Encara que no el veiem… el sol sempre hi és! Vivim un temps climàtic estrany on veiem el sol a estones, i potser això m’ha portat a buscar el sol en una recepta. Així doncs, he preparat aquestes cassoletes sense gluten, molt fàcils de fer i amb un centre ple de llum solar, que és el que ens donen els sucosos mangos.

Foto: Becky Lawton

El millor és que teniu dues receptes en una: la melmelada natural de mango i la cassoleta, que podeu preparar el dia abans i menjar-la per esmorzar o –si esteu de vacances– endur-vos-la la platja per a un esmorzar tardà.

Què ens aporten aquests pastissets deliciosos?

  • Farina de coco: combinada amb farina d’ametlles, forma la base.
  • Farina d’ametlla: aporta greixos saludables i una bona dosi de calci.
  • Sucre de coco: una mica de sucre natural per endolcir la base, ric en minerals.
  • Oli de coco: l’aportació de greix saludable, que també es pot substituir per oli d’oliva suau o per mantega de pastura orgànica (si preneu lactis).
  • Ou orgànic: amalgama la massa i fa l’aportació proteica. Si no preneu ou, podeu fer servir farina de lli barrejada amb aigua.
  • Mango: és la melmelada; molt millor que una de comercial, ja que farem servir la fruita completa, amb tota la fibra i dolçor natural.
  • Llavors de chía: donen la consistència necessària per aconseguir el “punt melmelada”.

També es poden afegir espècies al gust com canyella o una miqueta de cúrcuma, o algun trosset de fruita com gerds, pinya o rodanxes de plàtan.

Bon inici d’estiu, amb sol o sense!

La recepta

Foto: Becky Lawton

  • 150 g de farina d’ametlla
  • 40 g de farina de coco
  • 2 cullerades de sucre de coco
  • 1 ou orgànic
  • 1 cullerada d’oli de coco
  • 1 mango
  • 1 cullerada de llavors de chía
  • 1/3 tassa d’aigua

Elaboració

  1. Prepareu la massa: barregeu en un bol la farina d’ametlla, la farina de coco, el sucre de coco, l’oli i l’ou.
  2. Formeu una bola i feu 10-12 boletes petites.
  3. Prepareu un motlle antiadherent muticavitat que no tingui gaire profunditat i poseu una boleta de massa a cada forat.
  4. Pressioneu les boletes i modeleu-les per donar-los la forma de la cavitat.
  5. Coeu-les al forn a 180 ºC fins que estiguin lleugerament daurades. Cal vigilar que no s’enfosqueixin massa perquè la massa quedarà molt dura.
  6. Retireu el motlle del forn i deixeu-ho refredar.
  7. Mentrestant, peleu el mango, tritureu-lo amb l’aigua i afegiu-hi les llavors de chía.
  8. Poseu la melmelada en un pot de vidre i deixeu-la refredar bé.
  9. Ompliu les cassoletes amb la melmelada i serviu.
Adriana Ortemberg
Adriana Ortemberg

Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

    @adriana_ortemberg