Crema antioxidant de nabius i ametlla

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Unes postres boníssimes i molt saludables, elaborades sense sucre per poder assimilar tots els nutrients completament i amb kudzú i alga agar-agar.

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts + 2 h de repòs
© Pau Esculies

Ingredients

  • 1 vas (250 ml) de llet d’arròs
  • 1 vas (250 ml) de compota de poma, sense sucre ni fructosa
  • 2 culleradetes (10 ml, 4 g) d’agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 1 cullerada (15 ml) de kudzú, diluït en una mica d’aigua freda
  • 3 cullerades (45 ml) de crema d’ametlla blanca
  • 4 cullerades (60 ml) de melmelada de nabius, sense sucre ni fructosa
  • Uns granets de sal marina fina

Presentació

Uns nabius frescos o varietat de fruites del bosc.

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Crema antioxidant de nabius i ametlla

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts + 2 h de repòs

Unes postres boníssimes i molt saludables, elaborades sense sucre per poder assimilar tots els nutrients completament i amb kudzú i alga agar-agar.


Ingredients

  • 1 vas (250 ml) de llet d’arròs
  • 1 vas (250 ml) de compota de poma, sense sucre ni fructosa
  • 2 culleradetes (10 ml, 4 g) d'agar-agar en pols Porto-Muiños
  • 1 cullerada (15 ml) de kudzú, diluït en una mica d’aigua freda
  • 3 cullerades (45 ml) de crema d’ametlla blanca
  • 4 cullerades (60 ml) de melmelada de nabius, sense sucre ni fructosa
  • Uns granets de sal marina fina

Presentació

Uns nabius frescos o varietat de fruites del bosc.

Elaboració

  1. En un cassó, barregeu la llet d’arròs amb l’agar-agar i uns granets de sal. Feu que arrenqui el bull i aboqueu-hi el kudzú diluït. Remeneu-ho amb una vareta o batedora manual.
  2. Aparteu-ho del foc i barregeu-ho amb la compota de poma, l’ametlla i la melmelada.
  3. Deixeu-ho refredar dues hores o fins que qualli.
  4. Tritureu-ho amb una batedora elèctrica i, si cal, afegiu-hi més llet d’arròs per obtenir una crema de la textura que vulgueu.
  5. Presenteu la crema en copes individuals i guarniu-la amb nabius o una varietat de fruites del bosc.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. En un cassó, barregeu la llet d’arròs amb l’agar-agar i uns granets de sal. Feu que arrenqui el bull i aboqueu-hi el kudzú diluït. Remeneu-ho amb una vareta o batedora manual.
  2. Aparteu-ho del foc i barregeu-ho amb la compota de poma, l’ametlla i la melmelada.
  3. Deixeu-ho refredar dues hores o fins que qualli.
  4. Tritureu-ho amb una batedora elèctrica i, si cal, afegiu-hi més llet d’arròs per obtenir una crema de la textura que vulgueu.
  5. Presenteu la crema en copes individuals i guarniu-la amb nabius o una varietat de fruites del bosc.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

En aquesta recepta fem servir l’agar-agar en pols de Porto-Muiños. Si feu servir l’agar-agar japonès en flocs, n’hi haureu de posar dues cullerades (30 ml). A més, haureu de canviar lleugerament el procediment del punt 2 de la manera següent: per fer la gelatina, poseu la llet d’arròs i els flocs d’agar-agar en un cassó i deixeu-ho bullir a foc suau de 5 a 7 minuts.

Els apunts energètics

L’alga agar-agar és laxant i té un efecte extremadament refrescant i depuratiu. Si no convé aquest efecte, substituïu l’agar-agar per 2 cullerades (30 ml) de kudzú, que té un efecte més calorífic i reforçant.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Els nabius (mirtil) frescos són excel·lents pel seu contingut en bioflavonoides, principalment tanins i antocianidines, substàncies amb magnífiques propietats antioxidants i vasoprotectores. Els tanins produeixen un efecte tònic venós, augmenten la resistència dels capil·lars i milloren la circulació general de l’organisme.

El kudzú (Pueraria lobata) és un midó d’extracció artesanal que reforça i regenera les mucoses digestives, respiratòries i cutànies. També és ric en flavonoides, potents antioxidants.

Pel que fa a l’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca per la seva riquesa en fibra soluble, fet que ajuda a regular el trànsit intestinal.

Com que no hi afegim sucre refinat, un gran lladre de nutrients, ens assegurem que totes les vitamines, minerals i bioflavonoides que contenen aquestes postres actuïn en sinergia i s’assimilin del tot.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat