Al febrer, la cistella de la compra demana més que mai aliments que escalfin l’organisme, que ens nodreixin profundament per fer front a les inclemències del temps i per evitar les malalties hivernals. Ens calen calories que ens aportin aquesta energia extra que necessitem per mantenir la temperatura corporal.

verdures hivern

De fet, al mercat hi seguirem trobant arrels, bulbs i tubercles, que són perfectes per seguir fent cremes o brous de verdures.

Per fi arriben els calçots per donar-nos un motiu més de reunió al voltant de la taula i podem seguir gaudint de les crucíferes, tan delicioses i espectacularment protectores.

Pel que fa a la fruita, un cop més, l’oferta és menys variada, tot i que encara no haurem de renunciar al plaer d’una compota de poma amb una mica de canyella. Els cítrics es mantenen, plantant cara al fred, tot i que ja és hora d’acomiadar-nos de les mandarines.

A continuació, us deixem una llista de les fruites i verdures que hauríem de tenir a la taula al llarg d’aquest mes. El nostre territori és molt ampli i això fa que hi hagi petites variacions entre les zones més càlides i les més humides i costaneres. Recordeu que, quan trieu aliments locals i de temporada, no només aposteu per la vostra salut, sinó també per la del planeta.