Bernard Benbassat és d’origen francès, resident a Espanya des de fa 27 anys. Es defineix com una persona oberta, sensible, i apassionada.  La naturalitat,  la fidelitat, la inquietud i l’amistat són aspectes clau de la seva personalitat. Entén la cuina com una forma d’alimentar-se de manera coherent, d’acord amb l’entorn, la cultura local, els mitjans i la societat. Es va traslladar a BCN l’any 1982 amb  la intenció d’aportar noves tendències, nous enfocaments gastronòmics a la ciutat, que iniciava un procés de renovació, transformació i adaptació a la modernitat europea. www.bernardbenbassat.com

 

La recepta

Torrades de pa àzim i nous

10 torrades

-El pa àzim o pa sense llevat és un tipus de pa que s’elabora barrejant farina amb aigua i formant una massa a la qual s’afegeix sal i es dóna forma abans de sotmetre-la a una alta temperatura.

-A l’antiguitat s’utilitzaven pedres o cendres calentes com a font de calor, però més tard es va implementar l’ús del forn.

-Abans de conèixer els mètodes per fermentar la massa de farina de blat, el seu consum era molt popular.

Foto: Pau Esculies

Ingredients:

  • 200 g de nous pelades
  • 50 g de mel d’eucaliptus
  • 150 g de nata de soja
  • 10 g de galanga ratllada
  • Sal grisa
  • 20 g d’oli de nou ppf
  • 10 g de llavors de chía
  • 10 torrades de pa àzim fi, de blat o de blat kamut

Elaboració:

  1. Torreu poc al forn les nous pelades.
  2. Piqueu-les amb un ganivet.
  3. Poseu-les en un bol amb la mel, la nata, la galanga ratllada, un pessil de sal, l’oli i les llavors de chía.
  4. Barregeu-ho.
  5. Unteu 10 torrades de pa àzim, fi, de blat o de blat kamut.
  6. Acompanyeu amb una infusió Hot-spicy.
PUBLICITAT

portada  —  amunt