Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una manera excel·lent d’introduir llegums quan es té un estómac delicat i no s’aconsegueix pair-los correctament.
Els cigrons, en general, són flatulents. Però un cop germinats i bullits resulten més fàcils de digerir, sempre que s’hagin mastegat bé.
Per si mateixa, la germinació fa que tant llavors de cereals com de llegums augmentin el seu valor nutricional no només en vitamines i minerals sinó que són una font excel·lent d’enzims i clorofil·la, substàncies necessàries per al bon funcionament digestiu i també per aconseguir una bona qualitat de la sang. Per tant, posar germinats als plats ens ajudarà a enriquir-los nutricionalment i a fer-los més digestius.
Pel que fa a la salsa chimichurri, la que proposa la Montse Vallory és la ideal (des del punt de vista nutricional) perquè, a diferència de la típica salsa elaborada amb all, julivert i vinagre i xili, aporta la riquesa nutricional de les algues, riques en minerals i amb un efecte alcalinitzant.