Cremós de castanyes, anís estrellat i canyella

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Unes postres molt saludables amb una gran riquesa en nutrients. Les castanyes i la canyella són uns aliments ideals per escalfar els dies més freds.

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    55 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

Per a la cocció de les castanyes

  • 1 vas (250 ml) de castanyes seques, en remull des de la vigília
  • 5 cm d’escorça de canyella
  • 2 flors d’anís estrellat
  • Uns granets de sal marina

Per al cremós

  • 2 vasos (500 ml) de llet d’arròs
  • 1 culleradeta (2 g) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 3 cullerades (45 ml) de kudzú, diluït amb 3 cullerades d’aigua
  • 6-8 gotes d’extracte pur d’estèvia
  • Uns granets de sal marina
  • Canyella en pols per decorar

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Cremós de castanyes, anís estrellat i canyella

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    55 minuts

Unes postres molt saludables amb una gran riquesa en nutrients. Les castanyes i la canyella són uns aliments ideals per escalfar els dies més freds.


Ingredients

Per a la cocció de les castanyes

  • 1 vas (250 ml) de castanyes seques, en remull des de la vigília
  • 5 cm d’escorça de canyella
  • 2 flors d’anís estrellat
  • Uns granets de sal marina

Per al cremós

  • 2 vasos (500 ml) de llet d’arròs
  • 1 culleradeta (2 g) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 3 cullerades (45 ml) de kudzú, diluït amb 3 cullerades d’aigua
  • 6-8 gotes d’extracte pur d’estèvia
  • Uns granets de sal marina
  • Canyella en pols per decorar

Elaboració

  1. Poseu les castanyes amb l’aigua de remull a l’olla de pressió. Afegiu-hi uns granets de sal, la canyella, l’anís i aigua que ho cobreixi. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure a foc suau 35-40 minuts.
  2. Obriu l’olla i retireu les espècies. Incorporeu-hi la llet d’arròs, l’estèvia i l’agar-agar en pols, tot remenant fins que arrenqui el bull. Un cop fora del foc, tritureu-ho fins que obtingueu una crema fina
  3. Torneu-ho a posar al foc i incorporeu-hi el kudzú ben diluït, sense deixar de remenar, fins que passi de blanquinós a translúcid i es comenci a espessir.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Poseu les castanyes amb l’aigua de remull a l’olla de pressió. Afegiu-hi uns granets de sal, la canyella, l’anís i aigua que ho cobreixi. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure a foc suau 35-40 minuts.
  2. Obriu l’olla i retireu les espècies. Incorporeu-hi la llet d’arròs, l’estèvia i l’agar-agar en pols, tot remenant fins que arrenqui el bull. Un cop fora del foc, tritureu-ho fins que obtingueu una crema fina
  3. Torneu-ho a posar al foc i incorporeu-hi el kudzú ben diluït, sense deixar de remenar, fins que passi de blanquinós a translúcid i es comenci a espessir.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Les castanyes seques són convenients perquè ja estan pelades i només cal hidratar-les abans de coure-les. També es poden coure sense pressió, allargant el temps de cocció i afegint-hi aigua si cal.

Per endolcir aquest plat, s’ha optat per l’estèvia, edulcorant natural excel·lent que aporta molts beneficis per a la salut de l’organisme. És un endolcidor molt recomanable per a les persones diabètiques. L’estèvia es pot substituir per 3-4 cullerades de melassa d’arròs.

L’alga agar-agar destaca principalment perquè és rica en fibra soluble, fet que ajuda a regular el trànsit intestinal.

Els apunts energètics

La castanya és un aliment ric en potassi que es recomana a qui tingui la pressió massa alta, però, en cas de debilitat o pressió baixa, val més cuinar-la amb 5 cm d’alga kombu per aportar-hi minerals i, alhora, fer-la més digestiva.

L’anís estrellat és carminatiu i fa que les castanyes es digereixin millor.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La castanya és una fruita seca amb unes propietats nutricionals molt diferents de la resta. Destaca pel seu contingut en hidrats de carboni i, de fet, és la que conté menys calories; per altra banda, no és gaire rica en greixos essencials. Dit d’una altra manera, des del punt de vista nutricional té més semblança amb els cereals.

És un aliment típic dels mesos de fred i, a part de la seva riquesa en hidrats de carboni, també té força potassi i folats. És una fruita seca excel·lent per incorporar a les postres perquè dóna una textura cremosa molt bona i suau..

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat