Carxofes al vapor amb vinagreta de llimona

Aquesta setmana la Montse Vallory us proposa Carxofes al vapor amb vinagreta de llimona

23 d'abril 2012 | Actualitzat el 11 d'abril 2021

Un entrant o acompanyament perfecte lleuger i deliciós. Si volguéssiu fer una truita de carxofes lleugera i depurativa, utilitzeu aquest mètode de cocció al vapor en lloc de fregir les carxofes.

Carxofes al vapor amb vinagreta de llimona
Foto: Pau Esculies

Montse Vallory

Montse Vallory

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Bio space a Barcelona. www.bioespacio.com. També organitza vacances culinàries.

Més informació a www.montsevallory.com

INGREDIENTS

  • 8 carxofes
  • Suc de ½ llimona
  • Sal marina fina
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra de premsada
  • Julivert trinxat

ELABORACIÓ

  1. Talleu la base de les carxofes, traieu les fulles més dures i talleu-ne les puntes.
  2. Lamineu-les tal com es veu a la foto i deixeu-les macerar uns minuts en aigua bona i llimona per evitar que s’ennegreixin.
  3. Escorreu-les i coeu-les al vapor durant 5 minuts a foc mi.
  4. Per a la vinagreta diluïu un polsim de sal amb 1 cullerada de suc de llimona. Incorporeu-hi l’oli tot remenant fins que emulsioni.
  5. Presenteu les carxofes amb una mica de julivert per sobre i amaniu-les amb la vinagreta de llimona i un toc de pebre.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Trieu les carxofes tendres, amb les fulles ben apinyades, el tronxo turgent i les puntes arrodonides i sense punxes.

Per marinar qualsevol aliment, utilitzeu aigua bona per preservar el màxim de nutrients. La vitamina C de la llimona té un efecte antioxidant i evita que la carxofa s’ennegreixi un cop tallada.

Apunts energètics

Una cocció lleugera per a un plat depuratiu de primavera. Si volguéssiu fer una truita de carxofes lleugera i depurativa, utilitzeu aquest mètode de cocció al vapor en lloc de fregir les carxofes.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

La carxofa és una flor i és ara a la primavera quan als mercats. El sabor amargant ens delata les virtuts sobre l’organisme. Ajuda a desintoxicar les toxines acumulades l fetge i és una hortalissa molt recomanada per afavorir l’eliminació d’excés de líquid l cos. Resulta ideal per formar part de dietes d’aprimament.

portada  —  amunt

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat