Sembla difícil trobar receptes d’esmorzar ceto que no siguin ous ferrats amb bacó o dolços carregats d’eritritol i lactis. La dieta cetogènica és una eina terapèutica meravellosa, però s’han de valorar molt bé els ingredients que posem al plat.

Per això jo avui us porto aquesta opció d’esmorzar cetogènic antiinflamatori: unes creps farcides de crema d’alvocat i salmó salvatge fumat.

Masses cetogèniques

Com bé sabeu, les “masses” cetogèniques són una mica diferents de les tradicionals, que estan elaborades a base de cereals. Com que no fem servir farines pròpiament dites, la consistència pot ser molt variable segons el substitut.

Per fer aquestes creps, jo m’he decantat per la farina de coco, però, com que té poca consistència i absorbeix molt de líquid, hi he afegit també una mica de pols de psyllium, també conegut com a Plantago ovata. És bàsicament la fibra de les llavors de la planta, que es fa servir molt en rebosteria i pastisseria paleo i ceto i que ajuda a millorar la consistència de la massa. Així mateix, fa anys que també es fa servir com a remei natural per al restrenyiment.

Greixos saludables

Els altres greixos saludables que conformen aquest esmorzar ceto són el salmó salvatge i l’alvocat. El salmó salvatge té una proporció més saludable de greixos omega-3 i omega-6 que el convencional, ja que els animals són de captura i no de piscifactoria (alimentats amb pinso). Per altra banda, l’alvocat és un dels greixos saludables més reconeguts perquè conté àcids grassos monoinsaturats i perquè és molt versàtil a la cuina.

La recepta: Creps farcides de crema d’alvocat i salmó salvatge fumat

Ingredients per a les creps:

  • 2 ous eco mitjans
  • 1 c.p. de farina de coco
  • 1 c.p. de pols de psyllium
  • 2 c.s. de llet d’ametlla natural

Per a la crema d’alvocat:

  • 1/2 alvocat
  • Una c.p. de suc de llimona
  • Sal i pebre al gust

Farciment:

  • 2 talls de salmó salvatge fumat
  • Opcional: fulles d’enciam o ruca

Elaboració:

  1. En un bol, barregeu tots els ingredients de les creps, fins que quedi una massa consistent, però lleugera.
  2. Deixeu que reposi uns minuts, mentre s’escalfa la planxa.
  3. Amb l’ajuda d’una cullera, aboqueu la meitat de la massa a la planxa i escampeu-la bé formant un cercle. Deixeu coure uns segons fins que es dauri per sota i tombeu-la. Repetiu el procés i reserveu les creps en un plat.
  4. Mentrestant, amb l’ajuda d’una forquilla, aixafeu l’alvocat amb el suc de llimona, la sal i el pebre.
  5. Per muntar el plat només cal farcir les creps de crema d’alvocat i un tall de salmó fumat i enrotllar-les. A mi m’agrada molt acompanyar el plat amb una mica d’enciam o ruca perquè sigui més refrescant.

Bon profit!

comunitat

Marina Ribas Torres
Marina Ribas Torres

Mamá natural.
Divulgadora de salut, alimentació i benestar amb perspectiva evolutiva i ketomediterrània al seu blog i instagram

    @marina.ribas.torres