Amanida amb brots de cigrons, anxoves i chimichurri d’algues

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Una manera excel·lent d’introduir llegums quan es té un estómac delicat i no s’aconsegueix pair-los correctament.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 vas (250 ml) de brots de cigrons
  • 1 ceba dolça a mitja lluna
  • 2 cogombres a daus
  • 8 cirerols (tomàquets cherry) per la meitat
  • 8 anxoves en oli d’oliva verge
  • 2 cullerades de salsa chimichurri d’algues Porto-Muiños
  • Julivert trinxat

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Amanida amb brots de cigrons, anxoves i chimichurri d’algues

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts

Una manera excel·lent d’introduir llegums quan es té un estómac delicat i no s’aconsegueix pair-los correctament.


Ingredients

  • 1 vas (250 ml) de brots de cigrons
  • 1 ceba dolça a mitja lluna
  • 2 cogombres a daus
  • 8 cirerols (tomàquets cherry) per la meitat
  • 8 anxoves en oli d’oliva verge
  • 2 cullerades de salsa chimichurri d’algues Porto-Muiños
  • Julivert trinxat

Elaboració

Per a germinar els cigrons:

  • Deixeu ½ vas de cigrons en remull tota la nit amb aigua bona. Al matí canvieu l’aigua i deixeu-ho en remull ½ dia més.
  • Llenceu l’aigua, esbandiu els cigrons i poseu-los a la germinadora.
  • Esbandiu els cigrons 3-4 vegades al dia
  • Repetiu el procediment durant 3 dies com a màxim o fins que el brot faci 0,5 cm.

Per a elaborar l’amanida:

  • Escaldeu la ceba en aigua bullent durant 15 segons. Escorreu-la i deixeu-la refredar.
  • Bulliu els brots de cigrons durant 2 minuts a foc suau o bé coeu-los al vapor suau 10 minuts.
  • Talleu els cirerols per la meitat i els cogombres a daus.
  • Barregeu els cigrons amb la ceba, el cogombre, els tomàquets i el julivert. Amaniu-ho amb la salsa chimichurri d’algues i col·loqueu-hi les anxoves per sobre.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

Per a germinar els cigrons:

  • Deixeu ½ vas de cigrons en remull tota la nit amb aigua bona. Al matí canvieu l’aigua i deixeu-ho en remull ½ dia més.
  • Llenceu l’aigua, esbandiu els cigrons i poseu-los a la germinadora.
  • Esbandiu els cigrons 3-4 vegades al dia
  • Repetiu el procediment durant 3 dies com a màxim o fins que el brot faci 0,5 cm.

Per a elaborar l’amanida:

  • Escaldeu la ceba en aigua bullent durant 15 segons. Escorreu-la i deixeu-la refredar.
  • Bulliu els brots de cigrons durant 2 minuts a foc suau o bé coeu-los al vapor suau 10 minuts.
  • Talleu els cirerols per la meitat i els cogombres a daus.
  • Barregeu els cigrons amb la ceba, el cogombre, els tomàquets i el julivert. Amaniu-ho amb la salsa chimichurri d’algues i col·loqueu-hi les anxoves per sobre.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

  • Els brots de cigrons són dolços i tenen una textura cremosa. Si no teniu germinadora, poseu els cigrons en un colador ample i pla, i aquest, sobre un plat soper. Tapeu-ho deixant que hi circuli l’aire. Esbandiu els cigrons 3-4 cops al dia i escorreu-los bé procurant que no hi quedi aigua estancada. Els brots cigrons es consumeixen únicament quan fan 0,5 cm i després d’una cocció breu, perquè no siguin indigestos. Per a més detalls consulteu el llibre Semillas germinadas y brotes tiernos de Valérie Cupillard.
  • El chimichurri d’algues de Porto-Muiños va guanyar el Premi Biocultura 2012 al Millor Producte Bio. Una manera diferent d’incorporar les algues de Galícia a la cuina diària. Si us agrada la salsa més líquida podeu afegir-hi oli i una mica d’aigua. Conserveu-la a la nevera.

Apunts energètics

Els cigrons, en general, són flatulents. Però un cop germinats i bullits resulten més fàcils de digerir, sempre que s’hagin mastegat bé.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Per si mateixa, la germinació fa que tant llavors de cereals com de llegums augmentin el seu valor nutricional no només en vitamines i minerals sinó que són una font excel·lent d’enzims i clorofil·la, substàncies necessàries per al bon funcionament digestiu i també per aconseguir una bona qualitat de la sang. Per tant, posar germinats als plats ens ajudarà a enriquir-los nutricionalment i a fer-los més digestius.

Pel que fa a la salsa chimichurri, la que proposa la Montse Vallory és la ideal (des del punt de vista nutricional) perquè, a diferència de la típica salsa elaborada amb all, julivert i vinagre i xili, aporta la riquesa nutricional de les algues, riques en minerals i amb un efecte alcalinitzant.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat