M’he decidit a fer un sopar per a persones amb candidiasi perquè cada dia m’arriben a la consulta més persones que tenen aquest desequilibri de salut.

La Candida albicans és un llevat que tots tenim a dins i que, de vegades, es descontrola per culpa dels antibiòtics i altres medicaments, l’estrès, el tabac, el sucre, els aliments refinats, les hormones de la carn, el mercuri dels peixos, l’excés de blat, el consum de begudes alcohòliques com el vi i la cervesa, etcètera, i creix de manera excessiva (molt més sovint del que podríem pensar).

La càndida s’alimenta de sucre, llevats, hidrats de carboni, cervesa, vinagre i embotits, deixa anar toxines al torrent sanguini i té un efecte devastador en el sistema nerviós i immunitari; afecta el benestar físic, mental i emocional. Quan s’apodera del cos, demana de manera ansiosa hidrats de carboni (pa, pasta) i dolços, que encara l’alimenten més i, així, aconsegueix proliferar de tal manera que esgota el sistema immunitari i crea tota una varietat de símptomes, com cansament, falta de motivació, baixa autoestima, dispersió o falta de memòria, entre molts altres.

Pilars bàsics per ajudar a eliminar la càndida amb l’alimentació

 1. Excloure els aliments que provoquen la proliferació de la càndida i centrar-se en els aliments que la frenen i la van eliminant. (Vegeu taula).
 2. Consumir només aliments “nets” i alcalins. Res de processats, refinats, amb edulcorants, conservants, pesticides, fungicides, hormones o antibiòtics.
 3. Aconseguir la màxima quantitat d’aliments rics en nutrients (antioxidants, vitamines i minerals).
 4. Seguir una alimentació amb menys producte animal per evitar toxines i depurar més ràpidament.

Alimentos candidiasis

Recepta per un sopar ràpid per a eliminar càndides

Tenint en compte tota aquesta informació he preparat un sopar ben ràpid –m’hi he estat deu minuts–, deliciós, molt nutritiu, alcalinitzant i que ajuda a matar i eliminar les càndides.

Ingredients:

Preparació:

 • Poseu molta aigua a bullir.
 • Traieu la punta de les mongetes i poseu-les senceres a bullir amb sal durant 4 minuts; després passeu-les per aigua freda per tallar la cocció.
 • Talleu el tomàquet a rodanxes i, després, cada rodanxa per la meitat.
 • Peleu el cogombre (opcional si és ecològic) i talleu-lo a trossos petits/mitjans.
 • Obriu l’alvocat per la meitat i reserveu una meitat per a la salsa. Poseu suc de llimona a l’altra meitat d’alvocat perquè no es torni negre.
 • Col·loqueu tots els ingredients al plat.
 • Feu la salsa triturant la meitat de l’alvocat, suc de la resta de la llimona – jo no l’he acabat de posar tot perquè sempre és millor afegir que passar-se–, el gra d’all, una cullerada sopera rasa de tahina i sal rosa de l’Himàlaia.
 • Posar la salsa on més agradi del plat.
 • El que fa que aquesta recepta sigui tan atractiva a la vista és que juga amb els colors i els diferents “talls” de les verdures.

Notes:

 • Si surt molta salsa, es pot guardar per l’endemà.
 • Si teniu poca gana o voleu fer un plat encara més lleuger, podeu posar una quarta part de l’alvocat al plat, i amb l’altra quarta part fer la salsa i ajustar les proporcions de la resta d’ingredients de la salsa.

Ingreients i elavoració dieta anticandida

Si creieu –o sabeu del cert– que teniu candidiasi, poseu-vos en mans d’un bon especialista que us ajudi a fer una dieta ajustada a les vostres necessitats i que us faci un tractament integral i holístic.

Núria Roura
Núria Roura

Coach de salut per l’Institute for Integrative Nutrition de Nova York. És autora del llibre Detox SEN. Acompanya les persones a fer canvis d'hàbits profunds i progressius a través de retirs, acompanyament individual, programes en línia, formació i conferències. Comparteix el seu camí de sanació per inspirar a viure i menjar sense culpa, ansietat, culpabilitat ni etiquetes. www.nuriaroura.com

    @nuriarourasen
banner