Pastissets freds de préssec

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

La gelatina d’agar-agar amb fruita és la combinació ideal per elaborar en pocs minuts unes postres refrescants, lleugeres i farcides d’antioxidants.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts + 2 hores de refredat
© Pau Esculies

Ingredients

  • 4 préssecs de vinya, trossejats i reservats a la nevera
  • 3 vasos (750 ml) de llet d’arròs
  • 2 culleradetes (10 ml = 4 g) d’agar-agar en pols
  • ½ pessic de sal
  • ½ pessic de cúrcuma
  • ½ culleradeta de vainilla en pols
  • 1 cullerada ( 15 ml) de kudzú
  • 1 cullerada d’oli de coco verge
  • 2 cullerades de ratlladura fina de llimona ecològica
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 4 plàtans madurs, a rodanxes i barrejats amb el suc d’una llimona
  • 3 cullerades de melassa d’arròs o sucre integral de canya
  • Galetes esmicolades

Per guarnir

  • Groselles, nabius, maduixetes…  coco ratllat i fulletes de menta o estèvia

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Pastissets freds de préssec

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts + 2 hores de refredat

La gelatina d’agar-agar amb fruita és la combinació ideal per elaborar en pocs minuts unes postres refrescants, lleugeres i farcides d’antioxidants.


Ingredients

  • 4 préssecs de vinya, trossejats i reservats a la nevera
  • 3 vasos (750 ml) de llet d'arròs
  • 2 culleradetes (10 ml = 4 g) d'agar-agar en pols
  • ½ pessic de sal
  • ½ pessic de cúrcuma
  • ½ culleradeta de vainilla en pols
  • 1 cullerada ( 15 ml) de kudzú
  • 1 cullerada d’oli de coco verge
  • 2 cullerades de ratlladura fina de llimona ecològica
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 4 plàtans madurs, a rodanxes i barrejats amb el suc d'una llimona
  • 3 cullerades de melassa d'arròs o sucre integral de canya
  • Galetes esmicolades

Per guarnir

  • Groselles, nabius, maduixetes...  coco ratllat i fulletes de menta o estèvia

Elaboració

  1. Bulliu l’agar amb la llet d'arròs, una mica de sal, la cúrcuma i la vainilla durant 3 minuts, sense tapa.
  2. Desfeu el kudzú amb una mica d’aigua natural fins que quedi una crema fina. Incorporeu-ho a la llet bullent sense deixar de remenar per evitar que s’agrumolli.
  3. Afegiu-hi els plàtans i ¼ part dels préssecs, l’oli de coco, la ratlladura i el suc de llimona i tritureu-ho bé. Comproveu la dolçor i afegiu-hi melassa o sucre integral, si cal.
  4. Ompliu les flameres o motlles de silicona, tireu-hi el préssec fred i les galetes trossejades que ho cobreixin. Deixeu-ho refredar completament abans de desemmotllar-ho.
  5. Serviu-ho decorat amb unes fulles de menta, coco ratllat i fruita fresca.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Bulliu l’agar amb la llet d’arròs, una mica de sal, la cúrcuma i la vainilla durant 3 minuts, sense tapa.
  2. Desfeu el kudzú amb una mica d’aigua natural fins que quedi una crema fina. Incorporeu-ho a la llet bullent sense deixar de remenar per evitar que s’agrumolli.
  3. Afegiu-hi els plàtans i ¼ part dels préssecs, l’oli de coco, la ratlladura i el suc de llimona i tritureu-ho bé. Comproveu la dolçor i afegiu-hi melassa o sucre integral, si cal.
  4. Ompliu les flameres o motlles de silicona, tireu-hi el préssec fred i les galetes trossejades que ho cobreixin. Deixeu-ho refredar completament abans de desemmotllar-ho.
  5. Serviu-ho decorat amb unes fulles de menta, coco ratllat i fruita fresca.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

La dilució d’agar-agar gelifica quan es refreda. Com més freda, més sòlida serà.

Si feu servir flameres rígides, per desemmotllar amb facilitat poseu la base de les flameres en aigua tèbia durant uns segons. Amb els motlles de silicona només us caldrà tombar-los i exercir una petita pressió. Assegureu-vos de triar motlles de silicona 100% platí, com els de Lékué, per evitar els plàstics tòxics.

Podeu fer servir tant vainilla en pols com essència natural de vainilla. La cúrcuma serveix per obtenir el color groc del flam d’ou. És opcional i s’ha d’utilitzar en poca quantitat per evitar que el pastisset amargui.

A l’estiu pot resultar més refrescant el punt àcid de la llimona més que no pas un sabor dolç intens, tot i que és una qüestió ben personal. La quantitat d’endolcidor dependrà del paladar de cadascú, però més val assaborir el punt àcid-dolç del préssec de vinya que no pas el dolç de la melassa. Feu servir els endolcidors amb mesura.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Els préssecs. El color groc ataronjat ens avisa que són rics en carotenoides, nutrients amb activitat antioxidant. El més conegut d’aquesta gran família és el betacarotè, anomenat provitamina A per la capacitat de l’organisme de convertir aquest carotenoide en vitamina A quan cal. El betacarotè és molt beneficiós per a la salut de la vista i de la pell. I també millora el sistema immunitari.

La gelatina d’alga agar-agar és l’alternativa natural i vegana a les gelatines d’origen animal. L’agar-agar és una alternativa a les gelatines que hi ha als supermercats. Ideal per fer postres baixos en greix i rics en fibra, adients per a les persones que volen perdre pes i gent amb problemes de restrenyiment. Conté un 95% de fibra i, tot i que no conté la quantitat de minerals d’altres algues, ens assegura una quantitat adequada de minerals i oligoelements essencials.

L’agar-agar té un efecte laxant i depuratiu, idoni per netejar el cos sense perdre minerals. També té la propietat de refredar el cos gradualment per no tenir calor a l’estiu.

Els colors tan variats d’aquestes postres asseguren la diversitat de compostos antioxidants.

Resum global del plat

Aquestes postres combinen diferents fruites del temps amb nutrients antioxidants, imprescindibles per ajudar l’organisme a fer front a l’excés de radicals lliures ocasionats per l’exposició al sol, la calor, l’exercici físic.

També contenen sucres que no alteren els nivells de glucosa en sang, com el de la mateixa fruita i la melassa de cereal.

Finalment l’oli de coco, a més de donar un sabor especial, ajuda a assimilar millor els carotenoides de les fruites gràcies al seu greix. Per altra banda, la llimona, rica en vitamina C i bioflavonoides també és una font òptima de nutrients antioxidants beneficiosos per a la pell. Amb tot aquest conjunt potenciem la riquesa dels nutrients que ens ofereixen les fruites amb les propietats antioxidants i hepatoprotectores tan saludables de la cúrcuma.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat