Paté de tofu amb pebrot escalivat i tàperes

Un aperitiu deliciós i nutritiu, fet a base de tofu, pebrot i pruna umeboshi.

Inici  ›  Recepta de la Montse Vallory 1 de setembre 2011 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

Per a 4-6 persones Un aperitiu ideal per quedar bé amb els convidats. El tofu és una bona font de proteïna vegetal d’excel.lent qualitat, però per fer-lo més digestiu cal que es cuini o es maceri. La pasta d'umeboshi aporta minerals i un toc salat i gustós. L'umeboshi també alcalinitza la sang.

Paté de tofu amb pebrot escalivat i tàperes
Foto: Pau Esculies

Montse Vallory

Montse Vallory

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Bio space a Barcelona. www.bioespacio.com. També organitza vacances culinàries.

Més informació a www.montsevallory.com

INGREDIENTS

  • 150 g de tofu fresc o a les fines herbes
  • 3 cebes mitjanes tallades a mitges llunes
  • 2 pebrots vermells escalivats i pelats
  • 1 cullerada (15 ml) de pasta d’umeboshi
  • 1 cullerada de tàperes en oli d’oliva verge
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Oli d’oliva verge extra i sal marina fina
Presentació
  • Torradetes d’espelta
  • Llavors de gira-sol lleugerament torrades

ELABORACIÓ

  1. Bulliu el tofu durant 5 minuts, escorreu-lo i llenceu-ne l’aigua.
  2. Salteu les cebes amb oli d’oliva verge i sal marina. Afegiu-hi el tofu esmicolat i el pebrot a trossos, salpebreu-ho i deixeu-ho coure tapat, a foc suau, uns 15 minuts o fins que comenci a enrossir-se. Remeneu-ho de tant en tant.
  3. Retireu-ho del foc, condimenteu-ho amb la pasta d’umeboshi, un raig d’oli i les tàperes.
  4. Tritureu-ho parcialment amb un robot de cuina a baixa velocitat o amb la batedora. La consistència ha de quedar granulosa, no  fina i homogènia.

Apunts culinaris

Procureu eliminar tota la pell carbonitzada del pebrot escalivat. Si calgués, esbandiu-lo sota l’aixeta. Si us voleu estalviar feina, compreu pebrots en conserva natural.

Un cop obert el paquet, el tofu fresc que no es cuini s’ha de guardar a la nevera cobert d’aigua i canviar-la cada dia.

Si no teniu pasta d’umeboshi, empreu més sal marina fina durant la cocció.

Aquest paté admet múltiples variants. Afegiu-hi olives o anxoves tallades en lloc de tàperes, i avellanes torrades en lloc de llavors de gira-sol. Un cop fred el paté, barregeu-hi julivert trinxat amb ruca o créixens.

Apunts energètics

El tofu cru és un llegum cru. Té un efecte molt expansiu i convé cuinar-lo bé per evitar problemes digestius a la llarga.

El pebrot és una solanàcia que si no es consumeix amb ingredients rics en minerals, pot desmineralitzar-nos. En aquesta recepta queda compensat amb sal marina i pasta d’umeboshi.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El tofu és una bona font de proteïna vegetal de qualitat excel·lent, però per fer-lo més digestiu cal que es cuini o es maceri. Si es pren cru, pot interferir en l’absorció de determinats nutrients com és el cas del ferro. En aquesta recepta, la pasta d’umeboshi i la sal confereixen propietats remineralitzants al plat, la qual cosa afavoreix que tinguem un bon pH sanguini.

amunt

EBOOK GRATIS:
"21 Aliments claus per una vida healthy"

Gaudeix cada setmana de les nostres NEWS