El fetge és el gran depurador de l’organisme i, a més, fa més de cinc-centes funcions diferents; una de les principals és filtrar la sang. La filtració de toxines és essencial, ja que la sang que ve dels intestins conté molts bacteris, endotoxines bacterianes, complexos antigen-anticòs i altres substàncies tòxiques. Quan el fetge funciona bé, neteja el 99% dels bacteris i les toxines en una primera fase; en canvi, quan el fetge està afectat, com passa en els casos d’alcoholisme, el pas de toxines es multiplica per deu.

Potencia el dètox hepàtic amb plantes

Sense necessitat que el fetge estigui greument afectat, hi ha molts factors que determinen que no funcioni bé: una ingesta abundant d’aliments de poca qualitat (processats i refinats), l’estrès laboral i/o emocional o l’exposició a tòxics poden sobrecarregar-lo. Una alimentació amb un contingut alt en antioxidants protegeix el fetge i el manté saludable i els aliments amargs ajuden a netejar-lo.

La congestió hepàtica disminueix la capacitat del fetge a l’hora de netejar hormones i tòxics i de produir bilis. La primavera i la tardor són les estacions idònies per fer una depuració del fetge, però si hi ha congestió hepàtica no cal esperar; l’important és millorar-ne la funcionalitat.

Com podem saber que tenim el fetge sobrecarregat?

Si teniu diversos d’aquests símptomes, potser teniu el fetge congestionat i seria interessant fer una depuració hepàtica.

 • Acne, psoriasi o dermatitis seborreica
 • Problemes al·lèrgics, com rinitis o asma
 • Mals de cap
 • Dolors menstruals
 • Problemes reumatològics
 • Problemes digestius, com digestions lentes i pesades o hemorroides
 • Obesitat i cel·lulitis
 • Problemes relacionats amb el retorn venós, com varius, retenció de líquids o hemorroides
 • Alguns tipus de depressió i insomni i el caràcter colèric

En general, davant de qualsevol patologia crònica, sempre hem de pensar en una neteja hepàtica com a inici de la teràpia.

Kyolic 105 Cleanse

Ens podem ajudar de Kyolic 105 Cleanse, que té combinació única d’actius amb propietats antioxidants que donen suport a la desintoxicació en les diferents fases de la funció hepàtica. També té un efecte hepatoprotector i és un antioxidant molt potent contra els radicals lliures.

Conté extracte d’all envellit, extracte de card marià, extracte de llavor de raïm, extracte d’escorça de pi, te verd, glutatió, seleni i vitamines A, C i E.

Chlorella Plus

La clorel·la és una alga d’alga dolça de color verd blavós. Nutricionalment, aporta vitamines del grup B; clorofil·la –interessant quan hi ha l’anèmia, perquè té una estructura similar a l’hemoglobina–; aminoàcids; àcids grassos i factors de creixement (CGF).

Principalment, té una acció desintoxicant: a la membrana cel·lular té microfibres de cel·lulosa i un derivat dels betacarotens (esporopol·lenina) amb capacitat de captar els tòxics procedents dels aliments de forma irreversible, ja que els elimina a través de la femta. Hi ha estudis que confirmen aquesta capacitat de captació de dioxines, metalls pesants com el mercuri, pal·ladi, cadmi i plom i derivats de medicació, que circulen per l’intestí. Alguns estudis comenten que una administració a llarg termini de més de sis mesos permetria captar els tòxics acumulats en teixit adipós i en articulacions.

A més, regula el sistema digestiu, aspecte molt important en una depuració:

 • Reverteix el restrenyiment crònic, ja que aporta fibra i modifica la microbiota intestinal gràcies al seu efecte probiòtic.
 • Estimula la regeneració cel·lular de la mucosa i afavoreix la cicatrització d’úlceres gàstriques o duodenals per l’efecte dels factors de creixement, vitamina A i clorofil·la.
 • Reverteix l’halitosi, per l’efecte antibacterià de la clorofil·la.

Uns altres beneficis que proporciona aquesta alga es relacionen amb el sistema circulatori –incrementa la producció de cèl·lules sanguínies, disminueix la taxa de colesterol– i el sistema immunitari –augmenta l’activitat de macròfags pels CGF.

En qualsevol cas, un dels principis més importants de la desintoxicació és que primer hem de netejar l’intestí amb Chlorella Plus i, més endavant, el fetge amb Kyolic. Necessitem tenir un intestí net, erradicar patògens i reintroduir els bacteris beneficiosos mitjançant probiòtics. Així, la desintoxicació hepàtica serà molt més efectiva, perquè, si no, el fetge seguirà rebent tòxics de l’intest