Paté de tofu amb pebrot escalivat i tàperes

Aperitius, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Un aperitiu ideal per quedar bé amb els convidats fet a base de tofu, pebrot i pruna umeboshi.

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 150 g de tofu fresc o a les fines herbes
  • 3 cebes mitjanes tallades a mitges llunes
  • 2 pebrots vermells escalivats i pelats
  • 1 cullerada (15 ml) de pasta d’umeboshi
  • 1 cullerada de tàperes en oli d’oliva verge
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Oli d’oliva verge extra i sal marina fina

Per a la presentació

  • Torradetes d’espelta *
  • Llavors de gira-sol lleugerament torrades

*Escollir una opció sense gluten per a dietes lliures de gluten

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Paté de tofu amb pebrot escalivat i tàperes

Aperitius, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Un aperitiu ideal per quedar bé amb els convidats fet a base de tofu, pebrot i pruna umeboshi.


Ingredients

  • 150 g de tofu fresc o a les fines herbes
  • 3 cebes mitjanes tallades a mitges llunes
  • 2 pebrots vermells escalivats i pelats
  • 1 cullerada (15 ml) de pasta d’umeboshi
  • 1 cullerada de tàperes en oli d’oliva verge
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Oli d’oliva verge extra i sal marina fina

Per a la presentació

  • Torradetes d’espelta *
  • Llavors de gira-sol lleugerament torrades
*Escollir una opció sense gluten per a dietes lliures de gluten

Elaboració

  1. Bulliu el tofu durant 5 minuts, escorreu-lo i llenceu-ne l’aigua.
  2. Salteu les cebes amb oli d’oliva verge i sal marina. Afegiu-hi el tofu esmicolat i el pebrot a trossos, salpebreu-ho i deixeu-ho coure tapat, a foc suau, uns 15 minuts o fins que comenci a enrossir-se. Remeneu-ho de tant en tant.
  3. Retireu-ho del foc, condimenteu-ho amb la pasta d’umeboshi, un raig d’oli i les tàperes.
  4. Tritureu-ho parcialment amb un robot de cuina a baixa velocitat o amb la batedora. La consistència ha de quedar granulosa, no  fina i homogènia.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Bulliu el tofu durant 5 minuts, escorreu-lo i llenceu-ne l’aigua.
  2. Salteu les cebes amb oli d’oliva verge i sal marina. Afegiu-hi el tofu esmicolat i el pebrot a trossos, salpebreu-ho i deixeu-ho coure tapat, a foc suau, uns 15 minuts o fins que comenci a enrossir-se. Remeneu-ho de tant en tant.
  3. Retireu-ho del foc, condimenteu-ho amb la pasta d’umeboshi, un raig d’oli i les tàperes.
  4. Tritureu-ho parcialment amb un robot de cuina a baixa velocitat o amb la batedora. La consistència ha de quedar granulosa, no  fina i homogènia.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Procureu eliminar tota la pell carbonitzada del pebrot escalivat. Si calgués, esbandiu-lo sota l’aixeta. Si us voleu estalviar feina, compreu pebrots en conserva natural.

Un cop obert el paquet, el tofu fresc que no es cuini s’ha de guardar a la nevera cobert d’aigua i canviar-la cada dia.

Si no teniu pasta d’umeboshi, empreu més sal marina fina durant la cocció.

Aquest paté admet múltiples variants. Afegiu-hi olives o anxoves tallades en lloc de tàperes, i avellanes torrades en lloc de llavors de gira-sol. Un cop fred el paté, barregeu-hi julivert trinxat amb ruca o créixens.

Els apunts energètics

El tofu cru és un llegum cru. Té un efecte molt expansiu i convé cuinar-lo bé per evitar problemes digestius a la llarga.

El pebrot és una solanàcia que si no es consumeix amb ingredients rics en minerals, pot desmineralitzar-nos. En aquesta recepta queda compensat amb sal marina i pasta d’umeboshi.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El tofu és una bona font de proteïna vegetal de qualitat excel·lent, però per fer-lo més digestiu cal que es cuini o es maceri. Si es pren cru, pot interferir en l’absorció de determinats nutrients com és el cas del ferro. En aquesta recepta, la pasta d’umeboshi i la sal confereixen propietats remineralitzants al plat, la qual cosa afavoreix que tinguem un bon pH sanguini.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat