Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea.

La recepta

Hummus Per a 8 persones

-És una excel·lent recepta pels que no es mengen els cigrons sencers

-És un plat proteïc que si es combina amb cereal es converteix en proteïna d’alt valor biològic.

-Podeu menjar-lo amb crackers d’espelta o amarant amb llavors de sèsam.

Foto: Pau Escúlies

Ingredients:
  • 800 g de cigrons cuits
  • 30 g de ceba deshidratada
  • 60 g de pasta de sèsam (tahina)
  • 200 ml d’aigua de la cocció dels cigrons o de caldo de verdures
  • Farigola
  • Comí mòlt
  • 20 llavors de fonoll picades
  • ½ gra d’all
  • 50 ml de gira-sol ppf
  • 20 ml de tamari
  • la ratlladura d’una llimona
  • 30 ml de suc de llimona

 Elaboració:

  1. Amb una batedora, tritureu els cigrons cuits, la ceba deshidratada una mica torrada.
  2. Afegiu la tahina i l’aigua de la cocció dels cigrons o els caldo de verdures i la resta d’ingredients.
  3. Tritureu-ho molt.
  4. Rectifiqueu-ho.
  5. Passeu-ho per un sedàs fi.
  6. Serviu-ho a temperatura ambient.
PUBLICITAT

portada  —  amunt