Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Berenar de tardor-hivern per a qui necessiti un dolç de qualitat per relaxar-se. Una recepta que admet tantes adaptacions com combinacions de fruita i fruita seca puguem imaginar.
Podeu substituir les pomes per peres o préssecs i les panses per orellanes d’albercoc natural, sense sulfatar. Incorporeu-hi altres llavors i fruita seca torrada.
Si l’oli de coco és sòlid, escalfeu-lo prèviament per tal que en pugueu untar bé els flocs. L’oli de coco dóna un to daurat i una textura cruixent al fornejat i és més resistent a les altes temperatures de fornejat que la resta d’olis vegetals.
Ideal per a un esmorzar o berenar per a totes les edats. Una recepta dolça sense sucre refinat.
Com a endolcidor s’ha utilitzat la melassa, que aporta vitamines, minerals, i la dolçor pròpia de les pomes, si s’ha fet servir concentrat de poma. L’oli de coco verge conté àcid làuric, un àcid gras saturat que s’ha vist que té moltes propietats antiinflamatòries.
Unes postres que no fan ballar els nivells de sucre en sang, tot al contrari, el mantenen i, per tant, són ideals per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç. Aquesta recepta afavoreix uns nivells de glucèmia constants. Alhora, el fet que porti ametlles i avellanes, ens assegura una bona ració d’àcids grassos essencials, minerals com el calci, el magnesi, el ferro i vitamines del grup B i vitamina E.