Calamars ceto amb sobrassada ibèrica

Plat principal  |  Mel Sánchez

Uns bons calamars ben frescos i una bona sobrassada ibèrica de Mallorca i vet aquí una recepta mar i muntanya, ràpida, fàcil per gaudir de valent.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 200 g de calamar net i tallat a rodanxes (poden ser cananes)
  • 2 porros mitjans (250 g)
  • 2 grans d’all
  • 1 kombutxa de gingebre (275 ml)
  • 100 g de sobrassada ibèrica
  • OOVE, oli d’oliva verge extra
  • Julivert

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Calamars ceto amb sobrassada ibèrica

Plat principal  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Uns bons calamars ben frescos i una bona sobrassada ibèrica de Mallorca i vet aquí una recepta mar i muntanya, ràpida, fàcil per gaudir de valent.


Ingredients

  • 200 g de calamar net i tallat a rodanxes (poden ser cananes)
  • 2 porros mitjans (250 g)
  • 2 grans d’all
  • 1 kombutxa de gingebre (275 ml)
  • 100 g de sobrassada ibèrica
  • OOVE, oli d'oliva verge extra
  • Julivert

Elaboració

  1. Piqueu tant part blanca com una mica de la verda dels porros i els grans d’all.
  2. Renteu el calamar, que es pot demanar net i tallat a la peixateria. Reserveu-lo.
  3. Traieu de la nevera la paleobirra o kombutxa perquè no estigui gaire freda.
  4. Deixeu la sobrassada a temperatura ambient.
  5. En una paella grossa amb una gota d’AOVE, escalfeu el porro picat a foc mitjà-baix, tapat, i remeneu de tant en tant durant 10 minuts. Si queda massa sec, afegiu-hi un rajolí de kombutxa per donar-li humitat i que no s’enganxi.
  6. Al cap de 10 minuts, el porro ha d’estar ben tou i transparent. En aquest moment, apugeu el foc al màxim un parell de minuts sense deixar de remenar i afegiu-hi el calamar, remeneu i deixeu daurar una mica uns 3-4 minuts.
  7. Una vegada daurat el calamar, afegiu-hi la kombutxa, remeneu-ho tot bé i cuineu a foc mitjà tapat durant 10 minuts més. Remeneu-ho de tant en tant.
  8. Destapeu-ho, si la kombutxa s’ha evaporat molt, i afegiu-hi una mica d’aigua i la sobrassada una mica esmicolada i ben repartida. Remeneu-ho fins que s’integri amb el calamar i tapeu-ho 5 minuts més.
  9. Comproveu que el calamar estigui tendre i la sobrassada ben integrada i traieu la paella del foc. Si no, afegiu-hi una mica més d’aigua i cuineu 5 minuts més, segons el gruix del calamar.
  10. Piqueu una mica de julivert, tireu-hi un bon raig d’oli abans de servir i a gaudir.
Boníssims!

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Piqueu tant part blanca com una mica de la verda dels porros i els grans d’all.
  2. Renteu el calamar, que es pot demanar net i tallat a la peixateria. Reserveu-lo.
  3. Traieu de la nevera la paleobirra o kombutxa perquè no estigui gaire freda.
  4. Deixeu la sobrassada a temperatura ambient.
  5. En una paella grossa amb una gota d’AOVE, escalfeu el porro picat a foc mitjà-baix, tapat, i remeneu de tant en tant durant 10 minuts. Si queda massa sec, afegiu-hi un rajolí de kombutxa per donar-li humitat i que no s’enganxi.
  6. Al cap de 10 minuts, el porro ha d’estar ben tou i transparent. En aquest moment, apugeu el foc al màxim un parell de minuts sense deixar de remenar i afegiu-hi el calamar, remeneu i deixeu daurar una mica uns 3-4 minuts.
  7. Una vegada daurat el calamar, afegiu-hi la kombutxa, remeneu-ho tot bé i cuineu a foc mitjà tapat durant 10 minuts més. Remeneu-ho de tant en tant.
  8. Destapeu-ho, si la kombutxa s’ha evaporat molt, i afegiu-hi una mica d’aigua i la sobrassada una mica esmicolada i ben repartida. Remeneu-ho fins que s’integri amb el calamar i tapeu-ho 5 minuts més.
  9. Comproveu que el calamar estigui tendre i la sobrassada ben integrada i traieu la paella del foc. Si no, afegiu-hi una mica més d’aigua i cuineu 5 minuts més, segons el gruix del calamar.
  10. Piqueu una mica de julivert, tireu-hi un bon raig d’oli abans de servir i a gaudir.

Boníssims!

Els apunts de la Mel Sánchez

  • La sobrassada, en aquesta recepta, queda suau i addictiva. Trobareu a faltar no poder sucar-hi pa. Es pot solucionar amb unes verdures cetogèniques d’acompanyament, perquè deixareu el plat ben net. Una delícia per al paladar.
  • Porció d’hidrats de carboni = 3 g per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat