Croquetes de mill a la cúrcuma

Plat principal, Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

La variació més sana i natural de les croquetes de tota la vida a base de mill i curcuma. Una molt bona manera de començar a introduir el mill a la dieta; un cereal energètic, ideal per estimular el sistema digestiu i ric en magnesi i fòsfor.

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    1 hora
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 vas (250 ml) de mill, rentat i escorregut
  • 3 vasos d’aigua
  • 2 cebes mitjanes, a daus ben petits
  • ½ culleradeta de cúrcuma en pols
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 1 grapat d’avellanes torrades, pelades i trinxades
  • 2 cullerades de sèsam lleugerament torrat i mòlt
  • Sal marina fina
  • Oli d’oliva verge extra

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Croquetes de mill a la cúrcuma

Plat principal, Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    1 hora

La variació més sana i natural de les croquetes de tota la vida a base de mill i curcuma. Una molt bona manera de començar a introduir el mill a la dieta; un cereal energètic, ideal per estimular el sistema digestiu i ric en magnesi i fòsfor.


Ingredients

  • 1 vas (250 ml) de mill, rentat i escorregut
  • 3 vasos d’aigua
  • 2 cebes mitjanes, a daus ben petits
  • ½ culleradeta de cúrcuma en pols
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 1 grapat d’avellanes torrades, pelades i trinxades
  • 2 cullerades de sèsam lleugerament torrat i mòlt
  • Sal marina fina
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Poseu dues cullerades d’oli en una cassola de fons gruixut i salteu la ceba amb un pessic de sal. Deixeu-la coure 10 minuts, remenant de tant en tant, fins que comenci a enrossir-se.
  2. Torreu el mill en una paella sense oli, tot remenant uns 3 minuts. No ha de canviar de color.
  3. Afegiu-lo a la ceba amb la cúrcuma, el pebre, 3 vasos d’aigua i un parell de pessics de sal. Remeneu-ho, tapeu-ho i feu que arrenqui el bull a foc viu. Deixeu-ho coure, tapat i a foc suau, uns 25 minuts.
  4. Aparteu-ho del foc, afegiu-hi el sèsam i les avellanes i remeneu-ho bé per lligar la massa. Deixeu-ho refredar una mica.
  5. Agafeu cullerades de massa i feu-ne croquetes amb les mans humides o quenelles, amb dues culleres.
  6. Poseu-les en una plata per anar al forn sobre un full de paper vegetal i pinzelleu-les amb oli de coco o d’oliva verge extra. Enrossiu-les al forn calent.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Poseu dues cullerades d’oli en una cassola de fons gruixut i salteu la ceba amb un pessic de sal. Deixeu-la coure 10 minuts, remenant de tant en tant, fins que comenci a enrossir-se.
  2. Torreu el mill en una paella sense oli, tot remenant uns 3 minuts. No ha de canviar de color.
  3. Afegiu-lo a la ceba amb la cúrcuma, el pebre, 3 vasos d’aigua i un parell de pessics de sal. Remeneu-ho, tapeu-ho i feu que arrenqui el bull a foc viu. Deixeu-ho coure, tapat i a foc suau, uns 25 minuts.
  4. Aparteu-ho del foc, afegiu-hi el sèsam i les avellanes i remeneu-ho bé per lligar la massa. Deixeu-ho refredar una mica.
  5. Agafeu cullerades de massa i feu-ne croquetes amb les mans humides o quenelles, amb dues culleres.
  6. Poseu-les en una plata per anar al forn sobre un full de paper vegetal i pinzelleu-les amb oli de coco o d’oliva verge extra. Enrossiu-les al forn calent.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

El mill és un cereal eixut i queda més amorosit cuinat amb verdures, especialment amb un sofregit de ceba. Un cop es refreda, queda més compacte i lligat, idoni per fer-ne croquetes, hamburgueses, pastissos, o per farcir verdures. Presenteu-ho amb una salsa.

Les croquetes de mill de la foto són fetes amb el motllo “Gourmet mini madalenas concha” de silicona, de Lékué. El motllo “Financiero” forma rectangles i també és molt útil per fer croquetes, ja que estalvia feina. Ompliu un motllo de silicona amb cavitats i deixeu-ho refredar abans de desemmotllar-ho.

Els apunts energètics

El mill és el cereal idoni per a la tardor i per reforçar el sistema digestiu. És un gra que dóna molta energia, i per això val més menjar-ne per esmorzar o dinar que no pas per sopar. El mill torrat abans de la cocció té un efecte alcalinitzant, però també es pot coure sense haver-lo torrat.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El mill és més que una alternativa als cereals típics; conté una gran quantitat de nutrients essencials. És un dels cereals més rics en magnesi, mineral que s’ha comprovat en molts estudis científics que ajuda a fer baixar la pressió sanguínia, afavoreix la reducció de l’asma i la freqüència de les migranyes.

També és ric en fòsfor i lecitina, nutrients importants per al sistema nerviós, i en àcid silícic, necessari per conservar la pell, els cabells i les ungles en bon estat. És un cereal molt digestiu que beneficia la melsa i l’estómac, és molt recomanat per als diabètics i, com que no conté gluten, és ideal per als celíacs.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat