Plat principal, Condiments i salses | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Aquesta amanida és ideal per deixar-la preparada abans, ja que les aromes de la vinagreta van marinant les mongetes. L’espagueti de mar és una alga molt versàtil a la cuina; la podem utilitzar per fer amanides, incorporar-la en sopes, arrossos, plats de pasta, llegums…
L’alga espagueti de mar fresca en sal és una alga la costa gallega que recol·lecta i asseca Porto-Muiños. És una alga de sabor agradable i delicat. Molt recomanada per a grans i petits i molt versàtil la cuina. A diferència de la varietat deshidratada, l’alga fresca té un sabor de mar molt delicat i és tan tendra que només cal dessalar-la bé. La podem utilitzar per fer amanides, incorporar-la en sopes, arrossos, plats de pasta, llegums… Cada cop es troba a més comerços, com al Bio Space de Barcelona.
Les mongetes vermelles, com les azukis, ajuden a reforçar els ronyons. Són molt adequades quan hi ha falta de vitalitat.
Una manera refrescant d’incloure els llegums a la dieta diària. Aquesta amanida és ideal per deixar-la preparada abans, ja que les aromes de la vinagreta van marinant les mongetes. En aquest cas, però, no hi barregeu l’enciam fins a última hora.
Una amanida refrescant i alhora súper nutritiva. Les mongetes vermelles són una font excel·lent de proteïna, carbohidrats i fibra. Ideal per a les persones que pateixen de restrenyiment i que tenen uns nivells de colesterol elevats. També són molt adients en cas de debilitat de ronyons. Amb la combinació del blat de moro aconseguim una proteïna d’alt valor biològic. Per altra banda, tenim l’alga espagueti de mar, que és molt rica en minerals, en especial en calci, magnesi i fibra.