Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un plat refrescant, depuratiu i remineralitzant. Els germinats d’alfals són un excel·lent complement vitamínic i mineral.
Podeu comprar el germinats fets, però és ben fàcil fer-los a casa i tenen una altra presència. G
El vinagre d’umeboshi és salat i àcid i és ideal per amanir, combinat simplement amb algun oli de qualitat.
La quantitat diària recomanada d’algues marines: d’1 a 2 cullerades d’alga hidratada per persona.
Un plat refrescant, depuratiu i remineralitzant.
El sabor àcid de la xucrut ajuda a absorbir millor el calci de les algues i dels germinats. El sabor picant dels raves i dels germinats de créixens desenganxa mucositats. El sabor peculiarment amargant del germinat de fenigrec ajuda a descarregar el fetge i la vesícula biliar.
El cogombre macerat amb algun condiment salat com el vinagre d’ume o la sal marina és més digerible per als qui us repeteixi. Escorreu-lo i llenceu l’aigua que ha expulsat. Els raves macerats amb ume són menys picants. El vinagre d’ume té un efecte alcalinitzant notable, però pel contingut de sal que té, no se n’ha d’abusar.
Una amanida molt rica en enzims, gràcies a la presència en els germinats. Els enzims són necessaris per millorar la digestió dels aliments. D’altra banda, és un plat molt ric en clorofil·la, un pigment que confereix coloració verda a les verdures i hortalisses i que té una gran capacitat d’oxigenar i desintoxicar l’organisme. Un plat que a més d’ajudar a depurar té una gran riquesa de vitamines i minerals que s’assimilen molt bé.