Quallada d’ametlla

Si us agrada la llet d'ametlles, us agradarà aquesta quallada.

Inici  ›  Receptes 17 de gener 2012 | Actualitzat el 5 de juliol 2017

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

La recepta

Quallada d’ametlla 

Per a 10 persones

-Un dolç ben dolç sense llet i sense sucre.

-Les ametlles tenen un alt valor en proteïnes i poc continguts en carbohidrats.

-L’agar-agar és un gran espessant pels postres, conté poques calories i és una barreja de 8 algues diferents.

-L’agar-agar té moltes propietats digestives. Ajuda a eliminar residus i regula l’estrenyiment. No conté sucre i és molt adient per a diabètics.

Foto: Pau Escúlies

Ingredients
  • 1 litre i 200 g de llet vegetal
  • 8 g d’agar-agar en pols
  • 300 g d’ametlla mòlta
  • 100 g de melassa de cereal
  • 10 gotes d’extracte d’ametlla amarga
  • Un pessic de sal grisa

Elaboració

  1. Escalfeu la llet amb l’agar-agar en pols, sense parar de remenar amb vareta, fins que arrenqui el bull.
  2. Coeu-ho 3′ a foc lent.
  3. Tritureu-ho amb 200 g més de llet vegetal, l’ametlla mòlta, la melasa, les 10 gotes d’extracte d’ametlla i un pessic de sal.
  4. Passeu la barreja per un colador xinès fi.
  5. Repartiu-la en 10 recipients.
  6. Poseu-hi film.
  7. Deixeu-la refredar a l’aire lliure i poseu-la a la nevera.
  8. Consumiu les quallades l’endemà.


 

PUBLICITAT

portada  —  amunt

portada  —  amunt

Quallada d’ametlla

Si us agrada la llet d'ametlles, us agradarà aquesta quallada.

Inici  ›  Receptes 17 de gener 2012 | Actualitzat el 5 de juliol 2017

Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

La recepta

Quallada d’ametlla 

Per a 10 persones

-Un dolç ben dolç sense llet i sense sucre.

-Les ametlles tenen un alt valor en proteïnes i poc continguts en carbohidrats.

-L’agar-agar és un gran espessant pels postres, conté poques calories i és una barreja de 8 algues diferents.

-L’agar-agar té moltes propietats digestives. Ajuda a eliminar residus i regula l’estrenyiment. No conté sucre i és molt adient per a diabètics.

Foto: Pau Escúlies

Ingredients
  • 1 litre i 200 g de llet vegetal
  • 8 g d’agar-agar en pols
  • 300 g d’ametlla mòlta
  • 100 g de melassa de cereal
  • 10 gotes d’extracte d’ametlla amarga
  • Un pessic de sal grisa

Elaboració

  1. Escalfeu la llet amb l’agar-agar en pols, sense parar de remenar amb vareta, fins que arrenqui el bull.
  2. Coeu-ho 3′ a foc lent.
  3. Tritureu-ho amb 200 g més de llet vegetal, l’ametlla mòlta, la melasa, les 10 gotes d’extracte d’ametlla i un pessic de sal.
  4. Passeu la barreja per un colador xinès fi.
  5. Repartiu-la en 10 recipients.
  6. Poseu-hi film.
  7. Deixeu-la refredar a l’aire lliure i poseu-la a la nevera.
  8. Consumiu les quallades l’endemà.


 

PUBLICITAT

portada  —  amunt