Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Esmorzar o berenar energètic i nutritiu adequat per a totes les edats i per a totes les condicions.
Les ratlladures de llimona ajuden a pair el cereal, però si repeteix, incorporeu-la en el punt 2, durant la cocció del mill.
Per fer la foto hem simulat el caramel típic del flam amb melassa d’ordi, que és fosca, però una mica amargant. Queda més dolç amb melassa d’arròs. També hi queda bé una mica de canyella en pols per sobre.
Adequat per a totes les edats i totes les condicions. És un esmorzar o berenar energètic i nutritiu.
Aquesta és una variant de la recepta “Flam de mill: un bàlsam per a l’estomac” del llibre Tratamientos naturales al alcance de todos, d’Olga Cuevas i Lucía Redondo. Com indica el subtítol, el flam de mill és un reconfortant estomacal.
Unes postres que, a diferència d’altres, són molt digestives i molt riques des del punt de vista nutricional.
Per una banda, el mill, a més de ser ric en proteïnes i minerals (fòsfor, ferro, magnesi i calci), també és ric en silici, mineral imprescindible per a la salut de la pell, cabells i ungles. A més, com que no conté gluten, són unes postres ideals per als celíacs o intolerants al gluten.
Destaquen pel seu contingut en magnesi, mineral que s’ha comprovat en diversos estudis científics que afavoreix la reducció de la freqüència de migranyes. També són molt riques en fòsfor i lecitina, tots dos importants per a la memòria i la salut del sistema nerviós.
L’ametlla enriqueix aquestes postres gràcies al seu contingut proteic i riquesa en minerals com el calci.