Flam de plàtan i llimona

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

A l'estiu ve de gust menjar plats lleugers, que depurin lleugerament però sobretot que ens refresquin. I aquests compleix tots els requisits!

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 3 cullerades (45 ml) de flocs d’agar-agar
  • ½ litre de llet d’arròs
  • 1/8 de culleradeta de postres de cúrcuma
  • ½ pessic de sal
  • ½ beina de vainilla, oberta per la meitat
  • 2 cullerades de ratlladura fina de llimona ecològica
  • 4-5 plàtans madurs, a rodanxes i barrejats amb el suc d’una llimona
  • 3 cullerades de melassa d’arròs

Per a la decoració (opcional)

  • Fulles de menta
  • Una rodanxa de llimona
  • Maduixa trossejada

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Flam de plàtan i llimona

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts

A l'estiu ve de gust menjar plats lleugers, que depurin lleugerament però sobretot que ens refresquin. I aquests compleix tots els requisits!


Ingredients

  • 3 cullerades (45 ml) de flocs d'agar-agar
  • ½ litre de llet d'arròs
  • 1/8 de culleradeta de postres de cúrcuma
  • ½ pessic de sal
  • ½ beina de vainilla, oberta per la meitat
  • 2 cullerades de ratlladura fina de llimona ecològica
  • 4-5 plàtans madurs, a rodanxes i barrejats amb el suc d'una llimona
  • 3 cullerades de melassa d'arròs

Per a la decoració (opcional)

  • Fulles de menta
  • Una rodanxa de llimona
  • Maduixa trossejada

Elaboració

  1. Bulliu els flocs d'agar amb la llet d'arròs, una mica de sal, la cúrcuma i la vainilla durant 7 minuts, sense tapar per evitar que vessi. Retireu-ne la vainilla.
  2. Afegiu-hi els plàtans tallats, la ratlladura i el suc de llimona i tritureu-ho bé. Comproveu-ne la dolçor i afegiu-hi melassa al gust.
  3. Ompliu les flameres o motlles de silicona i deixeu-ho refredar completament abans de treure els flams del motlle.
  4. Serviu-ho decorat amb unes fulles de menta, mitja rodanxa de llimona i uns daus de maduixa.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Bulliu els flocs d’agar amb la llet d’arròs, una mica de sal, la cúrcuma i la vainilla durant 7 minuts, sense tapar per evitar que vessi. Retireu-ne la vainilla.
  2. Afegiu-hi els plàtans tallats, la ratlladura i el suc de llimona i tritureu-ho bé. Comproveu-ne la dolçor i afegiu-hi melassa al gust.
  3. Ompliu les flameres o motlles de silicona i deixeu-ho refredar completament abans de treure els flams del motlle.
  4. Serviu-ho decorat amb unes fulles de menta, mitja rodanxa de llimona i uns daus de maduixa.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

La cúrcuma s’utilitza per obtenir el color groc del flam d’ou. És opcional i s’ha d’utilitzar en poca quantitat per evitar que el flam quedi amarg.

L’agar-agar qualla com a gelatina en refredar-se. Com més freda, més sòlida serà.

Tant la llet d’arròs com els plàtans canaris són molt dolços i potser no cal utilitzar cap més endolcidor. Tasteu-ho abans d’afegir-hi la melassa d’arròs o sucre integral de canya. En general, a l’estiu refresca més el punt àcid de la llimona que no pas un dolç intens, però aquesta és una qüestió ben personal i el grau de dolçor dependrà del paladar de cadascú.

Els apunts energètics

Aquest plat és molt refrescant per a l’època d’estiu en què ens trobem. L’alga agar-agar té un efecte extremadament refrescant, és laxant i molt depurativa. El plàtan, com que és una fruita tropical molt dolça, també té un efecte refrescant

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El plàtan, fruita tropical, es caracteritza per la seva riquesa en potassi i en magnesi, minerals necessaris per a l’equilibri correcte dels electròlits de l’organisme i per prevenir els problemes de rampes.

Pel fet de no afegir-hi sucre refinat, un gran lladre de nutrients, ens assegurem que totes les vitamines, minerals i bioflavonoides que contenen aquestes postres actuïn en sinèrgia i s’assimilin en la seva totalitat.

La melassa d’arròs, fruit de la fermentació del cereal, és un endolcidor natural ric en enzims, que ajuda a digerir millor el plat.

Pel que fa a l’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca per la seva riquesa en minerals i en fibra soluble, fet que ajuda a regular el trànsit intestinal.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat