Plat principal, Condiments i salses | Montse Vallory, Jordina Casademunt
L’ordi és el cereal que té un efecte més refrescant. Barrejat amb la salsa d’alfàbrega resulta excel·lent quan fa calor.
Si encara no és època de tomàquet madur, feu servir tomacons assecats al sol i tallats en tiretes. La recepta admet varietat d’ingredients: hortalisses crues (pastanaga, fonoll, enciam…), proteïna (peix esmicolat, llenties, daus de tofu fumat…), xucrut, tàperes, etc.
L’ordi és el cereal que té un efecte més refrescant. Barrejat amb la salsa d’alfàbrega resulta excel·lent quan fa calor.
L’ordi és un cereal que conté més proteïna que el blat, però que té molt menys gluten. Per aquest motiu, els pans elaborats amb ordi són més compactes i menys esponjosos. L’ordi aporta una gran quantitat de lisina, aminoàcid limitat en el blat. És una font excel·lent en inositol, un component que es considera del grup de les vitamines B i que ajuda a regular el colesterol, protegeix el sistema nerviós i és un suport en moments d’ansietat i depressió, per exemple. L’ordi també és ric en altres vitamines del grup B, vitamina K, minerals com el ferro, el crom, el seleni, el magnesi, el fòsfor…