Al febrer, la cistella de la compra demana més que mai aliments que escalfin l’organisme, que ens nodreixin profundament per fer front a les inclemències del temps i per evitar les malalties hivernals. Ens calen calories que ens aportin aquesta energia extra que necessitem per mantenir la temperatura corporal.
De fet, al mercat hi seguirem trobant arrels, bulbs i tubercles, que són perfectes per seguir fent cremes o brous de verdures.
Per fi arriben els calçots per donar-nos un motiu més de reunió al voltant de la taula i podem seguir gaudint de les crucíferes, tan delicioses i espectacularment protectores.
Pel que fa a la fruita, un cop més, l’oferta és menys variada, tot i que encara no haurem de renunciar al plaer d’una compota de poma amb una mica de canyella. Els cítrics es mantenen, plantant cara al fred, tot i que ja és hora d’acomiadar-nos de les mandarines.
A continuació, us deixem una llista de les fruites i verdures que hauríem de tenir a la taula al llarg d’aquest mes. El nostre territori és molt ampli i això fa que hi hagi petites variacions entre les zones més càlides i les més humides i costaneres. Recordeu que, quan trieu aliments locals i de temporada, no només aposteu per la vostra salut, sinó també per la del planeta.