Aperitius, Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un aperitiu ideal per quedar bé amb els convidats fet a base de tofu, pebrot i pruna umeboshi.
*Escollir una opció sense gluten per a dietes lliures de gluten
Procureu eliminar tota la pell carbonitzada del pebrot escalivat. Si calgués, esbandiu-lo sota l’aixeta. Si us voleu estalviar feina, compreu pebrots en conserva natural.
Un cop obert el paquet, el tofu fresc que no es cuini s’ha de guardar a la nevera cobert d’aigua i canviar-la cada dia.
Si no teniu pasta d’umeboshi, empreu més sal marina fina durant la cocció.
Aquest paté admet múltiples variants. Afegiu-hi olives o anxoves tallades en lloc de tàperes, i avellanes torrades en lloc de llavors de gira-sol. Un cop fred el paté, barregeu-hi julivert trinxat amb ruca o créixens.
El tofu cru és un llegum cru. Té un efecte molt expansiu i convé cuinar-lo bé per evitar problemes digestius a la llarga.
El pebrot és una solanàcia que si no es consumeix amb ingredients rics en minerals, pot desmineralitzar-nos. En aquesta recepta queda compensat amb sal marina i pasta d’umeboshi.
El tofu és una bona font de proteïna vegetal de qualitat excel·lent, però per fer-lo més digestiu cal que es cuini o es maceri. Si es pren cru, pot interferir en l’absorció de determinats nutrients com és el cas del ferro. En aquesta recepta, la pasta d’umeboshi i la sal confereixen propietats remineralitzants al plat, la qual cosa afavoreix que tinguem un bon pH sanguini.