Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada. La naturalitat, la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com
La recepta
Entrepà d’oliva verda, ruca i ceba confitada
Per a 8 persones
-Menjar entrepans saludables no és un oxímoron!
-El pa integral de cereals t’aporta els hidrats de carboni, no conté refinats i conté cereals integrals, que constitueixen la base d’una alimentació equilibrada.
-Les verdures rodones com la ceba tenen un efecte harmonitzador. Són verdures que no creixen cap amunt ni cap avall i regulen totes les funcions corporals.
-Com que són dolces, regulen la glucèmia i tonifiquen l’organisme. La ceba crua pot causar gasos, i quan es cuina, s’ha de coure amb una mica d’aigua i molt poc oli. Si la cuinem amb força oli, també ens pot provocar gasos.
Ingredients:
- 400 g de ceba émince
- 60 g d’oli de gira-sol ppf
- 4 g de sal marina
- 20 g de concentrat d’atzavara
- Una mica de farigola
- 2 fulles de llorer
- 6 grans d’all sencers i pelats
- 200 g d’olives verdes mançanenca sense pinyol
- 30 g d’ametlla en pols
- Una mica de sajolida
- 40 g d’oli d’oliva
- 8 llesques de pa de cereals integrals
- Llavors de cànem sense torrar
- Fulles de ruca
Elaboració:
- Confiteu la cela amb l’oli, la sal, l’atzavara, la farigola, el llorer i els alls.
- Cap al final, traieu les fulles de llorer i escorreu-ho tot.
- Tritureu les olives verdes amb l’ametlla en pols, farigola, sajolida i l’oli d’oliva.
- Unteu les llesques de pa.
- Cobriu-ho amb la ceba confitada escorreguda i, damunt, poseu-hi la ruca.
- Escampeu-hi llavors de gira-sol torrades i llavors de cànem sense torrar.