Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
És un plat nutritiu, de cocció lleugera i ràpida, adequat per a finals d’estiu i principis de tardor, quan els tomàquets han rebut força sol.
Aquesta mateixa recepta es pot fer amb el tempeh macerat amb tamari de Vegetalia, amb tofu fumat o amb un tofu precuinat del tipus tofu japonès de Taifun. Si feu servir tempeh fresc o tofu fresc, els haureu de bullir prèviament.
El plat també admet molta varietat d’hortalisses: fonoll, porro, cebes tendres, pastanagues, pebrot vermell escalivat i qualsevol altra herba aromàtica com cibulet, julivert o alfàbrega.
És un plat nutritiu, de cocció lleugera i ràpida, adequat per a finals d’estiu i principis de tardor, quan els tomàquets han rebut força sol. Fora de la temporada del tomàquet, substituïu-los per altres hortalisses de temporada.
El seitan és un producte elaborat amb la proteïna del blat o d’altres cereals. Per tant, per aconseguir una proteïna complerta serà necessari que en el mateix àpat o en un altre del dia aportem llegum per aconseguir una proteïna amb un valor biològic alt.
També és important recordar que les persones amb intolerància al gluten o els celíacs han d’evitar el seitan i substituir-lo per tempeh o tofu, per exemple. La tardor és època de bolets i, en aquest cas, els xiitakes són coneguts a la medicina natural pel seu contingut en polisacàrids, que reforcen el sistema immunitari.