Xips de tempeh amb mostassa i xucrut

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una opció de cuina ràpida. El tempeh macera és una proteïna completa d’alt valor biològic que combina molt bé amb els sabors picant de la mostassa i l’àcid-salat de la xucrut.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 paquet de tempeh macerat en tamari de Vegetalia
  • Mostassa fina natural
  • Xucrut
  • Oli de coco verge

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Xips de tempeh amb mostassa i xucrut

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Una opció de cuina ràpida. El tempeh macera és una proteïna completa d’alt valor biològic que combina molt bé amb els sabors picant de la mostassa i l’àcid-salat de la xucrut.


Ingredients

  • 1 paquet de tempeh macerat en tamari de Vegetalia
  • Mostassa fina natural
  • Xucrut
  • Oli de coco verge

Elaboració

  1. Talleu el tempeh longitudinalment a làmines fines.
  2. Escalfeu una planxa o paella de qualitat i enrossiu el tempeh per tots dos costats amb una mica d'oli verge de coco o d’oliva.
  3. Mengeu-ho calent amb una pinzellada de mostassa i un pilonet de xucrut.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Talleu el tempeh longitudinalment a làmines fines.
  2. Escalfeu una planxa o paella de qualitat i enrossiu el tempeh per tots dos costats amb una mica d’oli verge de coco o d’oliva.
  3. Mengeu-ho calent amb una pinzellada de mostassa i un pilonet de xucrut.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

El tempeh macerat en tamari de Vegetalia és un recurs còmode i ràpid, que està tallat en barretes ideals per fer aquesta preparació a làmines, però podeu precuinar a casa el tempeh fresc i condimentar-lo com us vingui de gust per obtenir el tempeh precuinat d’aquesta recepta. Vegetalia comercialitza el tempeh macerat de soja i el de cigró.

Loli de coco és més estable que l’oli d’oliva verge i suporta millor les altes temperatures de la planxa. Si no us agrada el gust de coco, feu servir l’oli de coco desodoritzat ecològic.

Les planxes i paelles que considero de qualitat són les de ferro colat o les de titani amb antiadherent de carboni injectat –com les Eurolux o les SKK, que distribueix Conasi, que resisteixen bé la calor seca.  Feu servir paelles de qualitat, sense tefló ni APFO. Les paelles de tefló no s’haurien de fer servir mai com a planxa perquè, quan s’escalfen per sobre dels 160 ºC, emanen productes tòxics.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El tempeh és una proteïna vegetal elaborada amb llegum fermentat amb un fong anomenat Rhizopus oligosporus. Així doncs, es paeix més bé i és més recomanable que el tofu. És un aliment molt saludable per a la flora bacteriana. Com a resultat de la fermentació, el tempeh té una bateria de nutrients com els carbohidrats i els greixos que han estat predigerits; i això fa que es pugui assimilar de manera més òptima.

A més, és molt ric en enzims gràcies al procés de fermentació, fet que ajuda a millorar la digestió, i en minerals com el fòsfor, el ferro, el magnesi i vitamines del grup B com l’àcid fòlic, la vitamina B6 i la tiamina (B1).  És ric en proteïna amb un valor biològic alt. És ideal com a segon plat estofat, a la planxa o afegit a sopes i combinat amb plats de cereals i pasta.

La xucrut és col fermentada. També es pot fer amb altres vegetals. A Corea és conegut el kimchi, fermentat d’aliments vegetals amb propietats funcionals contra el càncer. S’ha observat que el kimchi té una sèrie de compostos actius, com el β-sitosterol, amb un potencial a l’hora de prevenir i tractar el càncer.

  • Kun-Young Park, Eun-Ju Cho, Sook-Hee Rhee, Keun-Ok Jung, Sun-Ju Yi, and Byung H. Jhun. Kimchi and an Active Component, β-Sitosterol, Reduce Oncogenic H-Rasv12-Induced DNA Synthesis. Journal of Medicinal Food. October 2003, Vol. 6, No. 3: 151-156

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat