M’he decidit a fer un sopar per a persones amb candidiasi perquè cada dia m’arriben a la consulta més persones que tenen aquest desequilibri de salut.
La Candida albicans és un llevat que tots tenim a dins i que, de vegades, es descontrola per culpa dels antibiòtics i altres medicaments, l’estrès, el tabac, el sucre, els aliments refinats, les hormones de la carn, el mercuri dels peixos, l’excés de blat, el consum de begudes alcohòliques com el vi i la cervesa, etcètera, i creix de manera excessiva (molt més sovint del que podríem pensar).
La càndida s’alimenta de sucre, llevats, hidrats de carboni, cervesa, vinagre i embotits, deixa anar toxines al torrent sanguini i té un efecte devastador en el sistema nerviós i immunitari; afecta el benestar físic, mental i emocional. Quan s’apodera del cos, demana de manera ansiosa hidrats de carboni (pa, pasta) i dolços, que encara l’alimenten més i, així, aconsegueix proliferar de tal manera que esgota el sistema immunitari i crea tota una varietat de símptomes, com cansament, falta de motivació, baixa autoestima, dispersió o falta de memòria, entre molts altres.
Pilars bàsics per ajudar a eliminar la càndida amb l’alimentació
- Excloure els aliments que provoquen la proliferació de la càndida i centrar-se en els aliments que la frenen i la van eliminant. (Vegeu taula).
- Consumir només aliments “nets” i alcalins. Res de processats, refinats, amb edulcorants, conservants, pesticides, fungicides, hormones o antibiòtics.
- Aconseguir la màxima quantitat d’aliments rics en nutrients (antioxidants, vitamines i minerals).
- Seguir una alimentació amb menys producte animal per evitar toxines i depurar més ràpidament.
Recepta per un sopar ràpid per a eliminar càndides
Tenint en compte tota aquesta informació he preparat un sopar ben ràpid –m’hi he estat deu minuts–, deliciós, molt nutritiu, alcalinitzant i que ajuda a matar i eliminar les càndides.
Ingredients:
- 20 mongetes verdes
- 1 alvocat
- 1 tomàquet madur
- 1 carbassó petit
- 1 llimona
- 1 cullerada sopera rasa de paté de sèsam (tahina)
- 1 gra d’all (sense el cor perquè no repeteixi)
- Sal rosa de l’Himàlaia o sal marina sense refinar
- Aigua de qualitat
Preparació:
- Poseu molta aigua a bullir.
- Traieu la punta de les mongetes i poseu-les senceres a bullir amb sal durant 4 minuts; després passeu-les per aigua freda per tallar la cocció.
- Talleu el tomàquet a rodanxes i, després, cada rodanxa per la meitat.
- Peleu el cogombre (opcional si és ecològic) i talleu-lo a trossos petits/mitjans.
- Obriu l’alvocat per la meitat i reserveu una meitat per a la salsa. Poseu suc de llimona a l’altra meitat d’alvocat perquè no es torni negre.
- Col·loqueu tots els ingredients al plat.
- Feu la salsa triturant la meitat de l’alvocat, suc de la resta de la llimona – jo no l’he acabat de posar tot perquè sempre és millor afegir que passar-se–, el gra d’all, una cullerada sopera rasa de tahina i sal rosa de l’Himàlaia.
- Posar la salsa on més agradi del plat.
- El que fa que aquesta recepta sigui tan atractiva a la vista és que juga amb els colors i els diferents “talls” de les verdures.
Notes:
- Si surt molta salsa, es pot guardar per l’endemà.
- Si teniu poca gana o voleu fer un plat encara més lleuger, podeu posar una quarta part de l’alvocat al plat, i amb l’altra quarta part fer la salsa i ajustar les proporcions de la resta d’ingredients de la salsa.
Si creieu –o sabeu del cert– que teniu candidiasi, poseu-vos en mans d’un bon especialista que us ajudi a fer una dieta ajustada a les vostres necessitats i que us faci un tractament integral i holístic.
hola helena, has millorat des que menges dieta anti candida? Gràcies.
M’han detectat que tinc càndides intestinals. La meva alimentació tenia una presència molt gran de fruita i en treure-la noto que em falta aquest punt lleuger i fresc a la meva alimentació. Com es podria afegir?
Moltes gràcies!
Hola Núria, porto molt arrossegant aquest problema i has resumit perfectament en aquest post tots els consells que he anat recopilant des de fa un parell d’anys, moltes gràcies! el dubte que tinc és: per què desaconselles el tés que no siguin verds? Moltes gràcies!
Gràcies pels consells, Núria! L’ingredient de la recepta és un cogombre tal com dius a l’explicació, oi? A la foto i a la llista d’ingredients hi veig un carbassó.
Gràcies pels consells, Núria! L’ingredient de la recepta és un cogombre tal com dius a l’explicació, oi? A la foto i a la llista d’ingredients hi veig un carbassó.
I el vinagre de poma, tampoc? o et refereixes al vinagre de vi?
L’impulsor químic, tipus royal està permès? ho dic pq sinó podem fer servir llevat i tampoc farines amb gluten les preparacions per subsitutïr el pa queden plane si no pujen…
Hola! Com podem saber del cert com tenim els nivells de càndida? Gràcies!