Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

La recepta

Entrepà d’oliva verda, ruca i ceba confitada

Per a 8 persones

-Menjar entrepans saludables no és un oxímoron!

-El pa integral de cereals t’aporta els hidrats de carboni, no conté refinats i conté cereals integrals, que constitueixen la base d’una alimentació equilibrada.

-Les verdures rodones com la ceba tenen un efecte harmonitzador. Són verdures que no creixen cap amunt ni cap avall i regulen totes les funcions corporals.

-Com que són dolces, regulen la glucèmia i tonifiquen l’organisme. La ceba crua pot causar gasos, i quan es cuina, s’ha de coure amb una mica d’aigua i molt poc oli. Si la cuinem amb força oli, també ens pot provocar gasos.

 

 

Ingredients:

  • 400 g de ceba émince
  • 60 g d’oli de gira-sol ppf
  • 4 g de sal marina
  • 20 g de concentrat d’atzavara
  • Una mica de farigola
  • 2 fulles de llorer
  • 6 grans d’all sencers i pelats
  • 200 g d’olives verdes mançanenca sense pinyol
  • 30 g d’ametlla en pols
  • Una mica de sajolida
  • 40 g d’oli d’oliva
  • 8 llesques de pa de cereals integrals
  • Llavors de cànem sense torrar
  • Fulles de ruca

Elaboració:

  1. Confiteu la cela amb l’oli, la sal, l’atzavara, la farigola, el llorer i els alls.
  2. Cap al final, traieu les fulles de llorer i escorreu-ho tot.
  3. Tritureu les olives verdes amb l’ametlla en pols, farigola, sajolida i l’oli d’oliva.
  4. Unteu les llesques de pa.
  5. Cobriu-ho amb la ceba confitada escorreguda i, damunt, poseu-hi la ruca.
  6. Escampeu-hi llavors de gira-sol torrades i llavors de cànem sense torrar.
Comentaris
PUBLICITAT

amunt

amunt