Encara que no el veiem… el sol sempre hi és! Vivim un temps climàtic estrany on veiem el sol a estones, i potser això m’ha portat a buscar el sol en una recepta. Així doncs, he preparat aquestes cassoletes sense gluten, molt fàcils de fer i amb un centre ple de llum solar, que és el que ens donen els sucosos mangos.
El millor és que teniu dues receptes en una: la melmelada natural de mango i la cassoleta, que podeu preparar el dia abans i menjar-la per esmorzar o –si esteu de vacances– endur-vos-la la platja per a un esmorzar tardà.
Què ens aporten aquests pastissets deliciosos?
- Farina de coco: combinada amb farina d’ametlles, forma la base.
- Farina d’ametlla: aporta greixos saludables i una bona dosi de calci.
- Sucre de coco: una mica de sucre natural per endolcir la base, ric en minerals.
- Oli de coco: l’aportació de greix saludable, que també es pot substituir per oli d’oliva suau o per mantega de pastura orgànica (si preneu lactis).
- Ou orgànic: amalgama la massa i fa l’aportació proteica. Si no preneu ou, podeu fer servir farina de lli barrejada amb aigua.
- Mango: és la melmelada; molt millor que una de comercial, ja que farem servir la fruita completa, amb tota la fibra i dolçor natural.
- Llavors de chía: donen la consistència necessària per aconseguir el “punt melmelada”.
També es poden afegir espècies al gust com canyella o una miqueta de cúrcuma, o algun trosset de fruita com gerds, pinya o rodanxes de plàtan.
Bon inici d’estiu, amb sol o sense!
La recepta
- 150 g de farina d’ametlla
- 40 g de farina de coco
- 2 cullerades de sucre de coco
- 1 ou orgànic
- 1 cullerada d’oli de coco
- 1 mango
- 1 cullerada de llavors de chía
- 1/3 tassa d’aigua
Elaboració
- Prepareu la massa: barregeu en un bol la farina d’ametlla, la farina de coco, el sucre de coco, l’oli i l’ou.
- Formeu una bola i feu 10-12 boletes petites.
- Prepareu un motlle antiadherent muticavitat que no tingui gaire profunditat i poseu una boleta de massa a cada forat.
- Pressioneu les boletes i modeleu-les per donar-los la forma de la cavitat.
- Coeu-les al forn a 180 ºC fins que estiguin lleugerament daurades. Cal vigilar que no s’enfosqueixin massa perquè la massa quedarà molt dura.
- Retireu el motlle del forn i deixeu-ho refredar.
- Mentrestant, peleu el mango, tritureu-lo amb l’aigua i afegiu-hi les llavors de chía.
- Poseu la melmelada en un pot de vidre i deixeu-la refredar bé.
- Ompliu les cassoletes amb la melmelada i serviu.