Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
A l'estiu ve de gust menjar plats lleugers, que depurin lleugerament però sobretot que ens refresquin. I aquests compleix tots els requisits!
La cúrcuma s’utilitza per obtenir el color groc del flam d’ou. És opcional i s’ha d’utilitzar en poca quantitat per evitar que el flam quedi amarg.
L’agar-agar qualla com a gelatina en refredar-se. Com més freda, més sòlida serà.
Tant la llet d’arròs com els plàtans canaris són molt dolços i potser no cal utilitzar cap més endolcidor. Tasteu-ho abans d’afegir-hi la melassa d’arròs o sucre integral de canya. En general, a l’estiu refresca més el punt àcid de la llimona que no pas un dolç intens, però aquesta és una qüestió ben personal i el grau de dolçor dependrà del paladar de cadascú.
Aquest plat és molt refrescant per a l’època d’estiu en què ens trobem. L’alga agar-agar té un efecte extremadament refrescant, és laxant i molt depurativa. El plàtan, com que és una fruita tropical molt dolça, també té un efecte refrescant
El plàtan, fruita tropical, es caracteritza per la seva riquesa en potassi i en magnesi, minerals necessaris per a l’equilibri correcte dels electròlits de l’organisme i per prevenir els problemes de rampes.
Pel fet de no afegir-hi sucre refinat, un gran lladre de nutrients, ens assegurem que totes les vitamines, minerals i bioflavonoides que contenen aquestes postres actuïn en sinèrgia i s’assimilin en la seva totalitat.
La melassa d’arròs, fruit de la fermentació del cereal, és un endolcidor natural ric en enzims, que ajuda a digerir millor el plat.
Pel que fa a l’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca per la seva riquesa en minerals i en fibra soluble, fet que ajuda a regular el trànsit intestinal.