Aperitius | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un entrant o acompanyament perfecte lleuger i deliciós. Si volguéssiu fer una truita de carxofes lleugera i depurativa, utilitzeu aquest mètode de cocció al vapor en lloc de fregir les carxofes.
Trieu les carxofes tendres, amb les fulles ben apinyades, el tronxo turgent i les puntes arrodonides i sense punxes.
Per marinar qualsevol aliment, utilitzeu aigua bona per preservar el màxim de nutrients. La vitamina C de la llimona té un efecte antioxidant i evita que la carxofa s’ennegreixi un cop tallada.
Una cocció lleugera per a un plat depuratiu de primavera. Si volguéssiu fer una truita de carxofes lleugera i depurativa, utilitzeu aquest mètode de cocció al vapor en lloc de fregir les carxofes.
La carxofa és una flor i és ara a la primavera quan als mercats. El sabor amargant ens delata les virtuts sobre l’organisme. Ajuda a desintoxicar les toxines acumulades l fetge i és una hortalissa molt recomanada per afavorir l’eliminació d’excés de líquid l cos. Resulta ideal per formar part de dietes d’aprimament.