Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
La poma al forn, farcida o sense farcir, resulta unes postres o un berenar molt adequat, fàcil de digerir i relaxant.
El temps de cocció de les pomes al forn dependrà de la mida de la poma, de l’aigua que contingui i del punt de maduresa. A mitja cocció, convé mirar com van quedant i si cal afegir un raig d’aigua calenta a la plata.
Les pomes al forn admeten variants, des de la poma tal qual, sense farcir, fins als farciments més saborosos, amb dàtils picats, coco ratllat, orellanes d’albercoc, gingebre ratllat i una mica de miso, que aporta una polaritat salada i curiosa al conjunt.
La poma és un aliment refrescant que produeix fluids corporals, depura el cos i resulta un bon remei contra la indigestió. Quan es menja crua, amb pell i ben mastegada, depura el cos i tonifica el fetge. Les pomes cuites al forn són dolces i relaxen, ideals per a les tardes i vespres de tardor-hivern. Trobareu més informació interessant i curiosa sobre la poma a la secció El Rebost.
S’ha comprovat que la fruita de producció ecològica conté més minerals que la de producció convencional.
Un cas destacable el trobem en l’estudi nutricional de la poma i el seu contingut en magnesi. S’ha trobat que les fruites de procedència ecològica de la mateixa varietat i cultivades en zones de l’interior de la província de Castelló, tenen més del doble de magnesi que les pomes convencionals de la mateixa zona productora. Aquestes dades posen de manifest que entre tres i quatre racions de 100 g de poma ecològica d’aquesta procedència serien classificades com a aliment ric en magnesi (un aliment ric en magnesi cobreix, amb una ració, com a mínim un 10% de l’aportació recomanada per a una persona adulta, que per a l’home ronda entre 350-450 mg), mentre que, per a les pomes convencionals, aquesta xifra hauria de ser el doble (entre sis i vuit racions).
La canyella redueix la concentració de glucosa en sang i millora la sensibilitat a la insulina. S’ha vist que millora la resposta postpandrial de la glucosa, fet que fa que sigui un condiment important que han de tenir en compte les persones que vigilen el pes.
Unes postres o un berenar molt adequat si sou persones que busqueu controlar el pes i també per als nens llaminers.