Amanida de mongeta vermella amb alga espagueti de mar

Plat principal, Condiments i salses  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Aquesta amanida és ideal per deixar-la preparada abans, ja que les aromes de la vinagreta van marinant les mongetes. L’espagueti de mar és una alga molt versàtil a la cuina; la podem utilitzar per fer amanides, incorporar-la en sopes, arrossos, plats de pasta, llegums…  

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora
© Pau Esculies

Ingredients

  • 2 vasos de mongetes vermelles cuites
  • 2-3 cebes tendres, a rodanxes
  • ½ vas d’alga espagueti de mar fresca en sal
  • 3 cullerades de tomacons assecats al sol, en tires
  • 2 cullerades de cogombrets en vinagre natural, a rodanxes
  • ½ vas de blat de moro ecològic en gra
  • Herbes aromàtiques fresques picades: cibulet, julivert, alfàbrega

Per a la vinagreta

  • 2 cullerades de mostassa en gra natural
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 3-4 cullerades de vinagre balsàmic natural
  • ¾ de vas (190ml) d’oli d’oliva verge extra
  • Un toc de wasabi o pebre negre acabat de moldre
  • 1 culleradeta de sal marina fina

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Amanida de mongeta vermella amb alga espagueti de mar

Plat principal, Condiments i salses  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora

Aquesta amanida és ideal per deixar-la preparada abans, ja que les aromes de la vinagreta van marinant les mongetes. L’espagueti de mar és una alga molt versàtil a la cuina; la podem utilitzar per fer amanides, incorporar-la en sopes, arrossos, plats de pasta, llegums…  


Ingredients

  • 2 vasos de mongetes vermelles cuites
  • 2-3 cebes tendres, a rodanxes
  • ½ vas d’alga espagueti de mar fresca en sal
  • 3 cullerades de tomacons assecats al sol, en tires
  • 2 cullerades de cogombrets en vinagre natural, a rodanxes
  • ½ vas de blat de moro ecològic en gra
  • Herbes aromàtiques fresques picades: cibulet, julivert, alfàbrega

Per a la vinagreta

  • 2 cullerades de mostassa en gra natural
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 3-4 cullerades de vinagre balsàmic natural
  • ¾ de vas (190ml) d’oli d’oliva verge extra
  • Un toc de wasabi o pebre negre acabat de moldre
  • 1 culleradeta de sal marina fina

Elaboració

  1. Escaldeu les cebes tendres en aigua bullent durant 10 segons. Escorreu-les i reserveu-les.
  2. Per dessalar l’alga: submergiu-la en aigua i remeneu; canvieu l’aigua 3 vegades. Poseu-la a remullar amb aigua que tot just la cobreixi durant 7-10 minuts o fins que estigui al dente. Escorreu-la bé i talleu-la en tires de 10 cm aproximadament.
  3. Per elaborar la vinagreta: diluïu la sal amb 3 cullerades d’aigua i el vinagre, amb la batedora o en un bol. Afegiu la resta d’ingredients i bateu-ho tot per barrejar-los bé.
  4. Escorreu les mongetes, barregeu-les amb les cebes i amaniu-les. Remeneu-ho.
  5. Afegiu-hi l’alga, els tomacons, els cogombrets, el blat de moro i les herbes picades. Remeneu-ho i marineu-ho 1 hora abans de servir-ho a temperatura ambient.
  6. Tasteu-ho abans de servir-ho. Si hi falta sal, afegiu-hi vinagre d’umeboshi.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Escaldeu les cebes tendres en aigua bullent durant 10 segons. Escorreu-les i reserveu-les.
  2. Per dessalar l’alga: submergiu-la en aigua i remeneu; canvieu l’aigua 3 vegades. Poseu-la a remullar amb aigua que tot just la cobreixi durant 7-10 minuts o fins que estigui al dente. Escorreu-la bé i talleu-la en tires de 10 cm aproximadament.
  3. Per elaborar la vinagreta: diluïu la sal amb 3 cullerades d’aigua i el vinagre, amb la batedora o en un bol. Afegiu la resta d’ingredients i bateu-ho tot per barrejar-los bé.
  4. Escorreu les mongetes, barregeu-les amb les cebes i amaniu-les. Remeneu-ho.
  5. Afegiu-hi l’alga, els tomacons, els cogombrets, el blat de moro i les herbes picades. Remeneu-ho i marineu-ho 1 hora abans de servir-ho a temperatura ambient.
  6. Tasteu-ho abans de servir-ho. Si hi falta sal, afegiu-hi vinagre d’umeboshi.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

L’alga espagueti de mar fresca en sal és una alga la costa gallega que recol·lecta i asseca Porto-Muiños. És una alga de sabor agradable i delicat. Molt recomanada per a grans i petits i molt versàtil la cuina. A diferència de la varietat deshidratada, l’alga fresca té un sabor de mar molt delicat i és tan tendra que només cal dessalar-la bé. La podem utilitzar per fer amanides, incorporar-la en sopes, arrossos, plats de pasta, llegums… Cada cop es troba a més comerços, com al Bio Space de Barcelona.

Les mongetes vermelles, com les azukis, ajuden a reforçar els ronyons. Són molt adequades quan hi ha falta de vitalitat.

Els apunts energètics

Una manera refrescant d’incloure els llegums a la dieta diària. Aquesta amanida és ideal per deixar-la preparada abans, ja que les aromes de la vinagreta van marinant les mongetes. En aquest cas, però, no hi barregeu l’enciam fins a última hora.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Una amanida refrescant i alhora súper nutritiva. Les mongetes vermelles són una font excel·lent de proteïna, carbohidrats i fibra. Ideal per a les persones que pateixen de restrenyiment i que tenen uns nivells de colesterol elevats. També són molt adients en cas de debilitat de ronyons. Amb la combinació del blat de moro aconseguim una proteïna d’alt valor biològic. Per altra banda, tenim l’alga espagueti de mar, que és molt rica en minerals, en especial en calci, magnesi i fibra.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat