Llimonada integral

Begudes  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

La llimonada integral sense sucre afegit és el refresc ideal per fer passar la set i la calor en dies més calorosos de l'any. I has de saber que també és una beguda antienvelliment excel·lent!

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • ¼-½  llimona ecològica de pell gruixuda
  • 250 ml d’aigua bona fresca
  • 1 glaçó d’aigua bona (opcional)

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Llimonada integral

Begudes  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts

La llimonada integral sense sucre afegit és el refresc ideal per fer passar la set i la calor en dies més calorosos de l'any. I has de saber que també és una beguda antienvelliment excel·lent!


Ingredients

  • ¼-½  llimona ecològica de pell gruixuda
  • 250 ml d’aigua bona fresca
  • 1 glaçó d’aigua bona (opcional)

Elaboració

  1. Talleu a trossos la llimona i traieu-ne els pinyols.
  2. Tritureu-ho amb poca aigua per fer-ne un puré. La quantitat d’aigua final dependrà de la consistència que us agradi.
  3. Preneu-vos-el immediatament, tal qual o colat.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Talleu a trossos la llimona i traieu-ne els pinyols.
  2. Tritureu-ho amb poca aigua per fer-ne un puré. La quantitat d’aigua final dependrà de la consistència que us agradi.
  3. Preneu-vos-el immediatament, tal qual o colat.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

La quantitat de llimona dependrà de si us agrada més o menys àcid, però tingueu en compte que el batut de llimona fet amb la pell blanca no resulta àcid… ho dic per remarcar que no cal afegir-hi sucre ni cap altre edulcorant.

L’objectiu principal d’aquest batut és incorporar la llimona sencera, especialment la part blanca de la pell, que concentra els bioflavonoides que reforcen els capil·lars sanguinis. Si no us agrada trobar-hi tanta fibra de la pell, elimineu els extrems més durs de la llimona i la pell de l’eix central, que a vegades és massa dura. Si encara us desagrada trobar-hi tanta fibra, tritureu ben bé la llimona amb l’aigua i coleu-ho: bona part dels bioflavonoides ja hauran passat a l’aigua i serà igualment efectiu.

Depenent de la potència de la batedora, caldrà tallar-ho tot més o menys petit per no forçar massa el motor. La “personal blender” de Tribest és la batedora més pràctica i que dóna més bon resultat per batre quantitats petites, especialment per obtenir la llimonada perfecta. La Vitamix també funciona perfectament per a quantitats més grans, però amb poca quantitat no és gaire efectiva. Els extractors de baixes revolucions no són adequats per aquesta recepta perquè el que es busca és triturar la llimona amb l’aigua per extreure’n els bioflavonoides que són hidrosolubles.

Quan tritureu la llimona amb aparells d’altes revolucions, podeu posar-hi glaçons petits d’aigua bona per generar més cremositat i evitar que s’escalfin algunes mol.lècules termosensibles de la llimona. Les mini glaçoneres C’rush proporcionen glaçons llargs i prims que queden com gel picat per incorporar al batut. Utilitzeu glaçoneres de silicona de platí 100 % i eviteu les bosses de plàstic per a glaçons, que contaminen l’aigua.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La llimona concentra molta vitamina C (sobretot si es consumeix amb la pell), antioxidant hidrosoluble beneficiós per neutralitzar l’excés de radicals lliures i necessari per sintetitzar col·lagen correctament.

Vegeu més informació al meu article “Adéu, cames cansades”, on explico per què una bona aportació de nutrients antioxidants i col·lagen ajudarà, en definitiva, a activar la circulació i a enfortir les parets de les venes i artèries.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat