Carxofes al vapor amb vinagreta de llimona

Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Un entrant o acompanyament perfecte lleuger i deliciós. Si volguéssiu fer una truita de carxofes lleugera i depurativa, utilitzeu aquest mètode de cocció al vapor en lloc de fregir les carxofes.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 8 carxofes
  • Suc de ½ llimona
  • Sal marina fina
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra de premsada
  • Julivert trinxat

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Carxofes al vapor amb vinagreta de llimona

Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Un entrant o acompanyament perfecte lleuger i deliciós. Si volguéssiu fer una truita de carxofes lleugera i depurativa, utilitzeu aquest mètode de cocció al vapor en lloc de fregir les carxofes.


Ingredients

  • 8 carxofes
  • Suc de ½ llimona
  • Sal marina fina
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra de premsada
  • Julivert trinxat

Elaboració

  1. Talleu la base de les carxofes, traieu les fulles més dures i talleu-ne les puntes.
  2. Lamineu-les tal com es veu a la foto i deixeu-les macerar uns minuts en aigua bona i llimona per evitar que s’ennegreixin.
  3. Escorreu-les i coeu-les al vapor durant 5 minuts a foc mi.
  4. Per a la vinagreta diluïu un polsim de sal amb 1 cullerada de suc de llimona. Incorporeu-hi l’oli tot remenant fins que emulsioni.
  5. Presenteu les carxofes amb una mica de julivert per sobre i amaniu-les amb la vinagreta de llimona i un toc de pebre.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Talleu la base de les carxofes, traieu les fulles més dures i talleu-ne les puntes.
  2. Lamineu-les tal com es veu a la foto i deixeu-les macerar uns minuts en aigua bona i llimona per evitar que s’ennegreixin.
  3. Escorreu-les i coeu-les al vapor durant 5 minuts a foc mi.
  4. Per a la vinagreta diluïu un polsim de sal amb 1 cullerada de suc de llimona. Incorporeu-hi l’oli tot remenant fins que emulsioni.
  5. Presenteu les carxofes amb una mica de julivert per sobre i amaniu-les amb la vinagreta de llimona i un toc de pebre.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Trieu les carxofes tendres, amb les fulles ben apinyades, el tronxo turgent i les puntes arrodonides i sense punxes.

Per marinar qualsevol aliment, utilitzeu aigua bona per preservar el màxim de nutrients. La vitamina C de la llimona té un efecte antioxidant i evita que la carxofa s’ennegreixi un cop tallada.

Apunts energètics

Una cocció lleugera per a un plat depuratiu de primavera. Si volguéssiu fer una truita de carxofes lleugera i depurativa, utilitzeu aquest mètode de cocció al vapor en lloc de fregir les carxofes.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La carxofa és una flor i és ara a la primavera quan als mercats. El sabor amargant ens delata les virtuts sobre l’organisme. Ajuda a desintoxicar les toxines acumulades l fetge i és una hortalissa molt recomanada per afavorir l’eliminació d’excés de líquid l cos. Resulta ideal per formar part de dietes d’aprimament.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat