Crocant tricolor de sèsam i goji

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Quan es té una mica de gana a mig matí o a mitja tarda, aquesta barreta cruixent de sèsam i goji és deliciosa i tot un vici. També és ideal per un bufet festiu o com a substitut d’unes postres dolces.

  • Racions:
    10 unitats
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • ½ vas (250 ml) de sèsam blanc, lleugerament torrat
  • ½ vas (250 ml) de sèsam negre, sense torrar
  • 1 cullerada (15 ml) de baies de goji
  • 3 cullerades (45 ml) de melassa d’arròs

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Crocant tricolor de sèsam i goji

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    10 unitats
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Quan es té una mica de gana a mig matí o a mitja tarda, aquesta barreta cruixent de sèsam i goji és deliciosa i tot un vici. També és ideal per un bufet festiu o com a substitut d’unes postres dolces.


Ingredients

  • ½ vas (250 ml) de sèsam blanc, lleugerament torrat
  • ½ vas (250 ml) de sèsam negre, sense torrar
  • 1 cullerada (15 ml) de baies de goji
  • 3 cullerades (45 ml) de melassa d’arròs

Elaboració

  1. Escalfeu la melassa a foc mitjà, incorporeu-hi les llavors i remeneu-ho bé fins a obtenir una massa espessa.
  2. Aboqueu la massa calenta sobre una estoreta de silicona o sobre un paper vegetal per al forn i cobriu-ho amb un altre full. Esteneu-ho bé amb un corró, fins que obtingueu una massa fina i compacta.
  3. Perquè quedi més sec i cruixent, coeu-ho tres minuts al forn calent, amb compte de no cremar les goji.
  4. S’ha de deixar refredar, tallar i guardar-ho en pot hermètic.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Escalfeu la melassa a foc mitjà, incorporeu-hi les llavors i remeneu-ho bé fins a obtenir una massa espessa.
  2. Aboqueu la massa calenta sobre una estoreta de silicona o sobre un paper vegetal per al forn i cobriu-ho amb un altre full. Esteneu-ho bé amb un corró, fins que obtingueu una massa fina i compacta.
  3. Perquè quedi més sec i cruixent, coeu-ho tres minuts al forn calent, amb compte de no cremar les goji.
  4. S’ha de deixar refredar, tallar i guardar-ho en pot hermètic.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Quan parlem de sèsam blanc o negre ens referim al sèsam integral, el que venen a les botigues de productes naturals i no pas al sèsam refinat o polit, al qual li han tret la capa externa, on es concentra la major part dels minerals, especialment el calci. Si abans de torrar el sèsam el renteu, la llavor s’inflarà i es tornarà més cruixent. Torreu-lo lleugerament per evitar que canviï de color. El sèsam negre mai no s’ha de torrar per preservar-ne els antioxidants.

Per obtenir un crocant fi, treballeu ràpid per estirar-lo amb el corró quan encara és calent. Deixeu-lo refredar abans de tallar i assegureu-vos que és ben fred abans de tancar-lo en un pot hermètic, per evitar condensació i la possible aparició de fongs. Torrar-lo al forn és opcional. Si voleu preservar els antioxidants de les goji i del sèsam negre, salteu-vos el punt 3.

Aquest crocant es pot elaborar amb llavors de carbassa o de gira-sol i substituir les goji per fruita local assecada al sol com ara les panses.

Els apunts energètics

És un snack farcit de nutrients, cruixent i reforçant. Tallat en barretes, resulta ideal per portar d’excursió, per menjar entre hores i com a berenar. És adequat per a totes les edats i condicions. Els nens en poden menjar tant com vulguin.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Tots dos tipus de sèsam, tant el blanc com el negre tenen una gran quantitat de calci, entre d’altres minerals, com el ferro, el magnesi i el silici, àcids grassos essencials i lecitina. La seva principal diferència, a banda del color, i des del punt de vista nutricional, és que el sèsam negre té un contingut més elevat en ferro i també en substàncies antioxidants.

Tots dos són un aliment excel·lent per enfortir el sistema nerviós, millorar el sistema circulatori i enfortir els ossos, però el negre té una acció més antioxidant i, per tant, serà més interessant per evitar l’envelliment prematur, millorar la circulació i per als problemes d’hemorroides i problemes menstruals.

Pel que fa a les populars goji, destaquen per ser riques en substàncies antioxidants i també per la seva riquesa en aminoàcids essencials, àcids grassos essencials i la presència de minerals com el calci, el potassi, el ferro, el zinc i el seleni, i vitamines del grup B, vitamina C i vitamina E i carotenoides. En definitiva, un crocant amb un gran còctel d’antioxidants.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat