Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Unes postres boníssimes i molt saludables, elaborades sense sucre per poder assimilar tots els nutrients completament i amb kudzú i alga agar-agar.
Uns nabius frescos o varietat de fruites del bosc.
En aquesta recepta fem servir l’agar-agar en pols de Porto-Muiños. Si feu servir l’agar-agar japonès en flocs, n’hi haureu de posar dues cullerades (30 ml). A més, haureu de canviar lleugerament el procediment del punt 2 de la manera següent: per fer la gelatina, poseu la llet d’arròs i els flocs d’agar-agar en un cassó i deixeu-ho bullir a foc suau de 5 a 7 minuts.
L’alga agar-agar és laxant i té un efecte extremadament refrescant i depuratiu. Si no convé aquest efecte, substituïu l’agar-agar per 2 cullerades (30 ml) de kudzú, que té un efecte més calorífic i reforçant.
Els nabius (mirtil) frescos són excel·lents pel seu contingut en bioflavonoides, principalment tanins i antocianidines, substàncies amb magnífiques propietats antioxidants i vasoprotectores. Els tanins produeixen un efecte tònic venós, augmenten la resistència dels capil·lars i milloren la circulació general de l’organisme.
El kudzú (Pueraria lobata) és un midó d’extracció artesanal que reforça i regenera les mucoses digestives, respiratòries i cutànies. També és ric en flavonoides, potents antioxidants.
Pel que fa a l’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca per la seva riquesa en fibra soluble, fet que ajuda a regular el trànsit intestinal.
Com que no hi afegim sucre refinat, un gran lladre de nutrients, ens assegurem que totes les vitamines, minerals i bioflavonoides que contenen aquestes postres actuïn en sinergia i s’assimilin del tot.