Carbassa rostida amb formatge de cabra semi

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Coure la carbassa amb oli verge d’oliva o de coco i menjar-la amb aliments rics en greixos com el formatge de cabra o el pernil ibèric incrementa la biodisponibilitat de la gran quantitat de carotenoides que conté.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 8 llesques de carbassa
  • 1 cullerada d’oli de coco verge
  • 2 cullerades de formatge de cabra semicurat eco
  • 2 cullerades de llavors de carbassa torrades
  • Alfàbrega fresca
  • Sal marina fina i pebre negre

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Carbassa rostida amb formatge de cabra semi

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Coure la carbassa amb oli verge d’oliva o de coco i menjar-la amb aliments rics en greixos com el formatge de cabra o el pernil ibèric incrementa la biodisponibilitat de la gran quantitat de carotenoides que conté.


Ingredients

  • 8 llesques de carbassa
  • 1 cullerada d’oli de coco verge
  • 2 cullerades de formatge de cabra semicurat eco
  • 2 cullerades de llavors de carbassa torrades
  • Alfàbrega fresca
  • Sal marina fina i pebre negre

Elaboració

  1. Talleu la carbassa a llesques de 2-3 cm de gruix, salpebreu-la i enrossiu-la pels dos costats en una paella untada amb oli de coco.
  2. Un cop fora del foc, esmicoleu el formatge per sobre la carbassa i combineu-la amb les llavors i l’alfàbrega esmicolada amb els dits.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Talleu la carbassa a llesques de 2-3 cm de gruix, salpebreu-la i enrossiu-la pels dos costats en una paella untada amb oli de coco.
  2. Un cop fora del foc, esmicoleu el formatge per sobre la carbassa i combineu-la amb les llavors i l’alfàbrega esmicolada amb els dits.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Són diversos els factors dietètics que afecten la biodisponibilitat dels carotenoides de la carbassa. Coure-la amb oli verge d’oliva o de coco i menjar-la amb aliments rics en greixos com el formatge de cabra o el pernil ibèric milloren la biodisponibilitat dels carotenoides dels vegetals. De fet, n’hi hauria prou amb l’oli de cocció i les llavors, però el sabor salat del formatge contrasta amb el dolç intens de la carbassa. Esmicoleu l’alfàbrega amb els dits per evitar que ennegreixi o talleu-la amb un ganivet de ceràmica.

Torreu lleugerament les llavors de carbassa en sec en una paella sense oli, amb moviment constant. Si el foc és massa fort, peten. Quan estan ben torrades no canvien de color, s’inflen i la pellofa verda s’esquerda com es veu a la foto. Les llavors de carbassa es poden torrar sense esbandir-les abans per evitar que se’n desprengui el tel extern i s’enganxi a la paella. Vegeu l’article “Torrar llavors de sèsam al punt” per a més consideracions sobre com torrar llavors.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La carbassa és molt rica en vitamines antioxidants com ara els carotenoides, la vitamina C i la vitamina E. Conté betacarotè antioxidant necessari per mantenir la integritat de la pell i mucoses. També és essencial per una bona vista. També és una bona font de compostos flavonoides i vitamines del grup B.

Les llavors de carbassa són molt riques en zinc i també tenen vitamina E, en totes les seves formes (tocoferols i tocotrienols), característica molt important que fa que siguin un aliment molt recomanat per a la salut cardiovascular.

L’oli de coco ha de ser de bona qualitat per assegurar els beneficis nutricionals. Tot i ser ric en greix saturat (en àcid làuric) s’ha vist que justament per aquesta riquesa té beneficis saludables per al colesterol i propietats antiinflamatòries i analgèsiques.[/destacat]

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat