Crema antioxidant de nabius i ametlla

Unes postres boníssimes i molt saludables, elaborades sense sucre per poder assimilar tots els nutrients completament i amb kudzú i alga agar-agar.

Inici  ›  Recepta de la Montse Vallory 30 d'octubre 2011 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

Per a 6 persones - Unes postres boníssimes i molt saludables. - Com que no tenen sucre tots els nutrients s'assimilen del tot. - El kudzú regenera les mucoses digestives, respiratòries i cutànies. - L'agar-agar ens ajuda a regular el trànsit intestinal. - Excel·lent per començar el dia o com a snack de mig matí.

Crema antioxidant de nabius i ametlla
Foto: Pau Esculies

Montse Vallory

Montse Vallory

Xef especialitzada en alimentació natural. Graduada al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts fundada per Annemarie Colbin, a Manhattan. Des de 1999 imparteix cursos de cuina natural i difon l’alimentació saludable. Actualment dóna classes al centre Bio space a Barcelona. www.bioespacio.com. També organitza vacances culinàries.

Més informació a www.montsevallory.com

INGREDIENTS

  • 1 vas (250 ml) de llet d’arròs
  • 1 vas (250 ml) de compota de poma, sense sucre ni fructosa
  • 2 culleradetes (10 ml, 4 g) d'agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 1 cullerada (15 ml) de kudzú, diluït en una mica d’aigua freda
  • 3 cullerades (45 ml) de crema d’ametlla blanca
  • 4 cullerades (60 ml) de melmelada de nabius, sense sucre ni fructosa
  • Uns granets de sal marina fina

Presentació

Uns nabius frescos o varietat de fruites del bosc.

ELABORACIÓ

  1. En un cassó, barregeu la llet d’arròs amb l’agar-agar i uns granets de sal. Feu que arrenqui el bull i aboqueu-hi el kudzú diluït. Remeneu-ho amb una vareta o batedora manual.
  2. Aparteu-ho del foc i barregeu-ho amb la compota de poma, l’ametlla i la melmelada.
  3. Deixeu-ho refredar dues hores o fins que qualli.
  4. Tritureu-ho amb una batedora elèctrica i, si cal, afegiu-hi més llet d’arròs per obtenir una crema de la textura que vulgueu.
  5. Presenteu la crema en copes individuals i guarniu-la amb nabius o una varietat de fruites del bosc.

Apunts culinaris

En aquesta recepta fem servir l’agar-agar en pols de Porto-Muiños. Si feu servir l’agar-agar japonès en flocs, n’hi haureu de posar dues cullerades (30 ml). A més, haureu de canviar lleugerament el procediment del punt 2 de la manera següent: per fer la gelatina, poseu la llet d’arròs i els flocs d’agar-agar en un cassó i deixeu-ho bullir a foc suau de 5 a 7 minuts.

Apunts energètics

L’alga agar-agar és laxant i té un efecte extremadament refrescant i depuratiu. Si no convé aquest efecte, substituïu l’agar-agar per 2 cullerades (30 ml) de kudzú, que té un efecte més calorífic i reforçant.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Els nabius (mirtil) frescos són excel·lents pel seu contingut en bioflavonoides, principalment tanins i antocianidines, substàncies amb magnífiques propietats antioxidants i vasoprotectores. Els tanins produeixen un efecte tònic venós, augmenten la resistència dels capil·lars i milloren la circulació general de l’organisme.

El kudzú (Pueraria lobata) és un midó d’extracció artesanal que reforça i regenera les mucoses digestives, respiratòries i cutànies. També és ric en flavonoides, potents antioxidants.

Pel que fa a l’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca per la seva riquesa en fibra soluble, fet que ajuda a regular el trànsit intestinal.

Com que no hi afegim sucre refinat, un gran lladre de nutrients, ens assegurem que totes les vitamines, minerals i bioflavonoides que contenen aquestes postres actuïn en sinergia i s’assimilin del tot.

amunt

EBOOK GRATIS:
"21 Aliments claus per una vida healthy"

Gaudeix cada setmana de les nostres NEWS