Begudes, Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
La camamilla relaxa, la llimona és antioxidant i refresca i, entre tots els beneficis de l’estèvia, destaca la propietat reguladora dels nivells de sucre en sang, que ajuda a la qualitat de vida dels diabètics.
La infusió d’estèvia fresca és suau, amb un sabor lleuger de verd. La de fulla seca, en canvi, és molt dolça i se n’hi ha de posar poca quantitat. Al bloc d’en Josep Pàmies trobareu un manual de cultiu i ús de l’estèvia.
Apropiada per a totes les edats i totes les condicions, aquesta és una beguda dolça que poden prendre també els diabètics. La camamilla relaxa i la llimona és antioxidant i refresca.
L’estèvia és una planta molt dolça amb propietats medicinals remarcables: regula el sucre a la sang, equilibra la pressió arterial i ajuda a eliminar l’ansietat pel menjar. Perquè tots els principis actius passin a l’aigua convé infusionar-la una mitja hora. Es pot preparar per a tot el dia.
El principi actiu de l’estèvia és l’esteviòsid. També conté proteïnes, fibra, ferro, fòsfor, calci, potassi, vitamines A i C i rutina. Entre tots els beneficis de l’estèvia, destaca la propietat reguladora dels nivells de sucre en sang, que ajuda a millorar la qualitat de vida dels diabètics.
També s’ha vist que té efectes bactericides, motiu pel qual pot ser una alternativa saludable per a les persones amb candidiasi, que, per tal de millorar el seu estat de salut, han de restringir el consum d’aliments ensucrats i també d’hidrats de carboni. A banda, millora el metabolisme, ajuda a baixar de pes, redueix les ganes de menjar dolços i millora la salut de la pell.