Beguda relaxant de poma i kudzú

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Beguda dolça i deliciosa que relaxa, calma l’ansietat i l’angoixa. Ideal per prendre quan s’està nerviós o enfadat.

  • Racions:
  • Dificultat:
    Baixa
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 cullerada (15 ml) de kudzú
  • 1 vas (250 ml) de suc de poma natural, sense sucre ni fructosa

Dieta

  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Beguda relaxant de poma i kudzú

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
  • Dificultat:
    Baixa

Beguda dolça i deliciosa que relaxa, calma l’ansietat i l’angoixa. Ideal per prendre quan s’està nerviós o enfadat.


Ingredients

  • 1 cullerada (15 ml) de kudzú
  • 1 vas (250 ml) de suc de poma natural, sense sucre ni fructosa

Elaboració

  1. Poseu el kudzú en un vas i desfeu-lo amb una cullerada sopera de suc. Remeneu-lo fins a obtenir una crema homogènia.
  2. Poseu la resta del suc a bullir i, quan arrenqui el bull, aboqueu-lo sobre el kudzú diluït, tot remenant enèrgicament per evitar que s’hi facin grumolls.
  3. Preneu-lo tebi, per a un efecte més relaxant.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Poseu el kudzú en un vas i desfeu-lo amb una cullerada sopera de suc. Remeneu-lo fins a obtenir una crema homogènia.
  2. Poseu la resta del suc a bullir i, quan arrenqui el bull, aboqueu-lo sobre el kudzú diluït, tot remenant enèrgicament per evitar que s’hi facin grumolls.
  3. Preneu-lo tebi, per a un efecte més relaxant.

Els apunts culinaris de la Montse Reus

El kudzú és el midó de les arrels de la Pueraria lobata syn, extret mitjançant un llarg procés artesanal i s’utilitza com a espessidor, amb propietats medicinals remarcables. No s’ha de confondre amb l’arrowroot, una fècula extreta de la Maranta arundinacea.

Com tots els midons, el kudzú s’ha de desfer amb algun líquid fred. El moment en què és més espès és just abans d’arribar al bull, per tant, no convé que bulli a foc fort ni massa estona.

Té un sabor neutre i perd el color blanquinós en arribar al bull, quan es torna translúcid i adquireix el color del líquid original. En el cas del suc de poma, sabreu que el kudzú ja és prou cuit quan canviï del color blanc al color original del suc. Si queda blanquinós, notareu que encara té sabor a farinaci cru.

La proporció per a aquesta recepta es pot variar segons es vulgui més espès o més líquid. Resulta molt útil per a salses i cremes, tant dolces com salades, i per farcir pastissos.

Apunts energètics

El doctor Jorge Pérez-Calvo al llibre Revitalízate elogia aquesta beguda i indica que és excel·lent per calmar l’ansietat, l’angoixa i per tranquil·litzar l’esperit. Regula la hipoglucèmia i no produeix cansament com altres begudes dolces.

La doctora Olga Cuevas al llibre El equilibrio a través de la alimentación explica que el kudzú s’utilitza a casa per als problemes de pulmó, budell gruixut, fetge i vesícula. En especial per a fetges sobrecarregats i per a budells debilitats. És un excel·lent remei per a les mucoses, tant digestives com respiratòries.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Tot i que el kudzú és un gran desconegut a la cuina tradicional del Mediterrani, cada vegada hi ha més gent interessada en els beneficis medicinals d’aquesta arrel volcànica provinent d’Àsia. Ajuda a regular el funcionament digestiu, ja que promou una bona flora intestinal.

S’ha utilitzat tradicionalment per tractar casos d’addiccions al tabac i l’alcohol, les isoflavones del kudzú ajuden a eliminar els símptomes de l’abstinència, pel que si tenim en compte que el suc de poma ajuda a relaxar, si a més hi afegim kudzú, pot ser una beguda òptima per calmar l’ansietat i el nerviosisme. A més d’aquestes propietats, també ajuda a alcalinitzar l’organisme i a potenciar-ne el to energètic.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat