Plat principal, Aperitius | Montse Vallory, Jordina Casademunt
La variació més sana i natural de les croquetes de tota la vida a base de mill i curcuma. Una molt bona manera de començar a introduir el mill a la dieta; un cereal energètic, ideal per estimular el sistema digestiu i ric en magnesi i fòsfor.
El mill és un cereal eixut i queda més amorosit cuinat amb verdures, especialment amb un sofregit de ceba. Un cop es refreda, queda més compacte i lligat, idoni per fer-ne croquetes, hamburgueses, pastissos, o per farcir verdures. Presenteu-ho amb una salsa.
Les croquetes de mill de la foto són fetes amb el motllo “Gourmet mini madalenas concha” de silicona, de Lékué. El motllo “Financiero” forma rectangles i també és molt útil per fer croquetes, ja que estalvia feina. Ompliu un motllo de silicona amb cavitats i deixeu-ho refredar abans de desemmotllar-ho.
El mill és el cereal idoni per a la tardor i per reforçar el sistema digestiu. És un gra que dóna molta energia, i per això val més menjar-ne per esmorzar o dinar que no pas per sopar. El mill torrat abans de la cocció té un efecte alcalinitzant, però també es pot coure sense haver-lo torrat.
El mill és més que una alternativa als cereals típics; conté una gran quantitat de nutrients essencials. És un dels cereals més rics en magnesi, mineral que s’ha comprovat en molts estudis científics que ajuda a fer baixar la pressió sanguínia, afavoreix la reducció de l’asma i la freqüència de les migranyes.
També és ric en fòsfor i lecitina, nutrients importants per al sistema nerviós, i en àcid silícic, necessari per conservar la pell, els cabells i les ungles en bon estat. És un cereal molt digestiu que beneficia la melsa i l’estómac, és molt recomanat per als diabètics i, com que no conté gluten, és ideal per als celíacs.