Arriba un any nou i una dècada nova que porten eclipsis i previsió de conjuncions planetàries importants i molt intenses. Els planetes influeixen sobre la salut i pensaments i hauríem d’aprofitar-ne el flux energètic per millorar les nostres vides.

Ingredients curatius

Avui us presento una amanida multicolor de quinoa, flors de coliflor morada i bròquil, amb un extra de vitamines i minerals revitalitzants amb fruita fresca de temporada i una salsa deliciosa feta amb tahina, gingebre i poderosa llima. Hi conflueixen ingredients que integren energies amb un potencial curatiu i capacitat regenerant alts que ens nodriran durant el camí cap al canvi, just i necessari, a un model integratiu nou, transformador, holístic i participatiu que ens permetrà revitalitzar la terra.

Un pas important per a una transformació conscient autèntica és que, com a consumidors, siguem responsables i consolidem un consum de proximitat i de temporada. Així, ajudarem a protegir el nostre patrimoni agroalimentari. Per a aquesta recepta he fet servir taronges de València, poma i pera de Lleida i caqui de les Canàries. Consumir productes de proximitat ens assegura qualitat, preus més interessants i un impacte ecològic més baix.

Aquesta amanida té una textura cruixent i un sabor intens gràcies al bròquil i a la coliflor morada gairebé crues (per aprofitar-ne tot el potencial). Les verdures crucíferes com la col, el bròquil, la coliflor, la col llombarda, les cols de Brussel·les, el rave, el nap o la ruca tenen moltes propietats medicinals que ajuden a prevenir malalties degeneratives i a estimular el sistema immunitari.

A l’Estat espanyol hi ha pocs productors de llima de cultiu ecològic però cada vegada hi ha més demanda d’aquest cítric tan poderós i deliciós. Són riques en antioxidants i tenen efectes antibiòtics; augmenten la producció de bilis, de manera que, a més de contribuir a prevenir els càlculs biliars, milloren el sistema natural d’eliminació de residus. Es fa visible, cada vegada amb més intensitat, la necessitat de renovar de dalt a baix la relació que mantenim amb els recursos de la natura, amb els diners i amb les formes i tradicions que governen el món; les velles formes de funcionament ens desvitalitzen del tot. Amb aquesta amanida tèbia plena d’energia vital podrem començar a transformar-nos individualment, ja que, tal com deia Gandhi, el canvi que volem veure en el món comença a casa nostra.

Recepta: Amanida tèbia de quinoa i bròquil

Ingredients (4 persones):

 • 300 g de quinoa
 • 1 bròquil petit
 • 1/2 coliflor morada
 • 1 taronja
 • 1 pera
 • 1 poma
 • 1 caqui
 • OVOE
 • Sal marina
 • Vinagre de poma

Ingredients per a la salsa de tahina:

 • 4 c.s. de tahina
 • 1 llima (ratlladura i suc)
 • 1 c.p. de gingebre en pols
 • 2 c.s. d’AOVE
 • Una mica de sal marina
 • Aigua calenta per obtenir la textura desitjada

Preparació:

 1. Poseu la quinoa en un colador i renteu-la bé a sota un raig d’aigua. Poseu-la en una cassola i afegiu-hi dues vegades el seu volum d’aigua. Coeu-la a foc mitjà durant uns 15 minuts. Apagueu el foc i reserveu-la tèbia.
 2. Mentrestant, retireu els troncs (guardeu-los per a una crema de verdures) del bròquil i la coliflor per triturar les flors a la mida del cuscús amb una picadora o processador. Salteu el “cuscús” de crucíferes lleugerament en una paella antiadherent amb una mica d’oli d’oliva i una mica de sal marina. Barregeu-lo amb la quinoa.
 3. Talleu les fruites a grills o daus (al gust). No cal pelar la pera i la poma si són ecològiques.
 4. Per fer la salsa, barregeu bé tots els ingredients fins a obtenir una textura una mica més lleugera que una maionesa.
 5. Afegiu les fruites tallades a la barreja de la quinoa i les cols. Amaniu-ho tot amb una mica d’AOVE, sal marina i vinagre de poma i acompanyeu-ho amb la salsa de tahina al gust.

Que en gaudiu,

Molta salut!

Cristina Arroyo
Cristina Arroyo

Creadora de Poderosamenta
Dietista i naturòpata
Alimentació ConCiència & Salut

    @poderosamenta
banner