Infusió relaxant d’estèvia

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

La camamilla relaxa, la llimona és antioxidant i refresca i, entre tots els beneficis de l’estèvia, destaca la propietat reguladora dels nivells de sucre en sang, que ajuda a la qualitat de vida dels diabètics.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 500 ml d’aigua bona
  • ¼ de culleradeta de fulla seca o una branqueta d’estèvia fresca
  • 1 culleradeta (5 ml) de camamilla seca
  • ½ culleradeta (2’5 ml) de suc de llimona

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Infusió relaxant d’estèvia

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

La camamilla relaxa, la llimona és antioxidant i refresca i, entre tots els beneficis de l’estèvia, destaca la propietat reguladora dels nivells de sucre en sang, que ajuda a la qualitat de vida dels diabètics.


Ingredients

  • 500 ml d’aigua bona
  • ¼ de culleradeta de fulla seca o una branqueta d’estèvia fresca
  • 1 culleradeta (5 ml) de camamilla seca
  • ½ culleradeta (2’5 ml) de suc de llimona

Elaboració

  1. Poseu l’aigua en un pot i, quan arrenqui el bull, tireu-hi les herbes i apagueu el foc.
  2. Deixeu que infusioni com a mínim 10-15 minuts.
  3. Coleu-ho i afegiu-hi unes gotes de llimona per tassa.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Poseu l’aigua en un pot i, quan arrenqui el bull, tireu-hi les herbes i apagueu el foc.
  2. Deixeu que infusioni com a mínim 10-15 minuts.
  3. Coleu-ho i afegiu-hi unes gotes de llimona per tassa.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

La infusió d’estèvia fresca és suau, amb un sabor lleuger de verd. La de fulla seca, en canvi, és molt dolça i se n’hi ha de posar poca quantitat. Al bloc d’en Josep Pàmies trobareu un manual de cultiu i ús de l’estèvia.

Els apunts energètics

Apropiada per a totes les edats i totes les condicions, aquesta és una beguda dolça que poden prendre també els diabètics. La camamilla relaxa i la llimona és antioxidant i refresca.

L’estèvia és una planta molt dolça amb propietats medicinals remarcables: regula el sucre a la sang, equilibra la pressió arterial i ajuda a eliminar l’ansietat pel menjar. Perquè tots els principis actius passin a l’aigua convé infusionar-la una mitja hora. Es pot preparar per a tot el dia.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El principi actiu de l’estèvia és l’esteviòsid. També conté proteïnes, fibra, ferro, fòsfor, calci, potassi, vitamines A i C i rutina. Entre tots els beneficis de l’estèvia, destaca la propietat reguladora dels nivells de sucre en sang, que ajuda a millorar la qualitat de vida dels diabètics.

També s’ha vist que té efectes bactericides, motiu pel qual pot ser una alternativa saludable per a les persones amb candidiasi, que, per tal de millorar el seu estat de salut, han de restringir el consum d’aliments ensucrats i també d’hidrats de carboni. A banda, millora el metabolisme, ajuda a baixar de pes, redueix les ganes de menjar dolços i millora la salut de la pell.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat