Seitan a la planxa amb bolets

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

És un plat nutritiu, de cocció lleugera i ràpida, adequat per a finals d’estiu i principis de tardor, quan els tomàquets han rebut força sol.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 paquet de seitan tallat a rodanxes
  • 2 cebes tipus Figueres, a mitja lluna
  • 1 grapat de xiitake
  • 1 tomàquet madur, pelat, sense llavors i tallat a trossos
  • 1 carbassó tallat a rodanxes al biaix
  • Pebre negre acabat de moldre, al gust
  • Oli d’oliva verge extra
  • Fulles tendres de sajolida

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Seitan a la planxa amb bolets

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

És un plat nutritiu, de cocció lleugera i ràpida, adequat per a finals d’estiu i principis de tardor, quan els tomàquets han rebut força sol.


Ingredients

  • 1 paquet de seitan tallat a rodanxes
  • 2 cebes tipus Figueres, a mitja lluna
  • 1 grapat de xiitake
  • 1 tomàquet madur, pelat, sense llavors i tallat a trossos
  • 1 carbassó tallat a rodanxes al biaix
  • Pebre negre acabat de moldre, al gust
  • Oli d’oliva verge extra
  • Fulles tendres de sajolida

Elaboració

  1. Enrossiu el seitan a la paella amb una mica d’oli i reserveu-lo.
  2. A la mateixa paella, enrossiu el carbassó amb oli i sal i reserveu-lo.
  3. Salteu la ceba amb una mica d'oli i un pessic de sal fins que comenci a enrossir-se.
  4. Incorporeu-hi els bolets i els tomàquets, salpebreu i salteu-ho tres minuts a foc mitjà.
  5. Barregeu-ho amb el seitan i el carbassó i tireu-hi les fulles de sajolida.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Enrossiu el seitan a la paella amb una mica d’oli i reserveu-lo.
  2. A la mateixa paella, enrossiu el carbassó amb oli i sal i reserveu-lo.
  3. Salteu la ceba amb una mica d’oli i un pessic de sal fins que comenci a enrossir-se.
  4. Incorporeu-hi els bolets i els tomàquets, salpebreu i salteu-ho tres minuts a foc mitjà.
  5. Barregeu-ho amb el seitan i el carbassó i tireu-hi les fulles de sajolida.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Aquesta mateixa recepta es pot fer amb el tempeh macerat amb tamari de Vegetalia, amb tofu fumat o amb un tofu precuinat del tipus tofu japonès de Taifun. Si feu servir tempeh fresc o tofu fresc, els haureu de bullir prèviament.

El plat també admet molta varietat d’hortalisses: fonoll, porro, cebes tendres, pastanagues, pebrot vermell escalivat i qualsevol altra herba aromàtica com cibulet, julivert o alfàbrega.

Els apunts energètics

És un plat nutritiu, de cocció lleugera i ràpida, adequat per a finals d’estiu i principis de tardor, quan els tomàquets han rebut força sol. Fora de la temporada del tomàquet, substituïu-los per altres hortalisses de temporada.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

El seitan és un producte elaborat amb la proteïna del blat o d’altres cereals. Per tant, per aconseguir una proteïna complerta serà necessari que en el mateix àpat o en un altre del dia aportem llegum per aconseguir una proteïna amb un valor biològic alt.

També és important recordar que les persones amb intolerància al gluten o els celíacs han d’evitar el seitan i substituir-lo per tempeh o tofu, per exemple. La tardor és època de bolets i, en aquest cas, els xiitakes són coneguts a la medicina natural pel seu contingut en polisacàrids, que reforcen el sistema immunitari.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat