida
  • El líquid de cocció de les peres
  • 5 cm de gingebre fresc
  • 2 cullerades de melassa d’arròs

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Peres amb glacejat de gingebre

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    25 minuts

Unes postres simples i ràpides de fer que ofereixen unes propietats medicinals excel·lents donada la combinació dels ingredients.    


Ingredients

  • 4 peres tipus conferència
  • Uns granets de sal marina

Per al glacejat de gingebre

  • 1 cullerada (15 ml) de kudzú
  • ½ vas de suc de poma, sense sucre ni fructosa afegida
  • El líquid de cocció de les peres
  • 5 cm de gingebre fresc
  • 2 cullerades de melassa d’arròs

Elaboració

  1. Peleu les peres senceres i conserveu-ne la cua. Talleu-les una mica per la base perquè se sostinguin dretes. Col·loqueu-les així en un cassó i coeu-les tapades, amb aigua que les cobreixi 1 cm i una mica de sal, durant uns 3-5 minuts o fins que comencin a estar cuites. Passeu-les a una safata de servir i reserveu-les.
  2. Desfeu el kudzú amb una cullerada de suc de poma, afegiu-hi la resta de suc i barregeu-ho tot amb el líquid de cocció. Porteu-ho a ebullició, remenant constantment fins que s’espesseixi i es torni transparent. Retireu-ho del foc.
  3. Ratlleu el gingebre ben fi i espremeu la polpa per extreure’n el suc. Condimenteu la crema amb el suc de gingebre i endolciu-la amb melassa.
  4. Deixeu refredar la crema de gingebre uns minuts perquè s’espesseixi una mica, remenant de tant en tant per mantenir-la cremosa.
  5. Glacegeu les peres i, si us agrada el contrast picant del gingebre fresc, ratlleu-ne una mica per sobre del glacejat, com es veu a la foto.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Peleu les peres senceres i conserveu-ne la cua. Talleu-les una mica per la base perquè se sostinguin dretes. Col·loqueu-les així en un cassó i coeu-les tapades, amb aigua que les cobreixi 1 cm i una mica de sal, durant uns 3-5 minuts o fins que comencin a estar cuites. Passeu-les a una safata de servir i reserveu-les.
  2. Desfeu el kudzú amb una cullerada de suc de poma, afegiu-hi la resta de suc i barregeu-ho tot amb el líquid de cocció. Porteu-ho a ebullició, remenant constantment fins que s’espesseixi i es torni transparent. Retireu-ho del foc.
  3. Ratlleu el gingebre ben fi i espremeu la polpa per extreure’n el suc. Condimenteu la crema amb el suc de gingebre i endolciu-la amb melassa.
  4. Deixeu refredar la crema de gingebre uns minuts perquè s’espesseixi una mica, remenant de tant en tant per mantenir-la cremosa.
  5. Glacegeu les peres i, si us agrada el contrast picant del gingebre fresc, ratlleu-ne una mica per sobre del glacejat, com es veu a la foto.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Per evitar que les peres s’ennegreixin, peleu-les amb ganivet o pelador de ceràmica.

El ratllador per al gingebre ha de ser de pas fi, per extreure’n bé el suc. La polpa es pot utilitzar per fer-ne una infusió o es pot afegir a un caldo, especialment el de pollastre, perquè ajudarà a pair els greixos. Trieu el gingebre turgent i conserveu-lo a la nevera destapat.

Per saber que les peres són cuites, punxeu-les amb un ganivet fi de cuina i, quan no costi clavar-lo, vol dir que són prou fetes. Eviteu que quedin massa toves perquè perdrien presència.

Els apunts energètics

Unes postres simples i ràpides de fer que ofereixen unes propietats medicinals excel·lents donada la combinació dels ingredients.

El gingebre és una espècie picant i de naturalesa calorífica que combina molt bé amb les peres cuites i resulta una bona manera de menjar la fuita a l’hivern, pel seu efecte calorífic i expectorant. Els principis actius del gingebre són volàtils i convé esprémer el suc just quan es necessita. El gingebre té propietats antiinflamatòries naturals. Alleuja els dolors i processos inflamatoris com el reuma o l’artrosi. Les infusions de gingebre van molt bé contra el refredat i la grip. Millora els símptomes de la grip com ara congestió i el dolor muscular i té efectes mucolítics que milloren l’expectoració.

Pel que fa al kudzú, la doctora Olga Cuevas al llibre El equilibrio a través de la alimentación explica que el kudzú s’utilitza a casa per als problemes de pulmó, budell gruixut, fetge i vesícula. En especial per a fetges sobrecarregats i per a budells debilitats. És un excel·lent remei per a les mucoses, tant digestives com respiratòries.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La pera és una fruita ideal quan és cuita per ajudar en situacions de problemes de baixes defenses com ara refredats i grips. Quan es cuina, ens nodreix més i ens relaxa.

I la combinació amb gingebre també potencia les defenses. Aquesta arrel ha estat utilitzada durant milers d’anys per la medicina tradicional xinesa i la medicina ayurvèdica. Té activitat antibacteriana i antiviral i antiinflamatòria.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat