Batut de llimona, poma i alvocat

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Excel·lent beguda de llimona per començar el dia o com a snack de mig matí enriquida amb els greixos poliinsaturats del lli i de l’alvocat, i suavitzada per la poma.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • ½ llimona de pell gruixuda, sense pinyols
  • ½ poma amb pell, a trossos
  • ½ alvocat
  • 2 vasos d’aigua
  • 1 cullerada d’oli de lli o de llavors de lli mòltes

Dieta

  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Batut de llimona, poma i alvocat

Begudes, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts

Excel·lent beguda de llimona per començar el dia o com a snack de mig matí enriquida amb els greixos poliinsaturats del lli i de l’alvocat, i suavitzada per la poma.


Ingredients

  • ½ llimona de pell gruixuda, sense pinyols
  • ½ poma amb pell, a trossos
  • ½ alvocat
  • 2 vasos d’aigua
  • 1 cullerada d’oli de lli o de llavors de lli mòltes

Elaboració

  1. Talleu a trossos la llimona i la poma deixant la pell, però eliminant els pinyols.
  2. Tritureu tots els ingredients, començant amb poca aigua per obtenir cremositat. La quantitat d’aigua dependrà de la consistència que us agradi.
  3. Preneu-vos-el immediatament.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Talleu a trossos la llimona i la poma deixant la pell, però eliminant els pinyols.
  2. Tritureu tots els ingredients, començant amb poca aigua per obtenir cremositat. La quantitat d’aigua dependrà de la consistència que us agradi.
  3. Preneu-vos-el immediatament.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

L’objectiu principal d’aquest batut és incorporar la llimona sencera, amb la part blanca de la pell, que concentra els bioflavonoides que tenen la propietat de reforçar els capil·lars sanguinis, a més de ser un gran depuratiu hepàtic. Si no us agrada trobar-hi tanta fibra de la pell de la llimona, feu primer una llimonada amb la llimona sencera i l’aigua, coleu-la i incorporeu-hi la resta d’ingredients per al batut.

Depenent de la potència de la batedora, caldrà tallar-ho tot més o menys petit per no forçar massa el motor. Cal tenir en compte, però, que com més velocitat, més es malmeten les vitamines. Per preservar al màxim les vitamines i fitoquímics de fruita i verdura, caldria fer el batut amb una batedora de baixes revolucions tipus Greenpower. Amb aquest aparell, no cal trossejar prèviament les verdures. En trobareu informació al web de l’empresa Conasi.

L’oli de lli és ric en omega-3, àcid gras poc estable que s’oxida fàcilment. Cal protegir-lo extremament de la llum i la calor. Tan bon punt s’obre l’ampolla d’oli de lli, cal guardar-la a la nevera i consumir-la en tres setmanes. Un cop mòltes, les llavors de lli també s’han de guardar a la nevera o al congelador.

Sempre que es menja la pell de les fruites, convé que siguin ecològiques.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Els alvocats tenen una composició nutricional molt interessant: moltes vitamines (A, C, E, K1, àcid fòlic, B6), niacina, àcid pantotènic, riboflavina i carotenoides com la luteïna i la zeaxantina. Dins de la seva composició en greixos destaquem els àcids grassos monoinsaturats  (en especial, l’àcid oleic), molt importants per prevenir malalties cardiovasculars. A mesura que l’alvocat madura, el nivell de greixos saturats disminueix i el de monoinsaturats augmenta. També té molta fibra i destaca pel potassi, sodi i magnesi que conté.

La poma té molta fibra i àcid màlic. Les pectines que conté ajuden a reduir el colesterol en sang. Actua impedint la reabsorció del colesterol intestinal produït per la bilis en la digestió dels aliments. També ajuden a eliminar metalls pesants com el plom o el mercuri i també residus de radiació. A banda, conté antioxidants com la quercitina.

La llimona concentra molta vitamina C (sobretot si es consumeix amb la pell), antioxidant hidrosoluble beneficiós per neutralitzar l’excés de radicals lliures i necessari per sintetitzar col·lagen correctament.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat